:)

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Huimis
Huimis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.10.2011
Kirjoituksia: 19
Vastauksia: 442

Nyt sain jo ihan kirjallisena paperin jossa lukee ”Escritura de aceptatión y adjudicacion de herencia”. 🙂 eli homma niilta osin on aika selvä nyt. Suoraveloituksia yms. ollaan nyt laittamassa nimilleni. 🙂 Pankkitili Espanjasta löytyy jo nimilläni ja tarvittavat varat on kaikki siirretty sinne.

Mutka tuli toki vielä matkaan: Jostain syystä kiinteistörekisterin ja SUMA-rekisterin (SUMA:ssa on oikeat tiedot ja kiinteistövero on maksettu oikein) välillä on ristiriita ja sen oikaisemiseksi täytyy mm. kutsua paikalle arkkitehti ja oikasta asia kiinteistörekisteriin. Kuluja tulee kuulemma n. 3000 mutta ainakin osa tästä (jos ei jopa kaikki) olisi tullu joka tapauksessa maksettavaksi, koska taloon on rakennettu lisähuoneita, joita ei ole kirjoissa eikä kansissa. Niiden lainhuudatus olisi tullut joka tapauksessa eteen.
Vaikka ekassa postauksessani puhun rivitalosta, kyse on Espanjanjan lain mukaan talosta, jonka seinä vaan sattuu olemaan kiinni seruaavan talon seinässä. Kyse ei siis ole rivitaloyhtiöstä kuten oletin. Vaan talosta joka on omalla tontilla itsenäisenä talonaan.
Jälleen hyvä esimerkki siitä, että kannattaa ihan oikeasti ottaa asiantuntevaa apua eikä yrittää selvitä itse espanjalaisen byrokratian viidakoissa.

Tärkein yksittäinen apu jonka sain, oli tällä forumilla esitetty ehdotus käyttää Monnaa asian hoidossa. On sujunut tosi hyvin kun tuota neuvoa noudatin. 🙂

Niin ja kuten jo taisin toisaalla mainitakin: Tarkoitus on nyttemmin pitää paikka, ei myydä, ja alkaa viettää siellä aikaa talvisin…ja miksei muulloinkin 🙂 Lähden taas ensi kuussa sinne.