Vastaa aiheeseen: masentava suomi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Vaikka tämä orkki onkin suomalainen keskustelupalsta niin yritän olla positiivinen:

Aurinkorannikolla sataa vettä ja lämmintä on säätietojen mukaan +15 astetta. ja huomenna sama keli jatkuu.

Tänä aamuna on ollut pieni mutta pippurinen pyörremysky Malagassa ja se on rikkonut paikkoja ja repinyt puita maasta.  Ja viime yönä on ollut maanjäristys, joka on tuntunut Malagan seudullakin.

Nämähän on varmaan piristäviä ja hyviä uutisia sillä ”Vahingon ilo on parasta iloa!” ”Parempi oma paha kuin toisen hyvä”.

Suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu hyvät uutiset eikä  ilonpito. ”Räkänokastakin mies tulee vaan ei tyhjän naurajasta!”  ”Itku pitkästä ilosta”  ”Jonka mesi kielessä, sen on myrkky mielessä”. Ravintoloissakin oli ääneen nauraminen ja etenkin laulaminen pitkään kiellettyä. No,  nyt ainakin laulaminen on sallittua, karaokessa suomalaiset laulavat sielunsa syvimpiä  tuntoja kaiken kansan kuultavaksi. Karaoke on tavallaan suomalaista flamencoa. Tanssiminen taas muistuttaa hautajaissaaton laahustamista…tasatahtiin..hitaasti..ympäri ympäri  ympäri salia kunnes biisi loppuu.

Suomalaiset sanomalehdet pitävät kiitettävästi yllä negatiivisuutta ja ruokkivat masennusta. Ei lehdistä positiivisia uutisia hevin löydy. Pari otsikkoa tältä päivältä:  Elinkeinoelämä hautasi toiveet talouden käänteestä. Noin 50 000 yrityksen ja yhteisön luottoluokitus on pudonnut vuoden sisällä, kertoo Suomen Asiakastieto. Energiayhtiö Pohjolan Voima varoittaa, että Suomen sähköjärjestelmään saattaa tulla suurhäiriö.Keskon yt:t päättyivät – lähes 200 ulos.Stubb toppuutteli liiallisia toiveita maitokorvausten määrästä.Lasten liikuntaharrastusten hinnat pilvissä
”Tänä syksynä meni 3 000 euroa”Koulukiusaaminen mursi Jonin: ”Olisiko ne onnellisia, jos mä kuolisin?”