Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutto fuengirolaan/mijas Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

LINKKI

Tarmo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.06.2014
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 298

Espanjalaiset yksityiskoulut ovat varmaan noita peruskouluja parempia. Mutta todella kalliita kuitenkin. Tunnen muutaman teinin, jotka lähtivät Salliverin koulusta sekä kustannusten että huonon opetuksen takia.

Espanjan pääministeri ei puhu englantia, tarvitsee tulkin EU-kokouksiin jne. Mitä se kertoo sulle tämän maan ”kansainvälisyydestä”?

Olen asunut täällä ympärivuotisesti nyt pian 13 vuotta ja käynyt niin Los Bolichessa kuin Málagassakin (huomaa kirjoitusasu). Minulla on paljon espanjalaisia ystäviä, joilta (ja joiden lapsilta) kuulen monenmoista asiaa täkäläisestä koululaitoksesta. Tunnen espanjalaisia opettajia, jotka ovat käyneet Suomessa tutustumassa sikäläisiin kouluoloihin. Viesti kaikilta tahoilta on selvä: espanjalaiset opettajat ovat aliarvostettuja, alipalkattuja, epäpäteviä ja työhönsä turhautuneita. Täsmälleen päinvastoin kuin Suomessa. Ja tämä kyllä näkyy sekä opetuksen tasossa että oppimisen tuloksissa.

Ja rasismista voit sitten moittia vaikka äitiäsi.