Vastaa aiheeseen: Kärettömät koiraihimiset

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Kärettömät koiraihimiset Vastaa aiheeseen: Kärettömät koiraihimiset

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Kakspiippunen juttu, sanoi isoisä haulikkoa. Ja tämä koirahomma myös.

Vaikka kuljetatkin hurttaa narun päässä, joka on erittäin fiksusti tehty, niin kolikossa on silti myös se toinen puoli. Jos kyseessä on sellainen luonne, rodusta riippumatta (kaverin mäyris ei diggaa humalaisia, joten puree, jos känninen tulee koplaamaan), että saattaa alkaa ottamaan myllyä toisen koiran kanssa, niin espanjalainen laki on hengeltään sen suuntainen, että kyseisen luontoiselle karvaturrille pitäisi pukea kuonokoppa. Niitä olen nähnyt Madridissa käytettävän jonkinkin verran esimerkiksi ”pikkumastiffeilla” (isompi stiffi on stadi-asunnossa aika hankala kaluste).

Madridilainen koirakuri on joiltain osin vertaansa vailla. Irrallaan juoksutettavan koiran voi omistaja helposti menettää valtiolle, minkinrehuksi. Sitten puolestaan sen kunniaksi, eli vastapainoksi on rakennettu muun muassa ”keskuskoirapuistoon” kesähelteitä silmälläpitäen kunnollinen uima-allas koirille, jossa saavat pulikoida aivan keskenään. Eivätpä paljoja tappele kun ovat veden varassa.

Toisaalta, jos siellä teillä päin irrallaan jolkottelevat koirat ovat maanvaivana, niin suosittelen ottamaan kuvan sekä koirasta kuin myös sen omistajasta. Tiukan juridisen riitapaikan tullen voi kyseisestä referessistä olla hyötyä enemmän kuin ”tuhannesta sanasta”.

Komppaan ’makariosta’ sen verran, että aivan hyvin olisi sitä engelsmannia voinut hieman ”päräyttää”. Nimittäin britit eivät nauti espanjalaisen oikeuslaitoksen silmissä sitä kaikkein korkeinta kunnioitusta. Etenkään agressiiviset britit. Vanha viholliskansa kun ovat.

P.S. Kakkapussin kanssa sohlatessa kannattaa tosiaan ensin vilkaista ympärilleen. Pienikin koira saattaa tangentin suuntaan ampaistessaan vetäistä ristiselän sijoiltaan, jos kierre oikein hyvin osuu kohdalle.