..

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
Tuomo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
Old kirjoitti:

Siitä savuttelusta käytiin täällä talvella julmettuja keskusteluja, joiden osalta Reflan emäntä Elina oitis ilmoitti, ettei talo pane hanttiin ollenkaan – mutta muutamat savuttomat soppailijat kiivailivat tupakoinnin jopa terassilla tuottamista haitoista.

Minulle jäi siitä muistikuva, että muutamasta kainosta toivomuksesta koskien tupakoimista aterioitsevan vieressä nostettiin hirveä älämölö. Sen tarkoituksena, joka myös toteutui, oli tupakointirajoitusten torpedoiminen saattamalla tupakoimattomuus naurunalaiseksi.

Showhun kuuluivat mm. savuuttomuusfasistien uhrien meluisan näyttävät joukkosiirtymät viereiseen pöytään tupakkikerhoksi. Jos joku ei heti huomannut siirtymisen syytä, niin se kyllä pariin kertaan kailotettiin.

Kyseisen keskusteluketjun aloittajalla taisi ainoana olla se toivomus, ettei orkkipöydässä poltettaisi ollenkaan. Itse kerroin siinä ketjussa ainakin kaksi kertaa, että minulle riittää kun vierustoverit malttaisivat olla polttamatta juuri sen lyhyen aikaa kun minä syön. Ihan tavallisen pöytäseurustelun yhteydessä olen hyvin kestänyt toisten tupakointia jo monta vuosikymmentä, ja kestän varmaan jatkossakin. Erityisesti ilmavissa terassiolosuhteissa, mitä seikkaa myös kerran-pari alleviivasin.

Aikuiselle ihmiselle ei käytännössä koskaan tarvitse muistuttaa siitä, että ruokapöydässä ei ole sopivaa piereskellä, mutta tupakoimattomuus aterian aikana on ongelmallisempi asia.

Kun tupakointia martyrisoidaan, miin usein myös tyrkytetään rivien välissä ajatusta, että meitä savuttomuusfasisteja jotenkin kiusaisi tupakointi an sich, syntinä, josta pitää jotenkin simpauttaa ja jonka harrastajille kuuluu järjestää ikävyyksiä.

Minäpä täten paljastan juhlallisesti asian oikean laidan: se on kuulkaas se tupakansavu plus tupakoinnin aiheuttamat muut hajuhaitat jotka tässä tökkii. Ei siis mikään tupakoimisakti sellaisenaan. Heti kun keksitään savuton tupakka ja hajuttomat tuhkakupit joista ei lentele tuhkaa ihmisten lautasille, niin ongelma on poissa, kuin Kolumbus ei olisi koskaan tupakannoutoreissulleen lähtenytkään.

Vaihtoehtoinen keksintö olisi sellainen ravintolatila, jossa ilmavirtaukset kulkevat aina samaan suuntaan. Tupakoivat tuulen alapuolella olevaan päähän pöytää, nou propleem!

No, asiahan on ratkennut siten, että muutamaa tupakoimatonta ei enää näy orkkisopalla ja minä joka edelleen siellä käyn, en tietenkään siellä syö. Että oikeastaan menneen talven lumia koko ongelma, vai?