.

LINKKI

Tomas
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.09.2007
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 48
Masa kirjoitti:

1. Kun ostat auton toisesta maasta tulee ALV olla maksettu jo siellä, ellei, niin se maksetaan kohdemaahan.

Minulta tästä pyydettiin myös kuitti, josta olisi näkynyt että autosta on ALV maksettu. Eli jos ostat yksityiseltä, niin varaudu tarvittaessa selittämään asia.

2. Espanjassa on rekisteröintivero. Sen määrä riippuu CO2 päästöstä. Jos se on alle 120g/km niin vero on nolla. Seuraavassa luokassa aina 120-165g/km asti vero on 4,75%, Seuraavassa luokassa 165-200 9,75%. Yli 200g/km päästävät 12,75%.

Nämäkin taulukot ovat julkisesti löydettävissä, mutta en valitettavasti nyt ehtinyt niitä etsimään (ja tallentamani linkki on kadonnut bittitaivaaseen)

3. ITVM = ”tievero” kunnallinen maksu joka on 100-160€ /V

Ilmeisesti lomake : Impuesto sobre vehículos de tracción mecánica

Suomeen voi auton viedä verotta muuttoautona, joka tarkoittaa, että auto on ollut viejänsä hallussa väh 6 kk ja autolla on ajettu vähintään 6000 km.
Omistajan on oltava asunut ulkomailla vähintään 12 kk yhtäjaksoisesti kukuunottamatta tavanomaisen loman aikaa. Vakiintunut käytäntö on 72 vrk vuodessa.

Sama muuttoauto-verottomuus pätee myös Espanjaan, eli jos olet viemässä autoa, joka sinulla on ollut yli 6kk, niin ei tarvitse maksella noita veroja.

Joku muistanee pitikö varainsiirtovero maksaa Espanjaan käytetyn tuonnissa. Olen sen unohtanut!

Jep, menee kyllä. Vanhemmissa käytetyissä autoissa se lienee jotain 400-700€ pintaan. Työkaverilla tämä oli vaadittu vaikka toi muuttoauton; takaisin perintä taisi vaatia saksalaisen lakimiehen ja pari vuotta aikaa..

Muita maksettavaksi ehdotettuja lomakkeita oli itselläni (tosin koko homma oli semmoinen katalonialainen farssi, että tästä ei välttämättä kannata ottaa mallia)

Solicitud de matriculación 70,80€
Solicitud de permiso temporal de circulación para particulares 18,20€
Impuesto sobre vehículos de tracción mecánica 179,22€
Impuesto especial sobre determinados medios de transporte modelo 06

En ota kantaa, mitkä noista olisi pitänyt maksaa ja mitkä olisi voinut jättää maksamatta.. itse en noita kaikkia maksanut, juurikin muuttoauto-pykälän myötä..
-t-