Vastaa aiheeseen: kysymys ruuasta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini kysymys ruuasta Vastaa aiheeseen: kysymys ruuasta

LINKKI

Vinatero
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2008
Kirjoituksia: 17
Vastauksia: 154

Suora lainaus kirjasta:

”Kikhernemuhennos – Cocido

on ollut espanjalaisen keittiön tukipilareita. Tätä nykyä se on ”uhanalainen” ruokalaji – mitä enemmän naiset menevät ansiotyöhön, sitä vähemmän heille jää aikaa laittaa pitkän keittoajan ruokia. Joskus turvaudutaan valmiiksi keitettyihin purkitettuihin kikherneisiin. Cocidon voi valmistaa monenlaisesta lihasta tai makkaroista tai ilman lihaa, kuten tämän:

Liota 1/4 kg kikherneitä isossa astiassa kevyesti suolatussa vedessä yli yön. Kaada vesi pois, pane herneet pataan 2 litraan kuumaa vettä, jossa muutama kuorimaton valkosipulinkynsi, 2 laakerinlehteä, 1 kokonainen sipuli ja suolaa. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia, kunnes herneet ovat pehmeitä – kiehuminen ei saa keskeytyä. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä, kylmä vesi jättää herneiden sisuksen lopullisesti kivikoviksi.

Silppua ja hauduta öljyssä 1 sipuli ja pari tomaattia sekä persiljaa ja valkosipulia, mausta suolalla ja pippurilla, hämmennä sekaan vähän vehnäjauhoja ja padasta otettua lientä paksuksi kastikkeeksi. Sekoita kikherneisiin, kun ne ovat valmiita, ja keitä vielä muutama minuutti.

Muhennokseen voi loppuvaiheessa lisätä myös pilkottuja perunoita ja/tai joitain vihanneksia: porkkanaa, mangoldia, varsiselleriä, pinaattia, kaalia. Kuten niin monet muhennokset, tämäkin maistuu parhaalta vasta seuraavana päivänä.”

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 2 kuukautta sitten Vinatero.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 2 kuukautta sitten Vinatero.
  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 2 kuukautta sitten Vinatero.