LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Willi
Willi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792
Tilulilu kirjoitti:

Mutta: mitä järkeä on siinä, että Espanjan valtio tukee autonvaihtoa 2000-8000 €:lla mallista riippuen? Tuon summan kuulemma saa hyvitystä vanhasta autosta, kun vaihtaa autonsa uuteen. Parhaimmillaan voi olla, että tuliterästä cochesta jää vaihtajalle maksettavaksi vain tonni pari. Samalla tavalla valtio kuulemani mukaan tukee myös kodinkoneiden vaihtoa. Tuki perustellaan energiatehokkuudella … ihan kiva, mutta arvatkaapa ketkä nämäkin tuet viime kädessä maksavat tässä taloustilanteessa. Voisi vähän suomalaisia veronmaksajia yskittää, jos tämän tietäisivät .. meillä kun on siellä pohjoisen kovissa olosuhteissa surkea autokanta ja saakelin kalliit hinnat.

No, järjen köyhyys näkyy myös siinä mihin kunnan työntekijät tuhlaavat työaikaansa. Olen reilut kaksi kuukautta kironnut näiden ihmisten tapaa paskattaa koiransa kivetylle kadulle. Kävellessä on koko ajan tuijotettava jalkoihinsa ettei astuisi suoraan miinaan, koiranpaskakasoja on muutaman metrin välein ja moneen niihin on joku jo liukastellut (ja vienyt paskat kengissään kotiinsa ja siellä edelleen ties minne, kun kenkiähän täällä ei kotona riisuta). Eilen sitten näin kolme kunnan työntekijää mieltäylentävissä puuhissa: olivat levittäneet pyykinpesujauhetta (kukkasen tuoksusta päätellen) kävelykadulle ja huuhtelivat sen jälkeen katuja vesiletkulla. Toki hyvä, että näilläkin miehillä on töitä, mutta silti … Onko oikeasti kovin vaikea viedä koiransa tekemään asiansa jonnekin muualle kuin keskelle katua?

Eräs ystäväni osti autoa tässä kuukausi sitten. Ei ollut edes uusi vaan käytetty, vuoden parin ikäinen auto. Ystävälläni on työpaikka (ollut samassa paikassa töissä jo 6 kk ja on jatkuva työsopimus) ei ole velkoja eikä mitään ylimääräisiä maksuja. Kuitenkin joutui pyytämään isäänsä toimittamaan tuloselvitykset jotta mahdollisesti saisi auton ostettua. Lopulta sai, mutta ei se ole meille töissä käyvillekkään helppoa tuo auton osto. Itselläni tulisi piakkoin taas auton vaihto eteen sillä 250 000 km rupeaa olemaan 6 vuotta vanhan auton mittarissa. Kysymys onkin, kuka takaa minut vaikka olen ollut samassa työpaikassa viimeiset reilut 4 vuotta… Minuun tuo 2000-8000€ apu ei tule edes auttamaan sillä autoni ei ole yli 12 vuotta vanha.

Kyllä minäkin katsoin miten kaupungin työntekijät, kadunsiivoajat siivosivat tunnin verran 5 metrin pätkää. Harjan varteen nojattiin ja keskusteltiin rattoisasti. Tuota 5 metriä oli siis siivoamassa 3 henkilöä. Meidän kadulla katulakasija on käynnyt viimeeksi huhtikuussa. Kyllä pääkatu pidetään siistinä mutta siihen se jääkin.

Tässä tilanteessa missä olemme, ne joilla on töitä, ovat onnekkaita. Sillä milloinkaan ei tiedä milloin matto vedetään jalkojen alta. Sen jälkeen onkin mielenkiintoista elää 6 kk 420€ ja sen jälkeen ilmalla.