LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Vaihtoehtoliikkeitäkin on jotka haluavat vain vaikuttaa sivusta eivätkä halua sen kummempaa eturivin paikkaa julkisuudessa tai sitten politiikassa. Heillä on joko siihen liian vähän resursseja ja he ymmärtävät sen, tai muuten vain ideologiselta pohjalta heidän lähtökohtansa on tämä. Kaikki liikkeet eivät halua parrasvaloihin vaan tyytyvät siihen pieneen osaan vaikuttamisen kakusta jonka tilanne jossa he ovat on heille suonut. Esimerkiksi vihreitä en laskisi enää tähän edellämainittuun kastiin, vaikka he miten pitävät itseään vaihtoehtoliikkeenä heistä on tullut valtavirtaa halusivat he sitä tai ei (luultavasti haluavat) kun katsoo heidän äänestäjien antamia ääniä ja monta prosenttia se kaikista äänistä oli, ottaen huomioon etteivät he ole lähtökohdaltaan valtavirtapuolue, vaan päinvastoin.

Politiikan pääpaino ei monelle ole parrasvaloissa, vaan he säästävät tämänkin osan henkilöille joilla mahdollisesti omanlainen karismansa ja mahdollisesti kyltymätön huomionnälkä. Itse pidän tätä viimeistä todennäkoisimpänä.

Mutta, ennenkuin tämä menee aivan merkityksettömäksi, niin jokaisella pienimmälläkin purolla on tosiaan tendenssi laskea, aina ja iänkaikkiseen, isompaan puroon kasvattaen tämän virtausta tai laskemalla järveen josta järvi näin saa hapettunutta, tuoreempaa vettä pysyäkseen elinkelpoisena, koska järvi jolta kuihtuvat virrat kasvaa aikanaan umpeen ja kuolee, ja joki jolta kuihtuu lähteet kuivuu ja kuolee jättäen näin myös ympäristönsä oman itsensä, eli luonnon, armoille. Näin käy myös politiikassa. Luonnollinen tendenssi kummassakin, väittäisin.