Vastaa aiheeseen: Suomen viranomaiset toimivat

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Suomen viranomaiset toimivat Vastaa aiheeseen: Suomen viranomaiset toimivat

LINKKI

masa10
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.10.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 83

Taitaa sitä byrokratiaa olla Espanjassakin. Omat kokemukseni suomalaisten siellä toimimisesta ovat noin 15 vuotta vanhoja.  Ainakin silloin kielitaidottomilla suomalaisilla oli sellainen käsitys, etteivät ne Espanjan säännöt heitä koske. Sama taitaa päteä vieläkin. Ainakin sen käsityksen saa, kun lukee siellä ilmestyviä suomalaismedioita ym. nettikirjoituksia.  Ulkomaalaisten käsitystä ”byrokratiavapaasta maasta ruokki se asia, että espanjalainen yhteiskunta on rakentanut oman ”kaikenkattavan” byrokratiansa melko myöhään. Myöskin siellä on ainakin aikaisemmin ollut sellainen tyyli, ettei säännöksiä ole paljon noudatettu, eikä myöskään valvottu. Nämä seikat ja vielä runsas ulkomaisten toimijoiden joukko ovat saaneet sellaisen tuntuman, että se Espanja sitten onkin vapaa maa. Kyllä EU on tasapäistänyt ja tasapäistää vieläkin enemmän.

Rohkenen väittää, ettei yrityksen perustaminen ole yhtään helpompaa Espanjassa. Ainoastaan silloin se sitä on, jos oikaisee joka mutkassa. Sitten voi parkua, kun joitain lupia puuttuu ja naapurit tai kilpailijat heittävät kapuloita rattaisiin ja usuttavat esim. poliisit tarkastuskäynnille.

Toivotaan, että Jade ei törmää byrokratiaan yrityksensä kanssa ja kaikki luistaa kuin vettä vaan. Onhan se ikävää, että jo vuodesta 1995 Suomen byrokraatit ja lait ym. säännökset ovat häntä piinanneet. Nyt se vapaus koittaa!!!  Ikuisena pessimistinä, tai ehkä realistinakin rohkenen sitä epäillä. Hienoa myös kuulla, että Santiago saa vapaasti käyttää järkeään Espanjassa ja on päässyt eroon suomalaisesta säännöstely-yhteiskunnasta. Kiitos kun muistat asiasta aina silloin tällöin kertoa.