Vastaa aiheeseen: Fugen paras pizza?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Fugen paras pizza? Vastaa aiheeseen: Fugen paras pizza?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
matkailevaperhe Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2013
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 194

Eräs tuttavaperhe kertoi löytäneensä sattumalta ”maailman parhaan” pizzan heiluessaan nälkäisenä erään suomalaisen ravintolan pihalla Centro Finlandin kulmalla. Eli tarina meni tällä tavalla: puskaradion suosittelemana 14 henkinen suomalaisperhe oli mennyt kaikkien vatsat mouruten syömään täyttäväksi väitettyä lounasta nimeltä mainitsemattomaan suomiraflaan, jonka nimessä on miespuolinen kanalintu. Kun lounaat olivat saapuneet, oli valmiiksi tyhjiä vatsoja kouraissut 14 kertaa, jokaisella kerran. Lounaiden koot olivat kuulemma afrikkalaisen tse-tse-kärpäsen kokoiset. Ei ollut nälkä todellakaan lähtenyt. Paneroitujen kanafileiden päällä heilunut kirkas lirukki oli ollut ravintolan edustajan mukaan bearnaise-kastiketta. Ei kermaisuudesta tietoakaan kastikkeessa. Porukka oli kompuroinut (kompuroinut koska nälkä oli niin kova että polvia heikotti) lounaiden jälkeen jalkakäytävälle kuvauttamaan itseään suomalaisen saunamainoksen edessä samalla ääneen pohtien: mistähän sitä sais parasta mahdollista pizzaa fugessa. Yhtäkkiä yläilmoista oli kuulunut selvällä suomenkielellä: no täältä tietysti! Vanhempi rouvashenkilö nimeltään Hilma se parvekkeelta huuteli ja paljasti salaisuuksia. Hilma oli kutsunut porukan huoneistoonsa, joka oli sisustettu pizzeriaksi. Hilmalla oli myös aidolla suomalaisella tervalepällä toimiva pizzauuni. Hilma oli ollut kotosuomessa pizzayrittäjä yli 30 vuotta, eikä hän ollut maksanut koko toiminta-aikana euroakaan veroja. Hilma ei tiennyt, että veroja tuli maksaa. Verottaja iski Hilman yritykseen ja määräsi yli 3 miljoonan jälkiverot. Hilma päätti ottaa pizzerian kaluston ja muuttaa eläkepäiviksi Fugeen, ja sisustaa asuntonsakin pizzeriaksi. Nyt Hilma paistelee herkullisia lämpimäisiä omaksi ilokseen ja jos joku osaa kysyä, myös muiden iloksi. 14 hengen porukka oli hymyssä suin poistunut vatsat pinkeinä hilman lättyjen jälkeen. Sanovat, että pizzat oli maailman parhaimpia.

Hilma käy muuten kerran kuussa Suomessa hakemassa tervaleppää pizzauuniinsa. Ei tule Hilmalla aika pitkäksi kun on pikkupuuhaa.

Hilman pizzerian osoitetta ei saa paljastaa, mutta sen löytää varmasti kun nuuhkii ilmaa Centro Finlandin kupeessa. Kokemusta on. Ja kyllä maistuukin La Leonasta ostettu salmiakkipastilli hyvälle pizzan jälkeen.