Vastaa aiheeseen: Suomen viranomaiset toimivat

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Suomen viranomaiset toimivat Vastaa aiheeseen: Suomen viranomaiset toimivat

LINKKI

kojo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

HYvä Jade,
koska en itsekään ole mikään nettinero, tarkennan vähän. Aiot siis photoshopata myynnissä olevan korun ulkonäköä. Näin kai nykyään tehdään kaikelle nettimyynnissä olevalle tavaralle.

Toinen juttu on tämä sinun suoramyyntiajatuksesi ”afrikkalaisittain” eli käsittääkseni esim. kiertelemällä ravintoloissa pöydästä pöytään ja perustamalla rannalle tilapäisen myyntipöydän. Jos olisit tulossa Costa Blancalle, sanoisin heti että unohda koko juttu. Täältä on karkoitettu 99% senegalilaispojista, osa oikeustalon kautta ja kaikilta tavoitetuilta on tavarat takavarikoitu. Ihmiset saavat olla rauhassa terasseilla ja paikalliset lailliset kauppiaat henkäisivät helpotuksesta, kun laiton, veroja maksamaton kilpailijakunta hävisi. Aurinkorannikon tilanteesta en tiedä, siellä ”afrikkalaistapa” saattaa toimia edelleen.

Monilla aloittelevilla yrittäjillä – en väitä että sinulla – on sellainen kummallinen käsitys, että Espanjassa saa toimia kuin pellossa eikä veroja maksa kuin harva idiootti. Näin asia ei todellakaan ole, vaan virkavalta toimii nykyäään varsin ärhäkkäästi.

Yksi huomioon otettava asia on, että varsinkin espanjalaiset naapurit ovat hyvin herkkiä ottamaan selvää mitä naapurissa tehdään, jos sieltä kuuluu jatkuvasti jotakin jyrsimisen ääntä. Työhuonetta kun ei noin vain perusteta asuinhuoneistoon. Kun espanjalaisen tavan mukaan itse ei sovi astua kutsumatta naapurin kynnyksen yli, kutsutaan paikalle Policia Local. Näin ainakin meillä Costa Blancalla, Aurinkorannikolla sekin asia voi olla toisin.