Vastaa aiheeseen: Miten espanjalaisessa liikenneympyrässä ajetaan?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Miten espanjalaisessa liikenneympyrässä ajetaan? Vastaa aiheeseen: Miten espanjalaisessa liikenneympyrässä ajetaan?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä artosalo
artosalo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2010
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 33

Tiivistetään vielä kokemukset Torreviejan liikenneympyräajosta:

1. Osa autoilijoista ei käytä lainkaan vilkkua liikenneympyrässä.
2. Osa näyttää vilkkua oikealle, kun tulevat sisään ympyrään.
3. Osa näyttää vilkkua vasemmalle kun pysyvät ympyrässä, mutta poistuessaan ei lainkaan.
4. Suuri osa näyttää kuvittelevan, että sisäkaistalta saa poistua ulos ympyrästä vilkkua näyttämättä ja myös sivulleen katsomatta, erityisesti silloin, kun ikäänkuin jatketaan kuviteltua suoraa tielinjaa, siis poistutaan toisesta ulostulosta. Tällaisessa tilanteessa olen nähnyt jopa soitettavan torvea ulkokaistalla olevalle, joka jatkoikin ympyrässä ajamista, eikä ”älynnyt” antaa tietä.

Ulkokaistalla ajava on aina etuajo-oikeutettu sisäkaistalta ulos pyrkivään, eli kaistanvaihtajaan nähden. Tästä seuraa, että niin kauan kuin pysyt ulkokaistalla, olet aina oikeassa, jos kolari syntyy sisäkaistalta tulevan kanssa.

Pelottavimmat tilanteet syntyvät silloin, kun olet ulkokaistalla ja näin etuajo-oikeutetun paikalla, mutta et olekaan poistumassa liikenneympyrästä suoraan, mutta rinnallasi sisäkaistalla on auto. Tämä saattaa tulla vilkkua näyttämättä vasempaan kylkeesi, tai hyvällä tuurilla livahtaa puolen metrin päästä keulastasi, mutta aivan yhtä hyvin se voikin jatkaa rinnallasi ja poistua myöhemmin. Tähän en ole vielä keksinyt ratkaisua, vaan tapatumat tällaisessa tilanteessa ovat ”korkiammas käres”.

Täkäläisissä liikenneympyröissä suojatiet ovat yleensä ennen kärkikolmiota, joten polkupyörällä tietä suojatien kautta ylittävä ei ole samalla tavalla ”kolmion suojaama”, kuin Suomessa.
Suomessahan kolmio on aina ennen suojtietä, joten pyöräilijällä on tämän vuoksi kiistaton etuajo-oikeus.

Eli: kun pysyt aina vain ulkokaistalla, etkä tunge sisään liikenneympyrään, kun millä hyvänsä kaistalla on auto tulossa, niin olet oikeassa, jos jotakin tapahtuu.

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 3 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä artosalo artosalo.