Vastaa aiheeseen: SE-lehden kirjoitus asuntoauton parkkeeramisesta Fugessa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä SE-lehden kirjoitus asuntoauton parkkeeramisesta Fugessa Vastaa aiheeseen: SE-lehden kirjoitus asuntoauton parkkeeramisesta Fugessa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Tätä aihetta , eli pysäköintiä Fugessa , on käsitelty myöskin fuge.fi lehdessä , mielipideosastolla. Ja myöskin suomen karavaanarien jäsensivuilla. Ennen mun omaa kannanottoa kiinnittäisin taas kerran huomiota siihen miten keskeinen ja ylivertaisen tärkeä paikka Euroopan mittakaavassa Fuge on.  Sitten asiaan. Fugehan on erittäin pieni pinta-alaltaan, n. 10km2. Siitä voi hakea syytä näihin rajoituksiin. Myöskin siitä , että kyllä koko Euroopassa (läntisessä) karavaanareiden elämää on rajoitettu. Eihän se Feria -alueen laita mikään kaunis näky ollut kaikkine eritason leiriytyjineen. Ja jos turvallisuudella nyt on mitään väliä ei turvaväleistä ollut tietokaan. Jos joku asumus olisi syttynyt tuleen , siinä olisi mennyt samaan hintaan koko ”mustalaisleiri”.     Ratkaisuja tähän pysäköintiongelmaan tietysti löytyy. Tässä muutama. Pitää omistaa tai vuokrata talo tai asunto missä on pysäköintipaikka matkailuautolle. Silloin voi näyttää keskisormea byrokraateille. Voi majoittua Mijasin puolella missä ei vielä ole herätty rajoittamaan tätä asiaa. Ja yksi turvallisuudenkin kannalta hyvä ratkaisu on viedä auto/vaunu säilytykseen siihen erikoistuneelle alueelle. Yksi sellainen löytyy  Camino de Coinilta tai sanotaanhan sitä Mijas Golfin tieksikin. Suunnilleen vastapäätä Aldin myymälää toisella puolen tietä. Hinta lienee 40-50€ / kk. Aidatulla ja vartioidulla alueella.  Ja yksi mikä lienee varmaa, on se, että helpommalla pääsee kun ratkaisee asian itse. Eikä hakkaa päätä seinään taistelemalla byrokraatteja eli tuulimyllyjä vastaan, Toisaalta tässä on pitkät ja kauniit perinteet olemassa täällä Espanjassa. Siitä on kirjoitettu paksu kirjakin , Don Quijote. Sen lukemalla voi saada hyviä vinkkejä taisteluun, ehkä.  Mutta elämä on lyhyt ja sitä ei ehkä kannata tuhlata tähän.

Ja tsori, meinasi ihan unohtua. Kaikkein vanhakantaisimmat ja vähiten kustannustietoiset karavaanarit majoittuvat leirintäalueille. Sellainen on Fugessakin.  Vapaat ja penniä venyttävät sielut eivät voi tietysti ajatellakaan tätä vaihtoehtoa. Se on ”puskaparkki” tai ei mitään.  Leirintäaluehan ei tietenkään ole ratkaisu pelkkään auton tai vaunun pitkäaikaispysäköintiin. Mihin oli sitten muita vaihtoehtoja.