Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Muutto fuengirolaan/mijas Vastaa aiheeseen: Muutto fuengirolaan/mijas

LINKKI

Mundo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.05.2013
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 41

Hei ja tervetuloa!

Ensin kannattaa ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään, ei välttämättä suomalaiseen. Etsitte yhdessä netissä sopivia vuokrauskohteita. Aurinkorannikolla välityspalkkion (tavallisesti summa on yhden kuun vuokra) maksaa vuokranantaja välittäjälle. Välittäjä tekee sopimuksen. Voit pyytää sopimuksen myös englanniksi käännettynä. Takuu on usein yhden tai kahden kuun vuokra. Sopimus tehdään usein 11 kuukaudeksi. Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta ei täällä tunneta. Sinun tulee avata itse vesi- ja sähkösopimukset (veloitetaan suoraan espanjalaiselta tililtäsi) ellei kuulu vuokraan. Riippuu miten asutte kerrostalo, omakotitalo. Kannattaa varmistaa, että asunnossa on lämmityslaitteet. Talvella on sisällä vilpoista ilman lämmittimiä.

Sinun tulee siis avata espanjalainen pankkitili. Siihen tarvitaan vain passi (Sabadell on hyvä). Fuengirolassa pankeissa on usein suomea puhuva virkailija. Nie-numero kannattaa hankkia kaikille (tarvitaan lasten kerhoissa ja aikuisten harrastuksissa ja monessa muussa). Nie-numero anotaan poliisilaitokselta. (Vähän niin kuin sosiaaliturvatunnus).

Jos olette jäämässä, laittakaa lapset espanjalaisiin kouluihin. Melko edullinen englanninkielinenkin löytyy Fuengirolasta, Ark -nimeltään. Kaikki sinne (mikäli nuorimmainen on 3v. tai vanhempi). Jos haluatte lasten oppivan espanjaa, niin kaikki lapset paikalliseen kouluun. Melkeinpä ilmainen.

Palkka-asioissa tai ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteyksissä asiointitoimistoihin. Veloittavat paljon, mutta joskus se on rahan arvoista.

Moni tekee niin, että tulee ensin päivää vaille vuodeksi tutustumaan. Näin perhe-etuudet Suomesta rullaavat normaalisti (lapsilisä, mahdollinen kotihoidontuki). En tiedä onko oikein junailla asiaa näin, mutta vinkkinä kerrottakoon tämä. Eli jos ilmoitat Kelaan, että muutatte pysyvästi, katkeaa etuudet siihen paikkaan kun muutatte, mutta jos sanotte, että asutte alle vuoden, olette oikeutettuja etuihin sen ensimmäisen vuoden ajan.

Toivottavasti oli apua.