Vastaa aiheeseen: Malagan uusi puoli

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Nohhh nohhh, Makarios..! Eipäs nyt sentään liioitella siellä takavasemmalla.

Tuolla ”juntti”-mokauksella tarkoitin lähinnä sitä ihan maailmanlaajuista mähläystä, että kun kyseessä on joku sellainen nimi, joka liittyy esimerkiksi parfyymeihin, niin ne nimet vain jostain kumman syystä luetaan niin välinpitämättömästi, että kirjoitetun, ja jopa puhutun ulosannin lopputulos on juuri tuo Hilfinger; tai Channel (pitäisi olla Chanel), tai Vidal Sasson (p.o. Vidal Sassoon), tai Karl Lagerfield (p.o. Karl Lagerfeld) ja niin edelleen.

Mitä tulee espanjalaisen kansan syvien rivien kielitaitoon tai sen puutteeseen, niin eräs syy siihen on yksinkertaisesti monien (vanhempien kuin nykynuorten) sukupolvien ristiksi langennut opettamattomuus, eli ei siis varsinainen oppimattomuus tyhmyyden vuoksi.

Oman pikantin lisänsä sitten vielä antaa elokuvien dubbaus. On sietämättömän mälsää (ainakin minun mielestäni) katsoa, tai siis kuunnella elokuvaa, jossa näyttelijät puhuvat aivan eri äänellä kuin alkuperäinen ääniraita. Vain Marlon Brando on Marlon Brando, ja that’s it.

Kyllähän Espanja on monella tieteen alalla tuntuvasti Suomea pidemmällä, taiteista ja muista kulttuurin aloista puhumattakaan, joten ei se kielitaito ole mikään kansan yleissivistyksen mittari, vaikka sitä ”kielitaitoisena” suomalaisena niin toivoisikin olevan. Vaan kun ei.