matkailevaperhe

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 194)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Kiitos samoin! Taitaapa olla kalikka kalahtanut oikeaan paikkaan. Ettei vaan lenkkarit jalassa hiippaillut feikkipukki siellä kirjoittele 😀 Hyvää joulua kuitenkin ja suosituksena kannattaa etsiä Centron kirpputorilta Menokkaat tarralenkkarit niin ei kiireinen pukki kompastu auki oleviin kengännauhoihin ja loukkaa itseään.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Vai että matkaileva perhe provosoi ”kaikkia tämän foorumin kirjoituksia”. Nyt oli crisse nauttinut hiukan sitä stydeintä rokkoa vai oliko ihan perinteiseen tyyliin narautettu minttuviinapullo auki? Provosointi on vastaanottajasta kiinni. Toinen provosoituu ja toinen ei. Crisse provosoitui, mutta miksi pitää liioitella? Matkailevaperhe ei osallistu kaikkiin keskusteluihin vaan ainoastaan niihin, joihin on olemassa älyllistä tietotaitoa panoksena sijoitettavaksi. Crisse itse provosoi esittämällä jonkinlaisena epäsuorana suosituksena Benidormin sairaalalle kehuja. Tästä päästäänkin älylliseen tietotaitopanokseen, josta on kiittäminen erästä tuttavaperhettä. Kyseessä oli oikein kultturelli porukka. Isä ja äiti olivat molemmat pastoreita ja puhuivat seitsemää eri kieltä ja lukivat neljäätoista. Lapsia oli siunaantunut Jumalan armosta puoli tusinaa, jotka kaikki olivat priimuksia mihin ikinä ryhtyivätkään ja hehän ryhtyivät. Tämä porukka päätti sitten jonkun kahelin suomalaisen suosituksesta muuttaa Benidormin kupeeseen kuvitellen, että se on rauhallista aluetta. Yllätys oli melkoinen kun vastassa oli valtavia pilvenpiirtäjiä, selkärangattomuutta, meteliä ympäri vuorokauden ja ilmaan pysyvästi pinttynyt brittiläisten nahkahousuissa muhineen juuston tuoksu. Brittiläiset pitävät usein bilettäessään nahkahousuja jalassa ja jokainen tietysti tietää, että jos biletys jatkuu monta päivää neljänkympin helteessä niin eihän siitä hajullisesti hyvä seuraa – kun se suihku tuppaa unohtumaan. Perhe yritti käännyttää rietastelevia juhlijoita siten, että perjantaisin ja lauantaisin he lähtivät perheorkesterinsa kanssa kiertueella ja veisasivat ravintoloiden edustoilla virsiä suomeksi. Tästä oli juttuakin jossakin espanjansuomalaisessa lehdessä tai sitten se oli brittilehti. Jossakin lehdessä kuitenkin. Käännyttäminen ei onnistunut ja rietastelu vain lisääntyi. Pilvenpiirtäjät muuttuivat korkeammaksi ja korkeammaksi, ehkä mielikuvituskin teki osaltaan tepposet. Sitten he päättivät muuttaa Costa del Solin rauhaan ja nyt on hymy koko perheellä kasvoilla. Perheen lapset ovat kukin tahoillaan naimisissa somalialaisten lähetyssaarnaajien kanssa ja perheen vanhemmat veisaavat joka perjantai ja lauantai virsiä Fuengirolassa Centro Finlandian läheisyydessä. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin vanhemmat ovat hiukan alkoholisoituneetkin, joka osaltaan johtuu rennosta ilmapiiristä, matalista taloista ja kultturellista atmosfääristä. Mutta sallittakoon pieni selkärangattomuus juopottelun muodossa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Kannattaa lisätä älypuhelimen sääapplikaatioon haluamansa paikkakunta niin voi tarkastella sään muuttumista ilman että kyselee säätä keskustelufoorumilla. Yksi kiva tapa on myös googlata, saa nopeasti haluamaansa tietoa,

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Ehkä kannattaa vähentää niiden tietokonepelien pelaamista. Käsityksenne ”rauhattomuudesta” perustuu puhtaasti mielikuviin ja on täysin arjesta vieraantunut jollaista myös irrationaaliseksi kutsutaan. Marbellan sairaalan vieressä on oikein rauhallista. Ei ole spurguja. Ei ole turisteja. Ei ole moraalittomuutta. Ei ole selkärangattomuutta. Mutta tämähän onkin selvästi merkityksetöntä. Te olette matkailun renkaanpotkijoita. Ihmetellään ja äimistellään, ollaan menossa milloin minnekin. Todellisuudessa ette lopulta lähde yhtään mihinkään. Mikä on toisaalta ymmärrettävää. Se nyt vaan on niin mukava kääntää kylkeä uuninpankolla tai kammarin puisella sohvalla kun pakkanen narisee nurkissa. Sitten kun sattuu siltä tuntumaan niin herää ja tempaisee pienet kierrokset pleikkaria. Jos oikein vihloo polvea niin taksilla vaan paikalliseen sairaalaan hakemaan linimenttiä ja odotellessa lueskelee historiankirjoja puolella tusinalla eri kielellä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Valitettavasti nyt on niin että etsimänne sairaalat sijaitsevat alueilla, joiden välittömässä läheisyydessä on korkeita kerrostalohotelleja. Voitte tietysti tehdä sopimuksen helikopterilääkärifirman kanssa joka laskeutuu kätevästi matalien hotellien läheisyydessä sijaitsevalle pellolle, jonka laidalla teidän etsimänne asunto on. Moraalin löystyminen saattaa toki olla ongelmallista. Eräs tuttavaperhe oli juuri vastaavilla kriteereillä varustettu. Muuttivat jonnekin Coinin takamaastoon. Kaikki muu natsasi, mutta sitten ilmeni, että koko kyläyhteisön moraali oli hyvin löysä. Valtavan riettaita bakkanaaleja järjestettiin useimpina arki-iltoina ja viikonloppuisin joka kerta. Tämän johdosta viikonloput venyivät usein neljän päivän mittaisiksi. Moraali oli siis löysä useammalla tavalla kuin yhdellä. Usealla kielellä lukeminen on espanjalaisessa ympäristössä pröystäilyä koska useimmat espanjalaiset osaavat vain espanjaa. Kannattaa siis miettiä pitääkö kielitaitonsa omana tietonaan. Lisäksi huolestuttavaa on kertomuksenne ristiriita. Annatte ymmärtää arvostavanne kulttuurihistoriaa ja vastaavasti ette arvosta selkärangattomuutta sekä moraalin löystymistä. Kuitenkin kerrotte harrastavanne tietokonepelejä. Tietokonepelit ovat saatanan keksintöä, yksi aikamme suurimmista selkärangan pehmentäjistä ja moraalin rappeutumisen aiheuttajista. Erityisesti aidot ja oikeat espanjalaiset vihaavat maahansa tunkeutuvien muka-terveyttä ja valoa arvostavien turistien mukanaan tuomia tietokonepelejä. Kannattaa todella harkita tietokonepelien pelaamisen lopettamista. Jos haluaa projektoida itsestään kuvaa kulttuurihistoriaa arvostavana, suoraselkäisenä ja turismin haittoja vihaavana ihmisenä, niin tietokonepelejä on syytä pelata pimennetyssä huoneessa, jotta naapurimaatilalta ei aleta ihmettelemään ikkunasta kajastavaa kelmeää saatanallista valoa, jonka lähde voi olla vain tuo pirullinen monitori, jota todelliset kulttuurinystävät vihaavat suoran selkärankansa etupuolella sijaitsevan puhtaan sydämensä pohjasta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräällä tuttavaperheellä oli täysin samansuuntaiset kriteerit haaveissaan. He ovat oikein antituristeja. Nyt tietysti ”turismin lieveilmiöt” ovat varsin suhteellinen käsite. Joten mitä se teidän mielestänne tarkoittaa kaipaisi täsmennystä. Nimittäin jos sillä tarkoitetaan esimerkiksi alasti pöriseviä brittejä, ylipainoisia ja humalassa röhkiviä suomalaisia ja yökaudet jatkuvaa bilettämistä, niin niitä ilmiöitä ei ole oikeastaan nähtävissä missään talviaikana, joka se teidän asumisajankohta siis olisi. Eli älkää tehkö asiasta liian vaikeata. Tehkää kuten tuttavaperheemme teki. He muuttivat Marbellaan aivan siihen sairaalan kupeeseen. Ranta on aivan vieressä, josta pääsee kävellen moneen suuntaan. Talviaikaan siellä ei kävele kukaan. Paitsi sunnuntaina, jolloin paikalliset ottavat perheensä mukaan, johon kuuluvat usein: isoäiti ja -isä, isä ja äiti, sekä perheen pienokaiset, joilla on mukana leluja ja välineitä, joilla he temppuilevat ja esittävät suurta showta perheelleen. Mutta tämähän on juuri se mistä te pidätte eli paikallinen kulttuuri. Rannalla ei myöskään makoile kukaan. Esimerkiksi tällä hetkellä on kuulemma 13 astetta lämmintä ja vettä tulee kaatamalla. Marbellan rannan ja pääkadun välisellä alueella kahviloissa ei talviaikaan istuskele ketään muita kuin paikallisia.

  Vahva suositus on siis Marbella. Ja mitä kielitaitoon tulee, niin monet unohtavat yleisen viittomakielen. Sitä ymmärretään joka paikassa maailmassa ja sillä onnistuvat useimmat perusasiat. Eli jos on pääkipeä niin apteekissa kun koputtaa ohimoa saa heti 600 millistä ibuprofeiinia. Kuppilassa kun osoittaa sormella vitriinissä olevaa kermalla täytettyä croissanttia niin eipä siinäkään paljon epäselvää jää mitä haluaa – vaikkei sanoisi sanaakaan. Kaupassa ei tarvitse puhua mitään, sen kun ottaa tavarat, lastaa ne kassan hihnalle ja maksaa pois. Jos kassa yrittää kysyä kolikoita joilla saisi kätevästi vaihtorahat täsmättyä niin voi ojentaa kolikkokukkaron sanomatta sanaakaan tai puistelee vain päätään sivulta toiselle.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe ratkaisi vastaavan ongelman lumiketjuilla. Eli ketjut vaan peräkonttiin ja kesärenkailla liikkeelle. Sen mukaan vetelee ketjuja paikalleen kun tarvii. Usein ei tarvitse ketjuja lainkaan vaan voi posotella kaikessa rauhassa kesärenkailla menemään. Kannattaa varmistaa että kyseessä on kestävää laatua olevat kesärenkaat jotka kestää eteläisessä Euroopassa olevaa kuumaa tienpintaa ettei käy kuten toiselle tuttavaperheelle. Rinta rottingilla lähdettiin liikenteeseen valtavan suurella ässämersulla jollaisella ajelee tavallisesti valtionpäämiehet. No siinä sitten perheen pää oli pihinä miehenä säästänyt renkaissa ja ostanut halvaat kiinalaiset, jotka ei sovellu eteläisen Euroopan kuumalle tienpinnalle. Jossain Madridin kohdalla oli sitten pinnat irroneet ja ässä tien varteen ja hinaamalla paikalliselle Veholle. Veholla oli sitten huomattu että ässämersu oli vielä luodinkestävä eli panssaroitu, joka oli nostanut auton painoa melkein tonnilla. Hirvittävän painava lotja siis mutta kestää mahdolliset marokkolaisten ja muiden rikollisten luodit jos sattuvat yrittämään kidnappausta. Tämä oli perheen päällä ajatuksena kun panssaroinnin oli tilannut. Renkaiden olisi myös pitänyt olla samaa sarjaa eli räjähdyksen kestävät. Niitä ei löytynyt Madridista mutta jonkun suomalaisen panssaroituihin autoihin erikoistuneen kauppiaan kautta Centro Finlandiasta löytyi alta kahden viikon. No ehkä panssarointi on siinä mielessä liioittelua että nyt on mennyt pari vuotta ilman hyökkäyksiä, mutta onhan sillä turvallista ajella kun tietää että luoti pysähtyy tarvittaessa. Ja tietysti jälkiviisasteluahan se on todeta että ”mitään ei ole tapahtunut”, koskaan ei tiedä kun on villien ihmisten läheisyydessä isolla mersulla ja näyttävästi kultaa ranteissa ja kaulassa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe oli myös odotellut nopeaa nettiä 10 vuotta. Sitten se ilmestyi kolme vuotta sitten olivenetin muodossa. 40 megaa tuli että pamahti fibralla ja onhan siellä porukka tyytyväinen. Pumppuleffat pyörii kuin tyhjää vaan ylös ja alas, latailevat nimittäin omia pumppuja ihmisten katseltavaksi kun ei ole muutakaan tekemistä. Sitten eräs toinen tuttavaperhe on odotellut lentojen halpenemista kohta 60 vuotta. Aikovat lähteä reissuun heti kun on hinnat kohdillaan. Saa nähdä onko milloin kohdillaan. Eräs toinen tuttavaperhe oli vähän samantapainen. Odottelivat 40 vuotta ja sitten ukko sanoi, että nyt loppui odottelu, aloitti bisneksen, teki törkeitä veropetoksia muutaman, pisti rahat taskuun, selvisi ehdollisella ja nyt on millä reissata ja lennellä lopun elämää. Kuulemma vaimo on tyytyväinen ja iho on koko ajan pysyvästi ruskettunut. Ulosottomies yrittää kuulemma päästä lompakkoon käsiksi aina silloin tällöin, mutta minkäs teet kun porukka on varaton. Nyt ovat kuulemma fugefesteillä ja rahaa palaa!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Moi moi! Erään tuttavaperheen tytär oli samanlaisessa asemassa kuin sinä. Oli laittanut ihan rivi-ilmoituksen Fuengirola-lehteen niin johan oli alkanut työtarjouksia tulemaan. Ota yhteys Fuengirola-lehden päätoimittaja Pizza Pekkariseen. Hänet tapaa useimpina päivinä lounasaikaan nauttimassa pizzaa ravintolassaan Centro Finlandiassa. Samalla voit ostaa makoisat karjalanpiirakat ja salmiakit, jos pitkän lennon jälkeen tekee mieli pikkusuolaista ja koti-ikävää yrittää puskea.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Moi! Eräs tuttavaperhe oli tehnyt niin että olivat laivalla painaneet Saksaan. Toinen tuttavaperhe oli tehnyt niin että oli painaneet laivalla Tukholmaan. Kummastakin saapumismaasta olivat sitten lähteneet ajelemaan kohti Afrikkaa. Ennen Afrikkaa olivat pysähtyneet ja kas kummaa olivat Espanjassa. Saksassa oli jossain Frankfurtin kupeessa sellainen huoltis tien varressa, jonka logissa oli simpukka. Siellä oli ollut kuulemma oikein erityisen hyvät nokipannukahvit. Huoltiksen pitäjä on suomalainen Pertti. Kannattaa pysähtyä. Varmaan löytyy lisätietoa jostain lähempää toiselta huoltikselta. Saattoi olla, että se oli vähän Frankfurtin alapuolella. Sitten Pariisin kupeessa on myös erään suomalaisen pitämä pieni huoltoasema. Siellä saa kuulemma halvalla ilmaa renkaisiin ja samoin nokipannukahvit makoisilla joulutortuilla. Kuulemma on aina joulutorttua tarjolla. Ja Espanjan puolella on sitten jo niin suomalaista niin suomalaista. Useampikin huoltis tarjoaa valikoimissa Sisu-pastillia ja ns. uskovaisten pastilleja eli niitä sokerisia minttupastilleja. Matkalla kannattaa pysähtyä P-paikoille ja kysellä siellä ihmisiltä, että onko missä halvinta majoitusta. Ja moottoritietä ei kannata ajaa koska siellä on tietulleja Ranskassa ja Espanjassa. Kiertelee kaikkein pienimmät tiet niin tapaa muita suomalaisia ja selviää ilman tietulleja. Jos majoitut teltassa niin säästyy hotellien hinnat. Moni suomalainen budjaa hotellin pihalla tai läheisyydessä teltassa ja käy aamulla vain hotellissa vessassa ja sitten matka jatkuu. Peräkärryllä tai ilman. Sano.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Moi Kari, eräs tuttavaperhe muutti Espanjaan 48 vuotta sitten. Lähtökohta oli suurinpiirtein sama kuin sinulla. Eli Ekillä oli kolmas vaimo menossa, perheessä oli pieni koira ja kahdeksan lasta, kaikki tyttöjä. Etsivät lämpimimmän paikan joka oli Sevilla. Siellä asuvat vieläkin. Viljelevät oliiviöljyä. Meri ei ole aivan lähellä, mutta varpaita kastetaan joka ilta saunan löylykiulussa. Kuulemma tulee kirpeät löylyt kun löylyvesi pitää sisällään silsaa ja hikeä. Ovat viihtyneet ihan kivasti. Tyttäret on kaikki naimisissa kukin tahoillaan, neljä heistä kääntyi muslimeiksi ja asuvat talvet Marokossa ja kesäksi tulevat sitten mustalaiskaravaaniensa kanssa Tarifaan surffaamaan ja käyvätpä sitten Sevillassa moikkaamassa vanhempiaankin. Loput neljä asuvat Fuengirolassa ja välittävät suomitavaraa mm. villalankaa, kudontapuikkoja ja sen sellaista. Sevillassa kuulemma viihtyy ja on kivaa vielä näiden vuosien jälkeenkin. Siellä on jonkinlainen suomalaisyhteisökin joka tilaa viikottain Mökki- ja Timotei-shampoota, pakastettuja koivuvihtoja ja Sisu-pastilleja Suomesta. Suomi-yhteisöllä on siellä ihan jonkinlaiset tilatkin, kelohongasta rakennetut, jonka alueella sitten pelataan joka perjantai kyykkää ja pesäpalloa. Joka lauantai ja sunnuntai on tanssit kello 14 alkaen, jonka jälkeen paistetaan makkaraa ja tanssitaan letkajenkkaa pysyvästi pihaan pystytetyn juhannussalon ympärillä. Se mistä harvemin puhutaan on, että Sevillassa myös keitetään pontikkaa. 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  NIE numeroa ei tarvitse mihinkään. Pankkitili aukeaa passilla Fugessa ja netit ja puhelimet saa passilla. NIE numerosta puhujat elää menneessä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe just samanlaisessa tilanteessa. Mies on saanut töitä telemarkkinoijana ja on lähdössä viikon päästä. Miespolo ihan paniikissa. Matkalaukkua pakataan eestaas. välillä on uimahousut mukana välillä ei. Yksi vaihtoehto majoittumiseen on leirintäalue, jossa pääsee helposti ja edullisesti alkuun että saa kehon tottumaan lämpötilaan. Mukaan kannattaa ottaa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Eli muutama eurolavallinen tavaraa rahdilla tulemaan ja tärkeimmät itsellä koneessa parissa kolmessa matkalaukussa. Suomalaista musiikkia, lämmintä vaatetta kylmiin öihin, suomalaista purtavaa, suomalaista kirjallisuutta, tiskiharjoja (kunnon suomalaisia) ja rento asenne. Työtä tehdään Espanjassa silloin kun siltä tuntuu ja taukoja pidetään reilusti. älä unohda leveää lierihattua joka suojaa polttavalta auringolta!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Hyvä ja heikompi ovat luonnollisesti suhteellisia käsitteitä. Joku toinen ehkä haluaa nimenomaan asua mustalaiskorttelissa, etenkin jos on mustalainen. Joku taas kokee toisen epäonnistumisen vastaavassa tilanteessa onnistumiseksi.

  Aloittajahan ei kysellyt sitä mikä on hyvä tai huono, eikä määritellyt sinne suuntaan kriteereitäkään. Hän vain kertoi etsivänsä vuokra-asuntoa ja ihmetteli millä tapaa sellaisen löytäisi sekä hintataso selviäisi.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
  matkailevaperhe Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Yksi tapa on käyttää gee-oo-oo-gee-äl-e (kirjoitetaan google) hakumoottoria. Eli ensiksi tarvitaan tietokone tai älypuhelin, jossa on internetyhteys. Sitten tulee asentaa siihen niin sanottu selain ja sitä kautta luovia google.com osoitteeseen. Sieltä avautuvaan hakuruutuun kun kirjoittaa sopivia hakutermejä niin googlerobotti ryskyttää taustalla niin maan perhanasti ja etsii sen mitä haet. Eli jos kirjoitat googlen hakuruutuun

  valencia+apartment+rental+tsiip

  Niin johan alkoi kuulkaa googlen hakurobotti puskemaan ehdotuksia näytön täydeltä. Siitä vaan sitten klikkailee sopivia ja katselee mihin haluaa muuttaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 194)