Vastaa aiheeseen: Suomen viranomaiset toimivat

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Suomen viranomaiset toimivat Vastaa aiheeseen: Suomen viranomaiset toimivat

LINKKI

masa10
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.10.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 83

Ohoh! Ompas ehtinyt tulla tekstiä jos jonkinmoista lyhyessä ajassa. Mun kommenttini ei taitais olla mitenkään tarpeellinen ja siksi sen tänne rustaankin.

Ensinnäkin Jade, vai mikä se nyt olikaan (tainnut muuttua) Santiago ei ole tehnyt minulle mitään pahaa. En vain tiennyt, että tämä keskusteluketju oli varattu ainoastaan Suomea haukkuville kirjoittajille kuten Jade ja Santiago. Anteeksi kauhiasti, että sotkeuduin tähän.

Emmehän me suomalaiset ole todellakaan oppineet ajamaan autoa. Emme pysty ajamaan kuolonkolareitakaan läheskään espanjalaisten tahtiin. Taisin sanoa EU:n tasapäistävän. Jo 15 vuotta sitten sikäläisessä televisiossa näytettiin suurien juhlapyhien, kuten pääsiäisen edellä tietoiskuina shokkikuvia autonromuista roikkuvista ruumiista. Silloin -99 keväällä oli Benalmadenan huvipursisatamassa suuri moottoripyöräilijöiden kokoontuminen. Viikonlopun aikana kuoli ainoastaan neljä. Ajelivat suurina laumoina rantakatua hirvittävällä nopeudella mitään välittämättä muusta liikenteestä, jalankulkijoista tai liikennevaloista. Espanjan niin runsaslukuiset poliisiorganisaatiot loistivat poissaolollaan. Onhan Espanjan liikenneturvallisuus niistä ajoista parantunut huomattavasti, mutta on se vielä kaukana Pohjoismaalaisesta tasosta. Nyt siellä on santiagon kauhuksi rajoitettu nopeuksia ihan suomalaiselle tasolle, valvotaan niitä jopa automaattisesti, puhallutetaan kunnon kansalaisia (tiukempi promilleraja ammattikuljettajille), ym. hallintoalamaisten kiusaamista. Vuonna -99 uhkailtiin koirankakattajia jopa 10.000 pesetan sakoilla. Vieläkö patrulla verde ajelee? Että kovasti on Espanjan yhteiskunta menossa tähän huonoon Suomen suuntaan. Ehkäpä Santiagokin joutuu lähtemään Jaden perään sinne Intian ihannemaahan pakoon yhä lisääntyvää byrokratiaa. Vaarana on myös tyhmyyden leviäminen Suomesta Espanjaan runsaan muuttoliikkeen seurauksena. Ole vaan Santiago valppaana.

Teidän kahden kirjoituksista huokuu niin voimakas suomiviha, että sen taustalla täytyy olla henkilökohtainen epäonnistuminen täällä Suomessa, eikä mikään muu syy. Villi arvaukseni on haastemiehen ja ulosottomiehen tulleen liian tutuiksi. Viiden vuoden sisään Jade on takaisin tässä inhoamassaan maassa ja sossun luukulla. Hänen liikeideansa vaikuttaa täysin huuhaalta. Toivottavasti olen väärässä!

Ehkä Santiagolla on samankaltaisia kokemuksia Suomesta. kuljin rannikolla noin vuoden asuessani silmät ja korvat auki. Keskustelin monesti erään Suomesta veroja ja ulosottomiestä paenneen yrittäjän kansa. Hän ei myöskään nähnyt Suomessa mitään hyvää. Kaikki hänen vaikeutensa olivat mielestään muiden aiheuttamia. Nyt persoona on asunut Suomessa jo yli 10 vuotta. Hänen kauttaan tutustuin useaan muuhun rannikon suomalaisyrittäjään. Hyvin samankaltaisia kommentteja kuului. Onhan siellä vieläkin 15 vuoden takaa suomalaisia yrittäjiä, mutta esim. ravintola-alalla ei taida toimia kukaan. On ollut helppoa ostaa ravintola toiselta yrittäjältä ja tehdä suuria suunnitelmia. Sille asteelle ne sitten ovatkin jääneetkin ja on häivytty häntä koipien väliin takaisin Suomeen. Tämä yrittäjäkommenttini ei tietenkään koske Jadea. Hänhän kiertää suomalaisgethon kaukaa ja muuttaa  Torremolinosiin.