Vastaa aiheeseen: Muutto Espanjaan

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Muutto Espanjaan Vastaa aiheeseen: Muutto Espanjaan

LINKKI

Tarmo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.06.2014
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 298

Pari juttua:

1. Kirjoituksesi vaikuttaa ihan selväjärkiseltä, joten tervetuloa.

2. Jos sulla on koti Suomessa, et pääse irti sikäläisestä verottajasta. Se ei ehkä ole tärkeä juttu, mutta huomioi nyt kuitenkin. Fuge on rannikon fiksuin paikka joka suhteessa.

3. Autot ovat täällä sen verran halvempia kuin Suomessa, etten kyllä sinuna ainakaan uutta sieltä ostaisi. Espanjalaiset automarkkinat ovat aikalailla lamassa ja etenkin kalliimpien kärryjen käytetyt ovat edullisia. Näillä on yleensä aika vähän kilometrejä mittarissa, mutta toisaalta varusteet ovat vastaavasti karvalakkitasoa. Kannattaisi tutustua tarjontaan hyvissä ajoin etukäteen. Dieselveroa ei ole, polttoaine maksaa saman verran kuin Suomessa, siis noin suunnilleen.

4. Perhe työnantajana? En ihan ymmärrä, mutta lähdetään nyt siitä, että jos jonkun palkkaat suomalaistyyppiseen työsuhteeseen, et kovin helposti pääse siitä eroon, jos sellainen tarve tulisi. Täällä älykkäin tapa hoitaa asia on ns. ”autonomo” eli itsenäinen ammatinharjoittaja. Sellaisen status maksaa kuukausittain hiukan alle 300 euroa ja sillä rahalla saa perustason sosiaaliturvan – lähinnä siis terveydenhoidon, ei työttömyyskorvauksia tai eläkekertymää. Jos perheesi palkkaa työntekijän, on autonomon valinta aika fiksu veto. Sinällään ei käsittääkseni ole merkitystä sillä, minkä tyyppinen organisaatio työnantaja on.

5. Fugessa on muutamia osaavia ja luotettavia suomalaisia kiinteistövälittäjiä, joita nyt en halua tässä listata – privaattipostissa ehkä sitten. Löydät varmasti perheellesi sopivan asunnon, kunhan maltat etsiä tarpeeksi kauan.; tarjontaa on hurjasti. Asunto on täällä vähän niinkuin vene Suomessa. Kun ostat, mieti ennen kaupantekoa, saatko sen myydyksi edelleen vai et. Kun unelmakämppäsi putkahtaa markkinoille, et varmasti halua kahden asunnon loukkuun, varsinkin kun asuntolainan saaminen on nykytilanteessa todella vaikeaa. Nämä ”pankkien asunnot” ovat sellaisia, joita kukaan ei halua. Neuvoni on: osta heti kerralla asunto, jossa haluat asua ainakin seuraavat 5 vuotta.

Espanjan asuntojen hinnat ovat laskeneet viime vuosina reilusti, mutta hyvien asuntojen (location x 3) hinnat eivät juuri ollenkaan. Ne HYVÄT asunnot, jotka tulivat myyntiin laman alkaessa purra, menivät heti kaupaksi hyvään hintaan. Ne myyjät, joiden ei tarvinnut paniikissa luopua kämpistään, istuvat niissä edelleen ja odottavat hintojen palaamista ”oikealle” tasolleen. Hyvä ratkaisu on vuokrata asunto ja odottaa ”sen oikean” löytymistä. Hyviä vuokrakämppiä on niitäkin tarjolla pilvin pimein.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 1 kuukausi sitten Tarmo.