LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
Tuomo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
kris kirjoitti:

Parador hotelissa Alhambran sisällä voi huilata ja haukata jotain palaa, mutta syömään menen espanjalaisittain kahden maissa Granadan vanhaan kaupunkiin, Albaycín, siellä esimerkiksi pikkuravintolaan nimeltä Mirador de Moraima, hyvää paikallista ruokaa ja hienot näkóalat Alhambraan. Albaycinissa kävelylle, kuvaamaan Alhambraa Mirador de San Nicolas tasanteelta ja kahville ehkä vielä jälkeen päin ja sitten pikku hiljaa kohti kotia taas, ellen sitten jaksa lähteä vielä uuttakin Granadaa katsomaan. Auton jätän Alhambran parkkiin, Albayciniin pääsee kätevästi punaisilla pikkubusseilla, sinne ei saa autolla mennäkään muut kuin asukkaat ja taksit.

Hospoti, onkos sellainen kielto ollut voimassa jo kesällä 2001? Ajelin siellä aikani kuluksi kun muut olivat Alhambrassa. Mutta en kumminkaan suosittele: Opel Corsaa suuremmat eivät mahdu kapeimmista kohdista…

Málagassa kannattaa kiivetä Alcazaba-linnoitukseen ja jos ei jaksa kiipeillä niin ajaa Parador hotellin terassille katsomaan maisemia ja kuvaamaan.

Malaga on ainoa paikka maailmassa, missä olen ajanut turisti(sightseeing)bussilla, ja suosittelen muillekin. Syy: sen reitti käy siellä ylhäällä Gibralfaron linnoituksen nurkalla asti. Dsiisös, mitkä näköalat! Alhaalta ei oikein näe miten sairaan korkea se vuori on. Kannattaa jäädä siellä pois, ja jatkaa seuraavalla bussilla (ei tartte maksaa uudelleen siis), käytyään sitä ennen ihmettelemässä sitä linnaa.

Pääsymaksu muutaman euron ja voi ostaa yhteislipun jolla pääsee myös alcazabaan. Kartasta voisi päätellä, että linnasta pääsee alcazabaan muurien reunustamaa kujaa myöten, mutta se reitti on yleisöltä suljettu. Meren puolella kulkee alas mukava polku, ellei sitten tosiaan jatka matkaa bussilla.

Bussi maksoi muistaakseni 5e, mutta siihen saa sitten kuulokkeet, joilla voi kuunnella monikielistä opassössötystä.

Kesällä tulee 22 vuotta kun ensimmäisen kerran kävin Malagassa, mutta Gibralfarolla ja siellä alcazabassa kävin vasta vuosi sitten. Pöljä mikä pöljä; älkööt muut tehkö samaa mokaa… 😉