pääskynen

 • Kun olet ulmailla niin sinne et voi kirjautua. Suomessa pitää kirjautua ja sen jälkeen voit kyllä katsella ulkomaillakin.

 • Olen jo eilen katsellut sillä. Kyllä toimii. Sen ohjelman huonous on siinä että ei voi katsella vanhempia.

 • TVkaistan lopetus oli aika raukkamainen teko. Se ei haittaa ihmisiä jotka asuvat suomessa mutta meitä jotka asumme ulkomailla.
  Toivottavasti tulee heti uusi.

 • Pankin kulut 50 €vuosi eli 12,50 € vuosineljännes, mutta pankkikortin käytöstä veloitetaan 0,50 € kuittia kohti 5. kuitin jälkeen.
  Huitsin kallista pankkikortin käyttöä mikäli olen ymmärtänyt oikein. Ainakin Torreviejan Carrefourin lähellä pankissa.

 • Vakuutukset ovat hyvät olemassa jos ikä ei tule vastaan. Suomesta saa jatkovakuutuksen 3:n kkn vakuutuksen lisäksi jos ei ole täyttänyt 70 vuotta, tämäkin riippuu vakuutusyhtiöstä.
  Siihen alkuperäiseen kysymykseen eli kun lähtee 5 kk:n ajaksi tarvitsee ilmoittaa Kelalle oleskeluajan ja kun on palannut myös paluuajan ja säilyy suomen Kelan piiris…[Lue lisää]

 • Selma kirjoitti:

  pääskynen kirjoitti:


  Yksi mitä espanjalaiset eivät osaa käyttää hyödykseen on autojen parkkeeraaminen, josta tulisi hyvät tulot kun alettaisiin käyttämään ”parkkipirkkoja”. Tämä vaan yksi monista mahdollisuuksista.

  Kyllä Nuriasolin edestä viime talvena lähti autot nopeaan Gruan matkaan. Paljokohan takaisinlunastus maht…[Lue lisää]

 • Minulla on Aikku hiukan erilaista kokemusta venäläisistä espanjassa, mutta ehkä olen törmännyt siihen pohjasakkaan heistä. Ovat jopa varastaneet minulta mutta en pysty todistamaan. Sitten on vielä sellainenkin tapaus että olisi ostettu asunto mutta kun olisi käytetty pestävää rahaa niin ei onnistunut. Suomessa olevista venäläisturi…[Lue lisää]

 • Ymmärrän että kun rahaa ei ole riittävästi niin on jostain karsittava, mutta ei kai raha yleisesti ole korvamerkitty jollekin määrätylle momentille. Niinkuin vanhatyttökin sanoi että suomalaiset ym. tuovat rahaa ja se kiertää mutkan kautta, joka kilahtaa valtion kassaan ja sieltä se jaetaan eri kohteisiin. Tarkoitan että ei kai se voi olla että…[Lue lisää]

 • En tiedä onko tietosi paremmat. Suomihan on maksanut espanjalle könttäsumman suomalaisten sairaanhoidosta.
  Mutta suomihan maksaa muiden maiden kansalaisten sairausmaksuista en tiedä. Ei ainakaan he laittomat kansalaiset jotka tarvitsevat sairaushoitoa, niiden valtiot eivät maksa espanjalle joten ne käyttävät espanjan rahoja.
  Miksi se muuten…[Lue lisää]

 • Suomen kelahan maksaa suomalaisten terveydenhuollon käytöstä espanjalle.
  Joten ei ainakaan suomalaiset käytä suuressa määrin espanjan rahoja päinvastoin tuovat sinne rahaa kun ostetaan asuntoja, autoja, ruokaa ym.
  Se että espanjassa terveyskeskuksissa olevat henkilöt eivät tiedä sitä asiaa tai sitten eivät halua tietää.

 • Tuo 1200 euroa /kk tarkoittaa työeläkkeen määrää ( tällä hetkellä kelan sivuilla yksinäinen 1257,96 ja parisuhteessa oleva 1120,46 €) jolloin ei enää saa lisäksi kelan eläkettä, mutta sitten on vielä niitä jotka saavat pelkästään kansaneläkettä ja se summa on pienempi.
  Kerroit kyllä että se on lehden kirjoitus mutta kehoittaisin tutkimaan ke…[Lue lisää]

 • Luin ensimmäisen kirjoituksen ja joitain sieltä täältä ja tulee mieleen että joku haluaa provosoida ihmiset kirjoittelemään.
  Jokainen eläköön je heitelköön rahojaan minne tahtoo.
  Se on ainakin varmaa että espanjassa elää halvemmalla kuin suomessa.
  Mikä ihmeen 5000 talletus?
  Olen ollut espanjassa 15 vuotta talvet ja kesät suomessa eikä min…[Lue lisää]