LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238
kojo kirjoitti:

Turha kai näille koiraihmisille on yrittääkään kertoa, että koira on nelijalkainen eläin.
Luin lähiaikoina jostakin lehdestä, että Paris Hilton ja muut bimbot (myös Suomessa) hankkivat asustekoiria, kuten muut kenkiä tai vöitä.

santiago kirjoitti:

Kyllähän se on niin ,että koiran varsinainen funktio on olla ketjun päässä pihalla pitämässä vahtia,tai paimenkoirana lampaita vahtimassa jne.Ei ehkä matkustamassa lentokoneella ja linja-autolla.

Tarkentaisitko vielä kojo, ketkä ovat ”nämä koiraihmiset”? Kaikki koiran omistavat, kahdella jalalla suunnilleen pystyssä pysyvät nisäkkäät? Onko Paris Hilton mielestäsi tyypillinen ”koiraihminen”? Kunhan kysyn, sillä kun tässä on funktioita ahkerasti määritelty, niin pitäähän muuttujatkin tietää.

Laitetaan vielä oma näkemykseni: koira ei ole susi. Koiran olemassaolo liittyy kiinteästi ihmiseen, ja ihmisen auttamiseen erinäisissä tehtävissä. Paris Hilton-tyylisiä ylilyöntejä toki sattuu, jossa ”ihmisen auttaminen” on tulkittu tarkoittamaan ”ihmisen somistaminen”.

Mutta jos nyt koira on näitä santiagon mielestä ”varsinaisen funktion” täyttäviä, ketjun päässä istuvia vahtikoiria, ja koiran omistaja sattuu muuttamaan. Eikö ole silloin koiran funktion mukaista muuttaa ihmisen mukana, joutuen täten mahdollisesti matkustamaan autolla, bussilla tai jopa lentokoneella, jotta voi vastaisuudeessakin vahtia ihmisen pihaa? Vai onko koiran omistavan ihmisen funktio olla muuttamatta koko elämänsä aikana? Vai tarkoittaako santiago kenties, että koiran tulisi jäädä alkuperäiseen pihaan vahdiksi, vaikka taloon muuttaakin uudet isännät? Eikö se sitten olisi koiran esineellistämistä – koira tulisi ikään kuin talon somistuksena? Koirahan on, vaikkei susi olekaan, laumaeläin, ja siinä mielessä sen funktio on olla laumansa jäsen.

Itse olen sitä mieltä, että nykypäivänä koiran laumanjäsenyys on se suurin ongelma, riippumatta siitä, onko koira vahtikoira, paimenkoira tai sohvakoira. Etenkin vahti- ja sohvakoirissa on paljon niitä, joita ei missään vaiheessa ole opetettu elämään ihmislaumansa alimpana jäsenenä. Liian usein näkee ”varinaisen funktion” täyttäviä vahtikoiria, jotka ovatkin oikeastaan vain aikapommeja ketjun päässä. Kun sellainen pääsee irti, toivoisin hartaasti, että suurin ongelmani olisi Paris Hiltonin laukkukoiran olemassaolon arvosteleminen.