Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutto fuengirolaan/mijas Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

LINKKI

Tarmo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.06.2014
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 298

Pari kommenttia.

Jos aiotte pysyvään oleskeluun, tähdätkää alkuverryttelyn jälkeen omaan asuntoon – on paljon halvempi kuin vuokrasellainen, johon yleensä saakin vain 11 kuukauden vuokrasopimuksen.

Pankki: Sabadell on kallis ja kankea. Menkää Anumarin juttusille Cajamariin Los Bolichessa.

Koulu: Ark on enkkuomisteinen kristillinen aivopesulaitos. Espanjalaisessa peruskoulussa opiskelu on puoli-ilmaista ja täyshyödytöntä. Jos haluat lapset pois jaloista muutamiksi tunneiksi päivästä, sopii hyvin. Jos taas ajattelet lasten tulevaisuutta, satsaat opintoihin kunnolla. Hyvistä ja kalliista englantilaisista yksityiskouluista mennään Oxfordin tai Cambridgen yliopistoihin heittämällä. Jos taas joskus edessä on mahdollinen paluu Suomeen, on Fugen suomalainen koulu oikea valinta.

Koira: kyllä täällä saa ihminen koiraa pitää, oli rotu mikä tahansa. Eri roduilla vain on erilaisia olemassaolon ehtoja. Mutta ota selvää etukäteen, säännökset ovat käsittääkseni kaupunki/kuntakohtaiset.

Fuge vai Mijas: Fugessa on kaikki muu paitsi tilaa hengittää, muistaakseni maan tiheimmin asuttu kaupunki. Mijasissa tarvitset auton, Fugessa et. Jos teet omaa bisnestä tai omistat oman talon, pysy poissa Mijasista – byrokratia on mahdoton.

Yleisesti: Upea maa asua. Ilmasto, luonto, ihmiset, hintataso. Mutta muista: ilman espanjankielen taitoa sua viedään kuin litran mittaa.