..

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
VillaMartin kirjoitti:

muistatte ajan kun tuntui, ettei Japanille löydy pysäyttäjää? Tuntui, että japanialaiset tekivät kaiken paremmin ja halvemmalla kuin muut. Ja iso osa yritysmaailmasta siirtyi Japanilaiseen omistukseen. Ei se sitten loppupeleissä ihan kuitenkaan mennyt niin.

Samoin tulee käymään Kiinan kanssa.

Varmaan ihan totta. Valitettavasti se vuosi ei ole 2013 eikä edes 2014. Se on ehkä joku 2025-2030 luku. EHKÄ.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Kiina ehtii raunioittaa Euroopasta ison osan tällä hetkellä työllistävää teollisuutta, jos nykyisenlainen vapaakauppa jatkuu (mitä se ilmeisesti tekee).

VillaMartin kirjoitti:

Ja toinen ihmetyksen aihe on kauanko Kiina tekee tuotteita meille eurooppaan ja amerikkaan velaksi? Kiva kun uusi auto on sopivan halpa ja telkkarin saa melkein ilmaiseksi? Työpaikat viedään Kiinaan, Intiaan ja muualle kauko-itään, koska siellä tehdään halvemmalla.

Kiina tekee tuota kunnes omistaa meidät kirjaimellisesti. Työpaikat tosiaan menevät Kaukoitään – eivätkä takaisin herkästi tule kun ne ottajafirmatkin ovat kiinalaisia, eivät meikäläisiä!

VillaMartin kirjoitti:

No tää nyt oli ihan naurettava kuvaus, mutta mun mielestä ei se kaukoitä loppupeleissä ole ainoa voittaja. Että saattaa niitä olla muitakin automerkkejä 10 vuoden kuluttua.

Ei tuossa minusta ollut mitään naurattavaa vaan hyviä kysymyksiä heitit. Mutta tuo loppukaneetti on vähän ihmeellinen. Jos Kaukoitä ei ole ainoa voittaja, niin nimeäisitkö vähän niitä muita voittajia?

Ainakaan se ei ole Eurooppa – mikä meitä eurooppalaisia kiinnostanee/huolettanee eniten. Maanosallamme kun on tuota ongelmavajetta katettavaksi ihan muutenkin (ikävaje, innovaatiovaje, talouskasvuvaje, valuuttaunionivaje jne)