Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutto fuengirolaan/mijas Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Tämä orkki on kyllä mielenkiintoinen keskustelupalsta! Táállá suomalaiset elákeláiset esittávát varmoja mielipiteitä espanjalaisesta koulusysteemistá vaikka eivát  luultavasti ole káyneet edes koulun  láhellá. Ja omastakin kouluajasta on melkein 100 vuotta.

Tarmo kirjoitti ”Espanjalaisessa koulussa koulutetaan perusespanjalaisia, joilla ei ole minkäänlaisia kansainvälisiä kontakteja tai edes valmiuksia niihin. Ja kuten sanoin, niitä täällä kyllä riittää.”

Justiinsa joo. Kuuleppas Tarmo, espanjalaisissa kouluissa ei voi mitenkáän válttää kansainválistymistä . Oppilaat ovat kaikkea muuta kuin perusespanjalaisia, he tulevat ihan kaikkialta maailmasta ja kaikki lapset ovat samassa luokassa. Siiná hioutuu ja oppii hyväksymáán myös muita kuin omaa kansallisuutta. Ja siiná niitá kontaktejakin tulee sitten ajan mittaan kun opiskelua jatketaan peruskoulun jálkeen. Uskallan váittáá, että ihan normi espanjalaisen peruskoulun oppilaat ovat hirveán paljon enemmán tietoisia maailman muista kansoista kuin vaikkapa Jyváskylán, Kuhmon tai Lappeenranna koulujen oppilaat. Ja ilman rasismia vielä… mietipá sitá Tarmoseni.

Suomen kouluissa opetetaan pakkoruotsia ja engalantia. ja siihenpá se sitten jáäkin. Parhaat oppivat sitten sen oikean englannin peleistá ja elokuvista, koulussa opitaan kielioppia. Ja sillá ei vielá oikein pitkálle pärjáä kun maailmalle láhdetáän. Joten ei kannata kovin paljon rummuttaa suomalaisen koulun kansainválisyyden puolesta.

Kansainválisyys sitten. Kun tulet joskus káymáán táállä niin katselepa ympärillesi. Ehká huomaat, että Costa del solin alue on hyvin kansainválinen, jopa liian. Mutta jos viihdyt pelkkien suomikontaktien varassa Los Bolichesissa niin eihán sitá huomaa, luulee olevansa Sotkamossa. Vaan jospa kerran rohkaisisit itsesi ja kávisit vaikka malagassa…