mango3

 • Kiitos vinatero noista mukavista videoista.
  täällä 6-7 km Torreviejasta etelään Orihuela-Costalla on myös olleet uimarannat jo täynnä ja kesäinen meno päällä.
  Cabo Roigin niemeä merenrantapolkua pitkin aamulenkillä kiertäessä silmä lepää Campo Amorin,Cabo Roigin, La Zenian ja Punta Priman uimarantojen kohdalla auringon präkittäessä päivä…[Lue lisää]

 • Olen viettänyt lomiani Espanjassa, eri puolilla eteläistä rannikkoa, vuodesta 1986.
  Eläkepäiviänikin olen jo yli 5 vuotta viettänyt Orihuela-Costalla. (n. 6km Torreviejasta etelään)
  Monet sanovat, että Torreviejan seudulla on yleensä aste-pari lämpimämpää, kuin Fuengirolan seudulla.
  Minusta suurin ero on sademäärissä, ei niinkään lämpötil…[Lue lisää]

 • Googleta, ”Napsu maailman sää”. Voit katsoa pitkäaisien säätilastojen lämpötiloja ja sademääriä, haluamistasi
  paikoista. Minä katsoin juuri ja hämmästyin sademäärien eroja eri osissa Espanjaa. Esimerkiksi Toreeviejan ja Fuengirolan sademäärissä on todella iso ero talvikuukausina.
  Torrevieja marraskuu 41,4mm ja Fuengirola 144,4mm. Joulukuu…[Lue lisää]

 • Katsoin huvikseni(Napsu maailmansää/National climatic data center) ja laskin talvikuukausien (8kk) sademäärä erot Fuengirola(Benalmadena) , Torrevieja ja Nerja. Loka-,marras-joulu-,tammi-,helmi-,maalis-,huhti- ja toukokuulta. Tulos oli aika hämmentävä. Keskilämpötila oli 8 ”talvikuukaudelta” 15-16°C (Nerja vähän kylmempi n.12°C). Mutta sademää…[Lue lisää]

 • Pitkäaikaiset keskiarvot säätiloista saa helposti Googlesta. Hakusana, ”Napsu maailman sää”. Saat lämpötilat ja mikä tärkeintä , löydät sademäärät. Jos aikoo olla talven Espanjassa , kannattaa verrata nimenomaan sademääriä millimetreinä , eri puolilla rannikkoa. Niissä on todella suuria eroja. Lämpötiloissa on vähemmän eroa.

 • Espanjassa on monenlaisia alueita sään suhteen. Lämpötiloja enemmän vaihtelevat usein sademäärät. Googlaa ”Napsu maailman sää”. Napsusta löydät viralliset sademäärät eri kuukausina , ympäri vuoden. Saatat yllättyä kuinka suuret erot sademäärissä millimetreinä , on Torreviejan ja Fugen välillä pitkäaikaisissa keskiarvoissa.