LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
Mariitta kirjoitti:

Siis klo 14. Sopalle vain kaikki lähistöllä olevat!

Ja sitä ennen Tuomon ”kouluun” petankialkeita opiskelemaan, feria-alueen kupeeseen alkaen klo 12.

Joo, on muuten ilahduttavasti pikkuhiljaa lisääntynyt petankinpelaajien määrä näissä meidän keskiviikkosessioissa. Viime viikollakin olisi saatu vaikka kaksi peliä jos olisi ollut kuulia riittävästi.

Tervetuloa varsinkin ne, jotka eivät ennen ole pelanneet! Minä maltan kyllä olla puuttumatta ihmisten peliin, varsinkin jos joku kohteliaasti sanoo, että ’me nyt haluamme vain pelata ihan näin kuin me pelaamme’, mutta suuri on iloni jos joku haluaa pienen alkuopastuksen siihen miten heitetään, minne ja miksi.

Ja taas huomauttaisin: Petankkia ei voi pelata ilman kuulia. Niitä ei ole puistoissa luonnostaan. Eli eiku kuulakauppaan, käytännössä mihin tahansa urheiluliikkeeseen. Siellä niitä on. Kolmen kuulan (harjoitus)kuulasetti on siinä hikisesti yli kympin, ja sellaisella pääsee hyvin alkuun.

Mutta minulla on kyllä varakuulatkin, jotka otan mukaan jos joku nimenomaisesti ilmaisee tarvitsevansa. Ja toki voi tulla ihan katsomaankin.

Ja tämä kannattaa ainakin selata: http://www.lintulaakso.net/petankki/petankkikoulu.php

Ai niin, vielä yks juttu. Fuengirolan suomalainen vammaisyhdistys on ottanut petankin ohjelmaansa nyt oikein virallisestikin ja sieltä rupeaa nyt ainakin muutama pyörätuolikaveri käymään samassa puistossa kun mekin. Ja tuttuja kaverita ovat, kaikille jitka orkkisopallakin käyvät. Kun väkeä on enemmän, niin saadaan peliporukoitakin helposti muodostetuksi.