.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tomas
Tomas Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.09.2007
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 48

Täältä löytyy tietoa asuntojen hinnoista :
http://casas.facilisimo.com/preciometro/

Ja täältä vuokrahintoja/neliö:
http://www.fotocasa.es/indice-alquiler-inmobiliario__fotocasa.aspx

Ja tietenkin täytyy pitää mielessä että vuokralainen/ostaja maksaa kulut, eli tuohon vuokraan tulee helposti parin kuun vuokra päälle pelkkiä välitys- yms. kuluja. Takuuvuokrat sitten erikseen.

Mitä tulee lasten päivähoitoon, niin työkaverit kertovat 1 lapsen päivähoidon hinnan olevan päälle 400e/kk ’julkisessa päivähoidossa’ (täällä BCN’n maakunnassa). Toisaalta kersathan pistetään jo 3 vuotiaina kouluun, joten tuosta ei tule kuin noin 15’000e kouluikään asti.. vuoden palkka paikallisille.. Koulumaksuista ei ole tietoa, varsinkin kun on kunnalliset, puoliyksityiset ja yksityiset koulut erikseen..

Vielä noista ruokaostoksista. Aivan 20e/2vkoa ei meillä ainakaan riitä. Meillä menee n. 40e/2hlöä/vko ja siihen päälle juomat (vesi+viini) ja ehkä yhtenä päivänä ulkona syöminen. Joskus laskeskeltiin että pelkkien ruokien lisäksi muut ostokset (wc-paperinkaltainenjäljitelmä, yms.) niin noi 30-40% edullisempaa kuin Suomessa. Ravintolasyömisessä taitaa suurin hintaero tulla juomista.

Lyhyesti voisi sanoa, että raaka-aineet ovat edullisia (samaan tapaan kuin esim. Puolassa) mutta jalostetut tuotteet ovat ’normi-hintaisia’. Eli tyypillinen ’kehitysmaa’ tietyiltä osin.

Autohuolloissa tuntihinnat ovat samoja tai jopa kovempia kuin Suomessa, varaosat ja öljyt ovat kalliimpia monien merkkien osalta. Samaten elektroniikka/tietotekniikka on pääosin kalliimpaa kuin edullisimmissa paikoissa Suomessa (vrt. Verkkokauppa.com). Vaikuttaa siltä että tyypillinen espanjalainen ei ole kovin hintatietoinen (lue: ei ymmärrä rahan arvoa) eikä vertaile tuotteiden/palveluiden hintoja.

Nämä fiilikset siis täältä Katalonian kulmalta.

-t-