….

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Huimis
Huimis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.10.2011
Kirjoituksia: 19
Vastauksia: 441
suomenkielinenpalvelutoimisto kirjoitti:

tietaa mita omistaa;

-rakentamisen tai laajentamisen mahdollisuus ja laillisuus on ihan hyva tietaa koska siina saattaa piilla tontin arvo.

-laajentaminen sivulle tai ylos-alaspain on rahanarvoinen ja erittain relevantti asia.

Jep, huomasin sen noista tarjouksista jotka sain. Toinen vaikutti siltä, että haluaisi tuon paikan lähes millä hinnalla hyvänsä, siis järjen rajoissa tietty.
Se suomalaisen trokarin tarjous ei ollut niin hyvä ja kiinnostus hiipui kokonaan kun ilmoitin, että tiedän että siinä on rakennusoikeutta jäljellä ja että se nostaa arvoa. Myönsi suoraan, että koska näytän tietävän tilanteen, hinta menee väkisinkin niin ylös, että hän ei siihen pysty.

Mutta sen toisen trokarin tarjous oli tuplaten sen, mitä lähes viereisestä samantyyppisestä talosta *pyydetään*.

Se toinen myytävä talo, josta yllä mainitsin, on viereisen talorivin keskellä muiden talojen puristuksessa. Mulla on talorivin päädyssä ja siinä on runsaasti tilaa laajentaa kolmeen suuntaan. (ja ylös) Jos nyt oikein ymmärsin (kun ei asia muiden kiireiden keskellä silloin siinä tilanteessa jäänyt mieleen eikä jaksanut kiinnostaakaan, kun en kuitenkaan ole myymässä) niin sen saisi laajentaa kaksikerroksisena kun se on nytkin kaksikerroksinen ja vaikka tilaa on kolmella puolella, mahdollisia laajennussuuntia on silti vain kaksi: sisäpihalle päin, jolloin talo levenee ja päädystä eteenpäin, jolloin talo pitenee. Tai molemmat.
Mutta en aio laajentaa enkä myydä. Aion pitää paikan hamaan loppuuni asti. Siinä on nyt rakennuksessa kokonaisneliöt 92 ja kyllä ne mulle, koiralle ja tyttäystävän satunnaisia vierailuja varten riittää paremmin kuin hyvin.
Vaikka autotalli haukkaakin ison osan alakerrasta, on rakennuksessa silti 3 makuuhuonetta. (1 kahden hengen ylhäällä ja kaksi makuuhuonetta alhaalla. Niistä toinen kahden hengen makuuhuone) ja suihkut sekä vessa löytyy sekä ala- että yläkerrasta. Lisäksi olohuoneen vuodesohvalle pystyy järkkäämään majoituksen tarvittaessa.

Sen verran aion tehdä muutoksia, että autotallista uhraan toisen päädyn (siinä on nyt työtila) ja teen siihen oleskelutilan ja siirrän työtilan erilliseen piharakennukseen, joka tontilla on ennestään. Auto mahtuu talliin silti, juuri ja juuri, mutta saisin alakertaan sellasen tilan, jossa yhdessä katsellaan vieraiden kanssa vaikkapa futismatseja yms. ja samalla tehdään safkaa pihakeittiössä, joka on nyt ihan sen tulevan oleskelutilan oven vieressä.

Isän entinen vaimo, joka tuosta on aikanaan omistanut puolet, kertoi vielä sellaisen jutun, että kaikissa muissa niissä taloriveissä on alla vuokramaa, tässä omistustontti. Sen tiedän, että omani on omistamallani maalla…mutta miten todennäköistä on, että ne muut tosiaan ovat vuokramaalla kuten hänen tietonsa on? Onko se yleistä Espanjassa? Täytyy myöntää: Suhtaudun vähän epäillen hänen tietoonsa.