Vastaa aiheeseen: Onko kukaan varannut matkaa Snowbirdin kautta?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Onko kukaan varannut matkaa Snowbirdin kautta? Vastaa aiheeseen: Onko kukaan varannut matkaa Snowbirdin kautta?

LINKKI

Kukkulankuningas
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.09.2013
Kirjoituksia: 27
Vastauksia: 119

Sillä lailla…

TIEDOTE

Kilpailu- ja Kuluttajavirasto (KKV) on tehnyt linjauksen, jonka mukaan Suomessa toimintansa aloittava lentoyhtiö ei voi aloittaa lentopaikkojen ennakkomyyntiä suoraan kuluttaja-asiakkaalle ilman myynnille asetettavia matkanjärjestäjävakuuksia, ennen kuin sillä on voimassa oleva liikenteenharjoittajanlupa. KKV:n linjaus asettaa yhtiön epäoikeudenmukaiseen markkina-asemaan lentoyhtiönä sekä heikentää yhtiön mahdollisuuksia aloittaa liiketoimintansa haluamallaan laajuudella.

Käynnistyvän lentoyhtiön toiminnan määrittelyn osalta laki on puutteellinen. Snowbird Airlines Oy ei katso olevansa KKV:n tulkinnan mukainen, laissa tarkoitettu valmismatkaliikkeen harjoittaja eikä lentojen välittäjä liikenteenharjoittajanlupahakemuksen ollessa vireillä, ja on valittanut KKV:n päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Snowbird Airlines Oy toimii vastuullisesti ja läpinäkyvästi suojatessaan asiakkaan maksuturvan omalla sopimuksellaan. Kuluttaja-asiakkaiden suoramyynnit ovat turvattuina palveluntarjoajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti maksujärjestelmän toimittajan sulkutilillä, eivätkä tility yhtiölle ennen kuin lentolippu on käytetty.

Snowbird Airlines Oy:n lentoliput ovat myynnissä paitsi yhtiön omilla internet-sivuilla, myös matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien sekä internetin varaussivustojen kautta.

Marja Aalto
toimitusjohtaja
Snowbird Airlines Oy