Vastaa aiheeseen: masentava suomi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kojo
kojo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

Eivät kaikki muunmaalaisetkaan ole – tai halua olla – jatkuvasti iloisia ja hymyileviä. Miksi muuten esim. Aki Kaurismäen elokuvat olisivat päässeet kulttimaineeseen Ranskassa.

Itselläni on tuttavapiirissä saksalaisia, jotka mielellään käyvät lepuuttamassa hermojaan Suomen kaamoksessa, jossa ei tarvitse istua bussissa vieraan viereen ja yrittää tekopirteää small talkia. Saa vain olla möllöttää omissa oloissaan kuten muutkin. Tekee yhtä hyvää kuin kallis retriitti hyvinvointikeskuksessa.
Sama ilmasto on Ruotsissa, jossa useimmat pinnistävät olemaan gullig/rar tai sateisessa Englannissa, jossa kaikki on niin amazing. Eivät vain osaa brändätä luonnollista lepokauttaan, jolloin jokaisen serotoniinitaso on alimmillaan.

Suomessa syyspimeässä osataan keskittyä elämän olennaisiin asioihin: nukkumiseen, syömiseen ja naimiseen. Ensi kesän vauvat on tehty parin viime kuukauden aikana. Nyt on aika valmistella talven kohokohtaa: joulukinkkua ja mauttomia juurikaslaatikoita. Ei sellainen kansa voi olla paha, joka näin vähään tyytyy.