:(

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Huimis
Huimis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.10.2011
Kirjoituksia: 19
Vastauksia: 442
BeeKeeper kirjoitti:

”… Samalla totean siihen, että jokainen älykäs koiranomistaja pitää myös ne ”ei-vaaralliseksi luokitellut” koiransa kiinni. Eritoten korostan nyt tätä sanomaa niiden pienten ”niin herttaisten meidän pikkumussujen” omistajille. Irti oleva koira (eli sen omistaja) on aina syyllinen tapahtui mitä tahansa!”

Devspain, olet NIIN oikeassa! Koira kannattaa pitaa kytkettyna jo pelkastaan sen oman turvallisuuden vuoksi. Meidan koiramme menehtyi huhtikuussa, syyna vapaana juoksentelu. Pihan ympari kiertaa muuri, eika koira muutenkaan ollut karkailevaa sorttia. Eraana yona se oli mennyt ulos (ovi oli tarkoituksella auki) ja jotenkin poistunut pihasta. Aamuyolla huomasimme koiran kadonneen ja jatimme pikkuportin raolleen, toivoen sen palaavan kotiin. Aamuun mennessa koira olikin palannut reissultaan. Se oli aivan taynna punkkeja, vietimme koko sunnuntaipaivan niita poistellen. Aika nopeasti siihen saakka taysin terveen koiran kunto alko huonontua, parin viikon kuluttua se nukutettiin ikiuneen. Elainlaakari sanoi, etta riittaa jos yksikin punkki on paassyt ihon alle, mitaan ei ole enaa tehtavissa.

Alueella on laakarin mukaan kahdenlaisia punkkeja, toinen aiheuttaa aivokuumetta ja toinen sydanmatoa. Kannattaa olla tarkkana 🙁

🙁 🙁 🙁
Voiko noita punkkeja vastaa suojautua mitenkään? Ihan tavallinen peruspunkkipanta tuskin tepsii, oletan.