Vastaa aiheeseen: masentava suomi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä El viudo
El viudo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.08.2012
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 84

Blues kirjoitti hyvin ja aiheellisesti. Moni muistaa vuosikymmeniä taaksepäin. On se Suomikin mennyt eteenpäin, ja paljonkin.  Jos on Espanjakin. Toki viimeisten vajaan kymmenen vuoden aikana on Pohjolassa menty alaspäin, mutta onko se meidän täällä asuvien murheita? Eiköhän olla kiitollisia esi-isillimme ja vähän itsellemmekin siitäkin vähästä (!) mitä meillä on. Joskus sieppaa tämä ainainen kitinä siitä miten kauhea maa Suomi ja sen kansalaiset on. Sitten ei huomata malkaa omassa silmässä; suomalaiset ovat kerääntyneet pääsääntöisesti samoille asuinpaikoilla täälläkin; esimerkkeinä Torrevieja ja Fuengirola. Mistäköhän se kertoo, menkää itseenne, marisijat.

Bluesille, siirtolaisia eli evakkoja tuli jatkosodan jälkeen 440 000 asuttamaan nyky-Suomea. Siis enemmän kuin palestiinalaisia siirtyi vapaaehtoisesti tai joutui siirtymään juutalaisten  tieltä nykyisen Israelin alueelta. En ole muistaakseni lukenut pahemmin kahinoista venäläisiä vastaan Terijoen hietikoilla tai Kivennavan vainioilla, puhumattakaan Sallan erämaista tai Petsamon paljakoilta.

Sitä enemmän tuntuu tapeltavan Lähi-Idässä, ja luulisi sentään ökyrikkaiden arabimaiden auttavan huomattavastikin enemmän palestiinalaisia, mutta ei! EU ja Yhdysvallat ovat suurimmat auttajat. Ja ketä siitä kiitetään. Kustaan meidän silmäämme.

Maailma on todenteolla epäoikeudenmukainen.