110 suurinta kuntaa?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Läpinäkyvyyttä? 110 suurinta kuntaa?

LINKKI

Espanjankulkija
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.09.2010
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 77
bhajee kirjoitti:

TI:n tekemässä Espanjan 110 suurimman kunnan ”läpinäkyvyystutkimuksessa” Fuengirola saa kunnoitettavan viimeisen sijan (tai ensimmäisen, riippuu siitä mitenpäin sitä listaa katsoo).

Espanjassa on yli 6 000 kuntaa. Minulle ei tästä selviä, tarkoitetaanko koolla pinta-alaa vai asukaslukua, mutta kummassakaan Fuengirola ei taida yltää maan 110 suurimman joukkoon. Pinta-ala on vaivaiset 10 km2 ja asukkaita 70 000. JJos asukasmäärältään Fuengirola juuri ja juuri yltäisi sijalle 110, pitäisi ehkä miettiä, miksi tutkimukseen otettiin juuri 110 kuntaa….joten ainakin tuolta osalta ”tutkimus” tuntuisi vähän kyseenalaiselta. Hyviä otsikoita siitä varmaan saa, mutta ei se tosiasia, ettei tietoja ole luovutettu jonkun ulkopuolisen käsiin, vielä korruptiosta kerro. Vähän on siis puurot ja vellit tossakin sekaisin.

Jos ihan korruptiosta halutaan puhua, niin kyllä täältä sitäkin löytyy. Vai miten on Andalusian irtisanomisrahaston väärinkäyttö? Junta de Andalusian ylimmistä virkamiehistä ainakin kolme on jo eronnut asian takia virastaan, viimeinen eilen. Aikansa yritettyään Chaves joutui myöntämäán väärinkäytökset. 700 miljardia euroa on valunut PSOE:n (=Juntan) kavereille. Toimintatapoja oli monta, mutta niistä yksinkertaisin selitettävä on, että kun firmalla alkoi olla maksuvaikeuksia ja yt-neuvottelut alkoivat, Junta myönsi irtisanomisrahatukea sillä ehdolla, että siihen yt-listaan laitetaan muutama kaverikin. Ainoa handicappi oli, että nuo kaverit eivät ikinä olleet tehneet kyseisessä firmassa töitä. Ikänsä puolesta osa pääsi suoraan varhaiseläkkeelle. Listoilta on löytynyt tosi mielenkiintoisia tapauksia, esimerkiksi erään Juntan ylimmän virkamiehen autonkuljettajan äiti, joka on ikänsä ollut kotirouva. Andalusiassa kyse on niin laajan mittakaavan korruptiosta, että ikinä sitä ei tulla lopullisesti selvittämään.