+++++-

LINKKI

mille
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.07.2006
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 632

Hulvaton analyysi Pohojanmaalta ! Tälläistä tekstiä on ilo lukea sunnuntaiaamuna. Vahvasti plussapuolelle minullakin menee Espanjassa turhan nipottamisen välttäminen. Kuten Tuntemattomassa Sotilaassa sanotaan: ”asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat”. Samoin myös iso + noin 360 päivänä vuodessa kun rejakset vetää aamulla ylös, voi huudahtaa: ”hieno päivä tänään !”. Loppuina viitenä päivänä se on sitten asennekysymys, miten hieno päivä on. Samaa positiviitista asennetta en jaksanut enää Suomessa loskaa polkiessa ylläpitää. Minulle ilmasto ei kutenkaan ole se yksinomainen ainut syy viihtyä Espanjassa. On myös perhesyitä.

Espanjassa oikeastaan vain kaksi asiaa suuremmin ihmetyttää. Mainittu roskaaminen ja Harrikoiden puute, nyt on ulisevia mopoja liikaa. Kummassakin asiassa on menty parempaan päin, mutta en usko mihinkään radikaaliin muutokseen heti huomenna. Kun katselee koulujen pihoja, ne ovat täynnä roskaa. Jos ei kotona tai koulussa opeteta siisteyteen, niin tuskin työnantajatkaan siihen pystyy. Kaikki mitä ei suuhun laiteta, tippuu kadulle.

Joulun jälkeen taas huomaa ihan pikkuistenkin pöristelevän jalkakäytävillä sähkömopoillaan. Niistä sitten siirrytään pikkuhiljaa kasvun (ainakin fyysisen) mukana aina vain isompiin ja valitettavasti useimmiten äänekkäämpiin vehkeisiin. Toisaalta espanjalaiset ovat ylpeää kansaa, eivät turhaan keskelle jalkakäytävää kokoontuessaan pulisemaan muita kulkijoita väistele. Toisaalta ainakin nuoremmilta machoilta puuttuu hyvä itsetunto, kun sitä täytyy kohotella mopon kaasukahvaa runkkaamalla.

Kaiken kaikkiaan ns. 6-0 voitto Espanjalle.