LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
La kirjoitti:

Tuomo kirjoitti:

Toinen juttu, että silloin kun kirkon ideologinen valta Euroopassa oli täysin rikkumaton, ei ollut viisasta esittää uskonnonvastaisia kannanottoja.

Tiedetään, tuohon juuri viittasin sanomalla että heidän aikanaan saattoi olla terveydelle haitallista esittää kirkon mielipiteestä eriäviä teorioita.

Pointti vastauksessani oli se, että totesit aiemmin, että:

Tuomo kirjoitti:

Eli kaksi eri maailmaa, kaksi erilaista totuuskäsitettä. Minun on vaikea ymmärtää, miten ihminen voi elää kahden erilaisen totuuden maaimassa. Kuin yhtaikaa olisi totta, että 1+1=2 ja 1+1=3.

Tarkoitatko tällä, että tietokoneen ohjelmointi on jonkinlainen totuus, kun taas jumalausko on toinen? Minä näkisin tietokoneella näpräämisen lähinnä valmiudeksi. Toki se perustuu tiettyihin lainalaisuuksiin, mutta se, miten nämä sotivat uskontoa vastaan, jää minulle hämärän peittoon. Eihän kaikkea voi kuitenkaan selittää matematiikalla.[/quote]

Ei herrajjesta, ’totuus’ on aivan liian uskonnollisväritteinen sana tässä käytettäväksi. Ei tietokoneen räplääminen ole yhtään se ’totuudellisempaa’ kuin lennokin lennättäminen tai jalkapallon potkiminen.

Se mitä halusin sanoa, että raamatusta ei ole nykyaikaisen yhteiskunnan käytännön ohjeelsi. Täällä ei oikeastaan mitään voi tehdä menestyksellisesti raamatusta löytyvään tietoon nojautuen.

-Leviticuksessa ei nevota, miten auto rakennetaa, eikä miten vuoriöljystä tehdään tarkoitukseen soveltuvaa polttoainetta.

-Lääkäri, joka edes yrittää parantaa sairaita millä tahansa raamatusta löytyvällä metodilla, menettää lupansa heti ja lopullisesti.

La kirjoitti:

Otetaan vielä Espanja mukaan tähän sanomalla, että oma näppituntumani espanjalaisten tiedemiesten uskovaisuudesta on aika erilainen. Se, että maassa on paljon kirkollisia perinteitä ei tarkoita sitä, että kaikki niihin uskovat. Monille perinne on vain perinne, ilman sen kummempaa hengellisyyttä. Lukuja voi olla hankala kaivaa esiin. Muutamia mielipidetiedusteluja on tehty, mutta lähinnä pohjoisamerikkalaisten ja englantilaisten kesken.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tieteenharjoittajat_ja_uskonto
http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html

Kuten myönsinkin, en tunne Espanjan tilannetta, vain arvailen.

Yksi mahdollinen juttu oliis, että täällä ihmiset oikeasti elävät melko sekulaarissa ajatusilmastossa, mutta hilluvat hulluina mukana aina kun on minkäänlainen kirkollinen fiesta.

Eli täällä ei olisi onnistuttu kaapaamaan takaisin kristinuskon pakanoilta omimia juhlia, kuten Pohjoismaissa. Suomessa me sentään Pirun kanssa on onnistuttu kaupallistamaan tuo joulu… 😉