50

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Älkää nyt sekoittako Suomea ja Espanjaa. Suomessa on kyseinen 50:n raja , ei täällä. Ajokortti käy aika yleisesti henkkarista täälläkin, isoistakin ostoksista, riippuen liikkeestä. Esim. Corte Inglesissä se on kelvannut aina. Sielläkin on voitu kysyä passia , mutta kun sitä ei ole mukana , kelpaa ajokortti. Toisaalta on liikkeitä joissa on tiukka linja, ei passia , ei korttiostoksia. Papruja kysytään esim. Mercadonassa aina , vaikka olisi kuinka tuttu kassa. Samoin Euromarketissa , mutta näissä on AINA kelvannut ajokortti. Ennen suomalainen , nykyään espanjalainen.
Suomessa ajokortti ei ole virallinen henkilöllisyystodistus , eikä ole koskaan ollutkaan, vaikka käytännössä siltä tuntuukin.
Sama juttu täällä.
Täällä on yksiselitteisesti ja ilman mitään suomalaissovelluksia pidettävä aina henkilöpaperit mukana. Mutta kuten niin monessa muussakin asiassa , laki ja käytäntö eivät ole sama asia. Mulla on passi vain silloin mukana kun mä lähden hoitamaan jotain virallisempaa asiaa, tyyliin kunnanvirastossa, postissa , puhelinyhtiössä jne.
Saa nähdä ehdinkö kuolla pois ennen kuin poliisi kadulla papruja kysyy ?