Vastaa aiheeseen: kerjäläiset

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat kerjäläiset Vastaa aiheeseen: kerjäläiset

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Arvaanpa, että Iranin poliisille ei ole mitenkään yllättävää, että Teheranin rikolliset käyttävät kylmästi hyväkseen kerjäläisiä, eli köyhintä kansanosaa. Olisiko poliisia normaalisti edes kiinnostanut, jos kyseinen kerjäläinen olisi joku päivä puuttunut ”muonavahvuudesta”? Tai olisiko sitä edes huomattu? Nyt kiinnosti, kun oli pistänyt säilöön paikallisen ’mafian’ rialeja.

40 000 euroa on 1’338’926’564 Iranin rialia, joten mistään pikkusummasta ei paikallisen taatelintallaajan horisontista katsoen ole kyse. Tosin rikkaita varten toki on olemassa ne suuret setelit, suurin on 100’000 rialia. Silti yhäkin yksi riali jakautuu vielä sataan sekeliin. Saako kymmenellä sekelillä sitten yhden perunan, en tiedä.

Espanjan kerjäläiset puolestaan jakautuvat kolmeen eri pääryhmään. Narkomaaneihin, romanian ja sen ympäristön mustalaisiin, sekä oikeasti vararikon tehneisiin espanjalaisiin. Näistä noita viimeksi mainittuja näkee kadulla kaikkein vähiten, mutta heitäkin on.

Jos ihmetystä herättää, että kerjäläisen kupin pohjalla näkyy vain pikkuhilsteitä, niin tehkääpä näin, että ensimmäinen teistä laittaa kuppiin pari kahden euron kolikkoa ja toinen tulee kaksikymmentä metriä taaempana ja antaa vaikkapa viisikymmentäsenttisen, niin arvatkaapa, näkeekö jäljempänä tuleva kupissa enää muuta kuin niitä pieniä kuparoituja lantteja?

Se, miten suhtautuu kerjäläisiin, on jokaisen oma asia, mutta melkoisen k*sessa niistä jokainen on, tavalla tai toisella.