Vastaa aiheeseen: masentava suomi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Tässä ketjussa ei varmaankaan ole tarkoitus kilpailla siitä, kumpi maa on masentavampi, Suomi vai Espanja. Jutellaan nyt ihan Suomesta ja siitä, miksi se meistä joistakin, ei tietenkään kaikista,  on masentava. Ja minä kuulun niihin, joiden mielestä Suomi ON masentava maa. Etenkin talvella.

Minun mielipiteeni suomalaisten rakastamasta Sylvian joululaulusta perustuu suomalaiseen sanoitukseen, jossa lauletaan ylistystä pirtin pimeään orteen korkealle ripustettun pieneen häkkiin yksinään kuolleen laululinnun, Sylvian,  kuolemalle.  Kukaan ei laulun sanojen mukaan piittaa siitä pätkääkään; ”ken murheita muistaa vois laulajan”.

”a niin joulu joutui jo taas Pohjolaan, joulu joutui jo rintoihinkin.
Ja kuuset ne kirkkaasti luo loistoaan jo pirtteihin pienoisihin.
Mutt’ ylhäällä orressa vielä on vain se häkki, mi sulkee mun sirkuttajain,
ja vaiennut vaikerrus on vankilan; oi murheita muistaa ken vois laulajan.

Tämä ei istu joulun ilosanomaan millään tavalla. Jouluhan on perhejuhla, jossa muistetaan rakkaita, annetaan lahjoja ja ollaan lähekkäin…ja lasten silmät riemusta loistaa.  Ainakin niiden, jotka saa lahjoja, mieluummin oikein paljon, koska se on osoitus kiltteydestä ja kiltteyttähän kontrolloivat Arnoldin mukaan ikkunan takana väijyvät CIA:n agentit.

Mitä kiltteydellä sitten tarkoitetaan suomalaisessa kulttuurissa? Sekin masentaa!!!  Kiltti lapsi on nöyrä, tottelevainen, taipuisa. Kiltillä lapsella ei ole omaa tahtoa, ja jos on, se piilotetaan. Kiltti lapsi ei melua, ei juokse, ei likaa vaatteitaan, vaan istuu hiljaa omissa puuhissaan, mieluumin läksyjä lukien. Muualla mailmassa, vaikkapa masentavassa Espanjassa, lapset juoksevat ja huutavat ja leikkivät ja se on kaikkien mielestä ihan ok. Jos lapsi vain istuisi nurkassa hiljaa, vietäisiin hänet lääkäriin, koska häntä pidettäisiin sairaana.

Entäs suomalaisen joulun rakkaus ja hyvä olo. Nykyään se ostetaan kaupasta ja usein se on Kiinassa valmistettu. Lapsille osoitetaan rakkautta ostamalla heille  muovileluja, jotka jouluaattona kotiin kantaa joulukki-niminen henkilö. Jota pitää pelätä ja joka joskus haisee viinalle ja kävelee horjuen ja puhuu karkealla äänellä. Aikuisille rakkautta osoitetaan ostamalla ranskalaista parfyymiä, japanilaista tai korealaista elektroniikkaa tai ulkomaalaista alkoholia. Kuka nyt Kossupullon joululahjaksi antaisi??

Ja lahjana antaja sitten masentuu viimeistään Tapanin päivänä kun tulee ajatelleeksi, kuinka paljon niihin lahjoihin taas menikään rahaa. Mutta Suomessa on pakko ostaa paljon ja kallista, koska koulussa ne lapset, jotka on saaneet vain vähän ja halpoja lahjoja, joutuvat kiusauksen kohteeksi ja tulee turpiin. Se masentaa!

Jouluruoka on tietenkin jouluaaton kohokohta aikuisille. Lapsille ei niinkään, koska heitä masentaa perinteiset jouluherkut, joita on pakko syödä kun äti käskee. Mieluummin ottaisivat atrian pizzan tai kalapuikkoja. Aikuiset sentään nauttivat lanttulaatikosta, kinkusta ja rosollista ja runsaista nestemäisistä antimista, jotka tietenkin kuuluvat jouluaterialle. Ja sitten tunnelma kohoaakin kattoon ja loppuosa jouluaatosta on pelkkää masennusta kun ylirasittuneet perheenjäsenet  ja jouluvieraat purkautuvat alkoholin ja tekohyvänolon  ärsyttämina.  Ja lopuksi sitten poltetaan se stanan sauna!    Kyllä joulukin masentaa !!!  Onneksi en vietä sitä  🙂