1/3 tavarasta on yleensä tarpeellista…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä turboman1
turboman1 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.01.2008
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 179

Vankka kokemus reissaamisesta on osoittanut, että kun mietit sitä kasaa tavaroita joita aiot mukanasi viedä, niin yleensä n. kolmasosa siitä tulee aktiiviseen käyttöön – eli se loppu on turhaa.

Tarpeellisten tavaroiden määrä kasvaa ehkä oleskeluluajan pidetessä, mutta jos vuokra-asunto on hyvin varusteltu, niin kaikki käyttötavarat voit unohtaa kotimaan kamaralle! 99 prosenttisesti kaikkea mahdollista ja mahdotonta saa varmasti paikanpäältä – ehkä nyt Supersalmiakkia voi ottaa pussin mukaan hätävaraksi… 🙂 Sitäkin voi kaverit lähetellä tarvittaessa kirjekuoressa!

Läppäri voi olla perusväline, jos sitä tarvitsee muuhunkin kuin kurkkimaan Orkkia…Melkein saman asian ajaa wlan:illa varustettu puhelin, esim. e-sarjan Nokiat, joilla pääsee nettiin ilmaiseksi niissä paikoissa, joissa langaton verkko on käytössä. Jos tallettelee ja muokkailee digikuvia, niin silloin valinta on läppäri, ja sekin mielellään wlan:illa varustettuna, jos majapaikassa ei ole esim. piuhalla toimivaa nettiyhteyttä. Mokkula/nettitikku ja tiedonsiirtoon soveltuva (edullinen, paikallinen) prepaid on yksi ratkaisu netinkäyttöön paikanpäällä ja onhan niitä nettikahviloita satunnaiseen käyttöön.

Tyynyt, tyynyliinat yms. on sitten aika henkilökohtainen juttu, mutta kaiken tilaavievän/painavan jättäisin pois mukanakulkevasta ”lentomuuttokuormasta”. Siihen kuuluu mm. valokuvakansiot, tyynyt, peitot, puukengät (!), käsipainot jne. 👿 Mutta: muista uikkarit ja se, että lentoyhtiö voi hukata ison laukkusi kokonaan ja ainiaaksi – sinne menevät sitten ne henkilökohtaiset esineet, jotka olisi voinut jättää ex-kotimaahan säilöön. Kyllähän ne laukut yleensä löytyy viiveellä, mutta mahdollisuus on aina olemassa. Joten välttämättömimmät käsimatkatavaroihin…

Tuo puukenkäjuttu liittyy ensimmäiseen Mallorcan matkaan joskus kauan kauan sitten: Kyse oli 3 viikon reissusta ja tavaraa tuli haalittua jo lähtöpäässä reilusti – mm. puukengät! No, kolmen viikon aikana oli haalittu lisää mm. tuliaisviinat ja lahjat yms. joten piti miettiä, että mitä jätetään ja mikä lähtee lentokentälle mukaan. Puukkarit jäi yms. turhaa tavaraa ja silti piti vielä laittaa kaikki taskut täyteen painavampia esineitä, mm. shamppanjapullo povitaskuun jne. Hyvä ettei ollut vielä räpylätkin jalassa ja snorkkeli päässä… 🙂

Sen jälkeen olen yleensä pärjännyt pelkällä lentolaukulla viikon reissut, pidemmille saatan ottaa mukaan
isommankin pakaasin…