Vastaa aiheeseen: Esteettömät ravintolat

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Esteettömät ravintolat Vastaa aiheeseen: Esteettömät ravintolat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ronsu
Ronsu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.07.2014
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 27

Hei,

Palanpas vielä aiheeseen… eli loma tuli ja meni ja löytyihän sitä taas muutama uusikin paikka joka oli varustettu inva-wc:llä 🙂 Itse asiassa niitä kyllä löytyy jahka jaksaa metsästää ja toisaalta nyt kun siellä usemman kerran on tullut käytyä onkin jo muodostunut ns kartta itselleen mistä sellainen aina löytyy, jos ei juuri siinä ravintolassa ole missä haluaa käydä. Näissä tapauksissa siirryimme sitten aina ”jälkiruokadrinkille” paikkaan, josta wc löytyi. Eli me koimme tämän mielekkäämmäksi kuin valita puhtaasti aina ravintola wc:n perusteella sillä olisi tosiaan sulkenut monta hyvä paikkaa pois.

Tässä kuitenkin muillekin muutamia vinkkejä: nälkäkadulla (moncayo-katu) rannan tuntumassa löytyi inva-wc ainakin irkkubaarista, joka oli nimeltään O’Brien tms ja myös vastaavasti vastapäätä olevasta englantilaispubista (vaikkakin sinne oli pari porrasta mutta taipui kun matkassa oli kuitenkin kaksi raavasta miestä). Henkilökohtaisesti en nälkäkadun ravintolatarjonnasta innostunut (turistimuonaa turistihinnoilla) mutta hyvä välietappi/varikkopysäkki tuo oli kuitenkin.

Junakadulta eritoten jäi mieleen ravintola Los Enebros (lähellä Los Bolichesin junasemaa, hieman Fuengirolaan päin, samalla puolen katua kuin SuperCor kauppa). Paikan parasta antia olivat ehdottomasti häränhännät!

Rantakadulla mm Confortel-hotellin aulan vessaa käytin kulkiessani hyväksi ja löytyi inva-wc myös muutamasta ravintolastakin, mm tuo aikaisemmin mainittu Paradise Beah tuli testattua, sitäkään en varsinaisesti suosittelisi illastamiseen mutta taas hyvä varikkopysäkki 🙂 Rantakadun ravintoloista ehdottomasti eniten omaan makuuni oli tapas-paikka El Tapeo Andaluz, ehdottoman hyvät simpukat ja mustekala, paikasta siis löytyy myös tuo inva-wc. Paikan viinitarjonta oli kanssa vertaansa vaille 😉 Löytyy läheltä Confortel-hotellia Los Bolichesin alueelta.

Suomi-paikoista kävimme mm Witissä, jossa tosiaan kanssa tuo inva-wc löytyy mutta emme syöneet siellä, joten en pysty arvioimaan muuten. Sijaintinsa suhteen kanssa hyvä välietappi Los Bolichessa junakadulla vähän ennen Feria-aluetta (toisella puolella tietä).

Yleisenä vinkkinä myöskin niin juna-asemilta löytyy myös aina inva-wc niin se  mahdollisti myös tutustumisen rohkeasti muihin alueisiin ja täytyy sanoa,että yleisesti ottaen Malagasta inva-wc löytyi melkoisen monestakin paikasta eli rohkeasti vain paikan päälle.

Olemme tulossa uudestaan lomalle maaliskuussa niin yhä edelleen otetaan myös mielellään vinkkejä vastaan uusistakin paikoista mikäli vain pistää silmään 🙂

Mutta toiseen aiheeseen myöskin eli sitten se asuminen siellä… tuntuu, että se on jopa suurempi ongelma. Paikka on muuten todella esteetön ja paljon tekemistäkin löytyy vaikkakin pyörätuolilla liikkuu (kävimme mm veneellä Benalmadenassa, Fuengirolan eläintarhassa, Malagassa ihmettelemässä ja tietysti uimassa Las Gaviotas- invarannalla yms) mutta majoituksen löytyminen onkin sitten se hankalampi juttu kun ei kiinnostaisi aina majoittua parissa samassa hotellissa… Tällä kertaa ja seuraavallakin majoitumme kylläkin vuokratussa asunnossa mutta noita vaihtoehtoja on todella vähän ja hinta on sitten kyllä kohdillaan! Kyseinen asunto on kyllä suuri mutta silti mielestäni suht tyyris sillä viikkovuokra on n 800-900 €… ja varsinki, jos on tulossa pienemmän porukan kanssa niin pienempikin kävisi. Näin ollen olemme myös harkinneet oman loma-asunnon ostoa alueelta ja nyt olisikin tervetullutta kaikki vinkit eri asuinalueista. Koska liikun pyörätuolilla niin maasto nousee tietenkin tärkeäksi ja se, että alueelta löytyy kaikki peruspalvelut. Nyt saa siis laittaa tiedoksi kaikki risut&ruusut eri alueista kuten Los Boliches, Fuengirola, Las lagunas, Los Pacos jne. Sana on vapaa! Toki ymmärrämme, että ideaalitianteessa kannattaisi ensin vuokrata asunto pitkäaikaisesti mutta kun tosinaan niitä ei noin vain otetakaan…. Mietimme siis tässä, että kenties täysin esteettömälle asunnolle voisi olla muillekin kysyntää sillä tosiaan nykyiset mitkä olen itse löytänyt ovat suhteellisen arvokkaita, niitä ei ole montaa ja esteettömyys on silti hieman niin ja näin 😉

Kommentti vielä tuohon ravintoloiden inva-wc:n pakollisuuteen niin en yllättyisi minäkään, jos siitä myös Espanjassa säädettäisiin pakollinen sillä näin kävi Suomessa viime vuoden alusta. Kaikissa paikoissa, joissa on anniskeluoikeus on jatkossa myös tuo inva-wc pakollinen (perustuu EU-säädökseen) mutta tokihan tässä on siirtymäaika eli ei niitä Suomessakaan vielä ihan joka paikasta löydy ja toisaalta mikäli rakennus on suojeltu ei sitä velvoiteta tietenkään.

Monet ravintoloitsijat toki tätä karsastavat, koska näkevät sen vain lisäkustannuksena mutta kerrottakoon tässä yksi esimerkki kuinka se myös voi tuoda myös lisää asiakkaita, muitakin kuin vain sen yhden henkilön pyörätuolissa… Käyn itse siis melko useasti ulkona syömässä ja tokihan silloin seurueemme valitsee paikan sen perusteella, että myös minä sinne pääsen ja sieltä tuo inva-wc löytyy. Viime kesänä yhden ravintolan omistaja tuli minulle erikseen kertomaan kuinka hän on tyytyväinen, että häneltä se löytyy (ravintolaa avatessa oli siis asiasta valittanut kun vei tilaa) sillä oli huomannut kuinka paljon muita ihmisiä mukanani ravintolaan tuli ja tosiaan voi se olla melkoinen määrä sillä käyn toki ulkona mieheni kanssa, meidän ystäväpariskuntiemme kanssa, äitini kanssa, appivanhempieni kanssa, omien ystävieni kanssa, siskoni ja veljeni perheiden kanssa, nykyisten työkavereiden kanssa ja vieläpä entisten työkavereideni sekä opiskeluaikaisten ystävieni kanssa…

Kaiken kaikkiaan kuitenkin sanoisin, että ihan hyvin tuolla pärjää ja tosiaan noiden varikkopaikkojen käyttäminen oli kätevää, jos se wc ei ihan joka paikasta löytynytkään 🙂