..

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209
Jahu kirjoitti:

Onko Espanjassa paljonkin ihmisapinoita , enempi voisi olla paviaaneja , kun Serranon -sarjasta päätellen ovat yhtenä suun päänä 😕

Espanjassa on apinoita sirkuksissa ja eläintarhoissa. Paljon.

Jahu kirjoitti:

Tiesittekös muuten että Suomessa on typerä lokkien suojelumääräys ja lokkeja on pilvin pimein tuossa naapuri kunnan kyläjärvellä – ks. järvi on julistettu uimakelvottomaksi – se siitä luonnon suojelusta 🙁 !!

Joo, on tämä tuttua. Pilkunviilaajana haluaisin kuitenkin muistuttaa, että kyse oli ihmisapinoiden oikeuksia koskevasta lakialoitteesta. Ihmisapinat ja lokit painivat hieman eri sarjoissa, jos meitä eläimiä nyt on ihan pakko jollekin janalle laittaa.

Ihmisapinoilla on kuitenkin todettu (ihmisen mittapuulla) sellaista älykkyyttä, itsensä tiedostamista ja tunteita, joiden ansiosta/takia ihmisapinat erityisesti kärsivät vankeudesta ja orjuuttamisesta (=hypi hassu hattu päässä renkaan läpi), ts. vapauden riistosta. Eläintarhat ovat täynnä surullisia esimerkkejä ihmisapinoista, jotka ovat menettäneet järkensä tai ainakin kaiken elämänilonsa liian pienissä/huonosti hoidetuissa tiloissa tai show-”esineinä”.

Eläintarhat ovat sinänsä hyvä juttu – eläimet saavat hoitoa, suojaa ja ruokaa – kunhan tilaa ja virikkeitä on tarpeeksi paljon. Ja tarpeeksi paljon suojaa myös uteliaiden ihmisten katseilta.