rover

 • Ottamatta kantaa, rouva Westerdalin tekemisiin, muistuu mieleen tapahtumat muutaman vuoden takaa. Eräs kirjallisesti lahjakas eläkeläinen kävi pikkujournalistin kimppuun, vaimonsa toimesta. Syytökset olivat puutaheinää, mutta loukkasivat pahasti. Sama baletti toistuu taas. Kirjallisesti lahjakas (häiriytynyt?) kanssakulkijamme on kehittä…[Lue lisää]

 • Perhoset ja pääskyt on pientä. Mijaksessa on kroko irrallaan. Ei mikään aprilli-juttu.

 • Paseolle vaan ja Sohailin-linnaan (ylös asti) ja takaisin. Lenkillä on muitakin. Käsineet käteen.

 • Aikanaa, kun asuin vielä vuokralla hoidin asit sähköpostilla. Välittäjä Asemar on junakadulla. Onnistuu englanniksi ja espanjaksi. Tosin omasin turistimatkalta tietoa missä on Los Pacos ja missä Los Boliches sekä missä sijaitsevat pahimmat suomalaisgetot.
  Asemar hoiti asiat tyylikkäästi ja takuurahan (joka oli pienempi kuin suomalaisil…[Lue lisää]

 • Katialla on oma rasitteensa. joka on perua ystävämme Francon ajoita. Nyt Espanjassa saa olla mitä hyvänsä mieltä eikä joudu tiiliseinän eteen katsellen kiväärin piippuja. Joillekin tämä demokratia on edelleen vastenmielistä, mutta on kliffaa olla mitä hyvänsä mieltä. Eikä ammuta, paitsi täällä bittiavaruudessa.

 • Hyvä Katia, kaikenlaista voimme kanssaeläjistämme ajatella, mutta kaikkea ei tarvitse painettuun sanaan ikuistaa. Jouku kertoili Nalle Wahroosin viisauksiata. Nuorena poikana katselin Aleksin ja Mannerheimintien kulmilla, kun maailmaa laitettiin järjertykseen. Tämä nalle se riehui siellä Leninin jatkeena. Ajattelin, tokkopa siitäkään mies tule…[Lue lisää]

 • Mulla ei ole resusseja arvostella Espanjan hallituksia, mutta kymmenen vuotta nostureiden naapurissa asuneena ymmärrän pankkien kuplan. Enpä lähtisi hallituksia moisesta arvostelemaan, vaan rahamiesten lyhytnäköistä ahneutta.

 • Olen todella otettu. Kukaan ei ”vanhantytön” lisäksi voi noin elegantiati ilmaista ajatusmaailmaansa. Sulkeudun suosioonne.

 • Lehti oli tietenkin ”Suomalainen Espanjassa”. Kirjoitusvirheitä toki löytyy, mutta kaikella kunniotuksella, kuitenkin enemmänmä ”pasipan” tekstistä. Tarkoitus kuitentin tuli täytettyä, eli vanhat fasistit, ”vanhatyttö”, kaivautuivat Francon vierestä, juoksuhaudoistaan.

 • Ei mennyt ihan santiagon analyysi kohdalleen. Lainaa eräästä kirjasta pörssikeinottelijan tekstiä:
  ”Olipa kerran maltillinen vasemmisto, joka synnytti malttamattoman oikeiston. Maltillinen vasemmisto rakensi taivaan maan päälle. Sen ansiota ovat mm. kahdeksantuntinen työpäivä, naisten äänioikeus ja viisipäiväinen työvikko. Hienoa toimintaa, mut…[Lue lisää]

 • Benalmadeenan kansainvälisilläpäivillä soitettiin säkkipilliä (skotit). Suomella oli joulupukki mm. joka jakoi namuja. Mitä lie muksujen mieleen jäi. En kuulu juhlien järjestäjiin, vaan minua koskettaa se, että sivustahuutelijat arvostelevat (itse osallistumatta) suomalaisten aikaansaannoksia.
  Mitä tulee perheväkivaltaan suomessa olen sanaton…[Lue lisää]

 • Näin se menee. Tullaan suureen maailmaan ja ihastutaan kansainvälisilläpäivillä samba-kulkueisiin, säkkipillin soittajiin ja värikkäisiin kansallispukuihin.
  Tässä se teidän alemmuudentunteenne tulee esiin. Ei meillä suomessa kyläkujilla tanssita sambaa säkkipillin soidessa vaan toteutetaan omaa kulttuuriperinnettä, jolla on saatu aikaan itsenäi…[Lue lisää]

 • Älkää kotosuomessa asuvat uskoka sanaakaan näiden suomimollaajien kirjoituksista. Asialla ovat samat fakiirit.
  Esim. vanhatyttä mollasi suomalaisten osuuden Benalmadeenan kansainvälisillä päivillä, vaikka ei ollut läsnä suomalaisten osuudessa, ja joulupukin vielaillessa.
  Suomalaista etelänasukkia kuvaa hyvin vähän espanjaa osaavani kaverini Fuge…[Lue lisää]

 • Jos on tylsää, niin se ei ole maasta kiinni. Aurinkorannikon yhteisöissä on mahdollisuus harrastaa vaikka mitä kulttuuria. Mukaan vaan reippaasti rikastamaan elämää. Himaan voi jäädä kittaamaan brenkkua niin Suomessakin kuin täälläkin.

 • Jouduin taas lukemaan puutaheinää Suomen osallistumisesta Kansainvälísiin-päiviin. Miksi emme voi olla oma itsemme? Pohjoinen ahkera ja rehellimen maa, jossa on aikaansaatu kohtuullinen hyvinvointi kaikille kansalaisille ja jopa mahdollisuuden joillekin ”Vanhatytöille” elvistellä Espanjan aurikon alla.

 • Kommetteja lukiessa ei voi välttyä ajatukselta, että osaan Espanjassa asuviin kanssakulkijoihin on iskostunut Espanjalainen induvialismi: ”Franco on kuollut demokraatiassa ei tarvitse välittää säännöistä”.
  Liikennesäännöt ovat elonjäämiskoodi. Säännöitä lipsuminen ei hyödytä ketään. Funtsikaa!

 • Tarkoitukseni ei toki ollut keskustella homofobiasta, vaan siitä, että jotkut keskustelija voisivat pestä suunsa.
  Homofobiasta löysin seuraavan määritelmän:

  ”Homofobia tarkoittaa tosiasioihin perustumatonta vihaa, pelkoa, inhoa, vastenmielisyyttä tai syrjintää homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia ihmisiä kohtaan. Homofobia ei ole lääket…[Lue lisää]

 • Niinistön puolesta voidaan kampanjoida aivan asiallisilla arvoilla. Tällaiset santiagon puppeli-jutut ovat vastenmielisiä. Olen antanut kertoa itselleni, että homofobiasta kärsivät henkilöt, jotka ova epävarmoja omasta seksuaalisesta suuntauksestaan.
  Puhtaila keinoilla hyvän asian puolesta. Loanheittäjä lokaantuu itse eniten!

 • Kaikkeen ylhäältä annettuu viisauteen ja normeihin on paikallaan suhtautua skeptisesti, mutta pitkä elämänkokemus mahdollistaa empiirisen skeptisyyden.
  Esimerkiksi floran ja faunan suojelu säännöillä on vättämätöntä tulevia sukupolvia ajatellen.
  Omat elämäntapani eivät ole esimerkillisiä, mutta en mitenkään vaivaudu siitä, että ns.asiantuntijat…[Lue lisää]

 • Sinulla on mielenkiintoinen elämänfilosofia. Et ole toki ajatuksinasi yksin, mutta yleensä tällaiset aatteet liitetään komandopipoisiin lökäpöksyihin, eikä 50-kymppisiin aikamiehiin.

  Ajatus metsäverosta on toki absurdi. Voiko kukaan yleensä omistaa maata, vettä ja metsää? Entäs kalastukseen ja metsästykseen liittyvät rajoitukset? Poli…[Lue lisää]

 • Lataa lisää