espanjaorg

 • Kyllä vain! Klikkaamalla tähän ylläpidon profiiliin ja sieltä ”Yksityisviesti”.

 • Kiitos asiallisesta palautteestasi!

  Osaisitko eritellä, mikä nykyisessä Orkissa on pielessä tai huonompaa vanhaan verrattuna.

  Vanha piti uudistaa ensisijaisesti siksi, että alusta oli vanhentunut ja muodosti tietoturvariskejä.

   

   

   

 • Joo, se on totta. Lisätään nuo lukemat lähiaikoina!

 • Kiitos palautteistanne. Koitamme nopeuttaa ja selkeyttää sivustoa entisestään. Myös blogipuoli on työn alla. Paljon on töitä tehty, mutta ei ne työt tietysti tekemällä lopu 🙂

 • Philip Lange / Shutterstock.com

  Kaupat Marbellassa saavat jatkossa avata ovensa myös sunnuntaisin sekä tiettyinä pyhäpäivinä.

  Espanjassa on perinteisesti osattu pyhittää lepopäivä ja sunnuntaisin auki ovat olleet vain huoltoasemat, ravintolat, kahvilat, baarit sekä OpenCor-kaupat. Suomestakin tuttu löyhempi lepopäivän pyhittämisen malli on kuitenkin vähitellen leviämässä myös Espanjaan.  Turismi on luonut kovan paineen sunnuntain aukiolojen lisäämiselle. Esimerkiksi Iso-Britanniassa sunnuntai on viikon toiseksi vilkkain ostospäivä ja Aurinkorannikolla britit ovat runsain määrin edustettuna.

  Viimeisimpänä siunauksen Espanjan parlamentilta kauppojen aukioloon sunnuntaisin sekä tiettyinä pyhäpäivinä on saanut Marbella, joka kuuluu jatkossa 24 espanjalaiskaupungin joukkoon, joissa kaupat voivat olla auki myös sunnuntaisin.

  Kerromme lähiaikoina tarkempaa tietoa siitä, mitkä liikkeet alkavat hyödyntää uutta mahdollisuutta ja millaisella aikataululla se tulee tapahtumaan.

 • Poiminto uusimmasta jutusta, ettei oiva tarjous mene keneltäkään ohi suun:

  ”Riikka, Amar ja Daniel-poika haluavat toivottaa Aurinkorannikon suomalaiset lämpimästi tervetulleiksi Aromaan syömään.
  ”Tarjoamme kaikille ravintolaamme ruokailemaan tuleville Espanja.orgin lukijoille pullon talon loistavaa viiniä. Kun tilatessa ruokajuomia sanoo koodin E…[Lue lisää]

 • Kiinnostavia blogeja kumpikin ja lisätään ne molemmat tuonne blogilistaukseen tässä lähiaikoina!

 • uinti

  Merivesi on nyt huokuttelevan lämmintä ja altaissa kelpaa polskutella. Aikuisten tulee valvoa lasten vesileikkejä erityisen tarkkoina.  Hukkuva ihminen ei pysty huutamaan apua eikä välttämättä herätä mitään huomiota, kuten usein virheellisesti kuvitellaan.

  Tältä näyttää hukkuva ihminen:

   

  Tässä vielä Suomen uimaopetus – ja hengenpelastusliiton vinkkejä turvalliseen veden ääressä oleiluun:

  Seuraa lasten vedessä oloa käden mitan päästä, jos lapsi ei osaa itse nousta vedessä seisomaan.
  Rajaa lapsen leikkialue vedessä olemalla avoveden puolella tai käyttäkää lapsille rajattua aluetta.
  Uimataidottomille ja arvaamattomille lapsille voi pukea pelastusliivit päälle jo ennen veden äärelle menoa.
  Sovi selkeät pelisäännöt veden äärellä toimimisesta.
  Älä päästä lapsia yksin veteen tai laiturille.
  Vanhemmat hakevat syvemmälle menneen lelun.
  Ole tarkkaavainen: hukkuva – niin lapsi kuin aikuinen – käyttää kaiken energiansa pinnalla pysymiseen, eikä jaksa esimerkiksi huitoa käsillään avunpyynnön merkiksi.
  Lasten uimakellukkeet eivät takaa pinnalla pysymistä.

   

 • Kuvankaappaus 2014-7-8 kello 1.00.03

  Espanjassa Costa Blancalla sijaitsevassa huvipuistossa sattui maanantaina iltapäivällä järkyttävä onnettomuus, joka vaati 18-vuotiaan nuorukaisen hengen.

  Vanhempiensa sekä ystävänsä kanssa lomailemassa ollut 18-vuotias nuori mies nousi maanantaina iltapäivällä noin klo 16.30 paikallista aikaa Inferno-nimiseen laitteeseen Terra Mitica -nimisessä huvipuistossa Benidormissa.  Alustavan tiedon mukaan vaunun turvakaari petti  ja mies sinkoutui ulos vaunusta kohti kuolemaa. Erittäin vakavista vammoista huolimatta hän oli vielä  elossa, kun ensiapu saapui, mutta todettiin lopulta kuolleeksi ambulanssissa noin klo 17.30. Espanjan poliisi on ilmoittanut aloittaneensa tapauksen tutkinnan.

  Kyseinen huvipuistolaite voi olla suomalaisille tuttu, vaikka ei olisi Terra Miticassa käynytkään. Linnanmäeltä löytyy nimittäin aivan vastaava laite kantaen nimeä Kirnu. Sekä Inferno että Kirnu ovat otettu käyttöön samana vuonna 2007. Myös Kirnun 7-vuotiseen historiaan mahtuu onnettomuus, kun laitteen vaunu jäi jostain syystä vinoon ja kyydissä olleen miehen jalka jäi puristuksiin. Infernon ja Kirnun valmistaja on sama sveitsiläinen Intamin AG -niminen yritys.

  Katso alla olevalta videolta, millaisesta laitteesta on kysymys:

  Linnanmäen Kirnu:

  Lähde: El Pais

   

 • Onnettomuus lähellä

  Barcelonan El Pratin lentokentällä oli tapahtua suuronnettomuus, kun laskeutumassa olevan koneen kiitoradan poikki rullasi toinen lentokone.

  Barcelonan kansainvälinen lentokenttä julkaisi verkkosivuillaan oheisen videon lauantaiaamun tapahtumista. Siinä kentälle on laskeutumassa Moskovasta matkalla oleva lentokone, kun kiitorataa alkaakin luvatta ylittää Aerolineas Argentinas -lentoyhtiön kone.

  Venäläispilotit tajuvat onneksi tilanteen ja keskeyttävät laskeutumisen.


  VOITA LUKSUSHUVILA VIIKOKSI AURINKORANNIKOLLA 12 HENGELLE!

 • Tuisku: tuossa nimimerkkisi alla lukee:
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 1620

  Eli tarkoittaa, että olet aloittanut 27 keskustelua ja kirjoittanut 1620 viestiä eli kuten totesitkin, olet skrivannut yli puolitoistatuhatta juttua 😉

  Ehkä tuon ”Kirjoituksia” voisi vaihtaa muotoon ”Aloituksia”, niin olisi ehkä selkeämpi..

 • Ilmoituksesi on nyt poistettu. Poistaminen on muutenkin tulossa kohta mahdolliseksi markkinapalstalle.

 • Nyt on plussa- ja miinusnuolet lisätty foorumin viesteihin –  saa painaa plussaa 😉

  Uusimmat-sivulla, foorumin pääsivulla sekä kategoriasivuilla on viestien perässä nykyään myös eteenpäin osoittava väkänen, jota klikkaamalla pääsee suoraan ensimmäiseen lukemattomaan viestiin.

  Don Bavarontti, älä ole murheellinen, tutkailemme myös noita mainit…[Lue lisää]

 • Blogit saadaan myös siirrettyä uudelle alustalle lähiaikoina. Blogit osion olisi tarkoitus jatkossa kerätä yhteen listaukseen sekä Espanja.orgissa olevia, että ulkopuolisia, Espanjaan liittyviä blogeja, jotta niitä olisi helppo seurata yhdestä paikasta. Italia-aiheisia blogeja ei pitäisi joukossa olla.  Jos on, niin poistetaan.…[Lue lisää]

 • Lisätäänpä tämä tänne, niin löytyy helposti myöhemminkin.

  Tietoa Espanja.orgin uudistuksesta:
  http://www.espanja.org/tietoa-espanja-orgin-uudistuksesta/

 • Kiitos palautteista, tässä vastauksia:

  – Lemoni: tuo johtuu Dropboxin ominaisuudesta. Tuon ”toimimattoman” kuvan osoite ei todellisuudessa ole sen kuvan osoite, vaan Dropboxissa olevan nettisivun osoite. Syystä tai toisesta ovat halunneet toteuttaa sen noin.

  – Diablita: nuo toivomasi ominaisuudet saadaan mukaan uuteenkin foorumiin lä…[Lue lisää]

 • Klikkaamalla omaa nimimerkkiä sivuston oikeasta laidasta pääsee omaan profiiliin ja sieltä löytyy profiili-sivulta paikka, jossa voi syöttää itselleen oman profiilikuvan.

  Pidetäänpä siis Hullut Profiilikuvan Vaihtopäivät, niin näyttää keskustelut hauskemmalta, kun on vähemmän oletuskuvia ja tunnistaa sitten nopeammin lempikeskustelija…[Lue lisää]

 • Joo, kyllä noiden lukujen pitäisi vastata todellisuutta. Alustana on nykyään WordPress.

  Tarkoitatkohan Don Bavarontti niitä Espanja.orgin sisällä olleita blogeja? Matkakertomuksia yms? Ne koitetaan saada lähiaikoina lisättyä mukaan tuonne Blogit-osioon jollain tavalla.

   

 • Kuvankaappaus 2014-6-11 kello 6.49.42

  Espanja.org on Kari Tasasen vuonna 2006 perustama verkkosivusto Espanjassa asuville, Espanjaan matkustaville sekä muuten Espanjasta kiinnostuneille suomalaisille. Espanja.orgin ydin on keskustelufoorumissa, joka on ylivoimaisesti suosituin Espanja-aiheinen suomenkielinen foorumi. Viestejä aikojen alusta alkaen on kertynyt liki 100 000 kappaletta.

  Espanja.orgin ylläpito siirtyi 2013 keväällä Anssi Kivirannalle, joka yhdessä Sirena Kankaan kanssa on hoitanut sivustoa viimeisen vuoden ajan. Reilun puolen vuoden ajan on käynnissä ollut myös uudistusprojekti, sillä Espanja.orgin edellinen julkaisujärjestelmä alkoi olla vanhentunut. Nyt projektin ensimmäinen vaihe on saatettu maaliin ja sivusto on siirretty uudelle alustalle. Samalla Espanja.orgille on tehty ulkoasun päivitys ja muutamia uusia ominaisuuksia on lisätty mukaan. Uudistusprojekti jatkuu ja Espanja.orgia tullaan kehittämään jatkuvasti kuuntelemalla käyttäjien toiveita ja lisäämällä heitä kiinnostavia uusia ominaisuuksia.

  Uudistuneessa Espanja.orgissa on jo nyt muutamia uusia ominaisuuksia, joita käyttäjät ovat toivoneet. Espanja.org on nykyään myös mobiiliystävällinen sivusto ja sitä on varsin kätevä käyttää älypuhelimilla sekä tableteilla. Alla on listattu uudistuneesta Espanja.orgista löytyviä sisältöjä ja ominaisuuksia:
  Etusivu
  Espanja.orgin uudesta etusivusta on pyritty tekemään sellainen, joka tarjoaa monenlaista kiinnostavaa ja josta on kätevä siirtyä sinne, mikä juuri sillä hetkellä eniten kiinnostaa:

  Ylläpito nostaa ajankohtaisimpia tai kiinnostavimpia keskusteluita esille tekemällä niistä kuvallisia juttunostoja.
  Uusimmista kommenteista ja viesteistä on omat nostopalstansa.
  Espanjassa toimivien suomalaisten lehtien digiversioita pääsee kätevästi lukemaan klikkaamalla lehtien kansikuvia etusivun keskiosasta.
  Uutispalsta etsii lukuisista uutismedioista Espanja-aiheisia uutisia ja välilehtien kautta voi samalla katsastaa mitä Suomessa ja muulla maailmassa tapahtuu.
  Markkinapalstan uusimmista ilmoituksista on omat nostopaikkansa 8:sta eri kategoriasta.
  Tulossa: lisäämme alaosaan vielä nostopaikan ainakin palveluhakemistoon sekä sitten tarjouksille ja tapahtumille, kun ne osiot tulevat mukaan Espanja.orgiin.

  Espanja.orgin päävalikossa on suurimmassa osassa valintoja pudotusvalikko, josta pääsee kätevästi suoraan haluamaansa alaosioon. Alavalintaa ei ole pakko klikata, vaan voi myös edelleen klikata päävalikon sanaa, pääsee kyseisen osion etusivulle.
  Yhteisö
  Espanja.orgin päävalikosta löytyvä Yhteisö on juttuvirta, johon kaikki käyttäjät voivat heittää nopeita kuulumisiaan. Sen ero perinteiseen keskustelufoorumiin on siinä, että siihen voi kirjoittaa vähäpätöiseltäkin tuntuvia asioita, joista ei sinänsä odotakaan kehittyvän sen kummempaa keskustelua. Esimerkiksi mitä on Espanjassa juuri nyt tehnyt tai tekemässä, minne on menossa, onko bongannut hyvät tarjouksen, suositteleeko kokeilemaan jotain juttua tai yleisesti vain juuri sen hetken fiiliksiä.

  Samaan juttuvirtaan koostuu myös sivuston tapahtumia, kuten keskustelun avauksia, vastauksia, kommentteja, markkinapaikalle lisäyksiä, ylläpidon lisäyksiä yms, joten sen seuraaminen on mielenkiintoista ja sitä selailemalla pysyy hyvin kärryillä, mitä Espanja.orgissa juuri nyt tapahtuu.
  Keskustelu
  Keskustelufoorumi on pyritty pitämään hyvin samanlaisena kuin se oli Espanja.orgin edellisessä versiossa. Foorumista löytyy Uusimmat-sivu, josta pystyy helposti seuraamaan viimeisimpiä keskusteluja sekä sitten keskustelujen kategoriasivut, mikäli haluaa lukea kirjoituksia tietystä aihepiiristä.
  Markkinat
  Espanja.orgin markkinapalsta oli jo sivuston aiemmassa versiossa hyvin suosittu, etenkin viime vuodesta alkaen, kun se muutettiin ilmaiseksi. Markkinapalsta on edelleen ilmainen ja sitä kautta tavoittaa erinomaisesti Espanjassa asuvia tai siitä kiinnostuneita, joten mikäli sinulla on esimerkiksi jotain myytävää, ostettavaa, vuokrattavaa, lahjoitettavaa, työtä tarjolla tai olet työtä tai seuraa vailla jätä ilmoitus ilmaiseksi tällä lomakkeella.
  Palveluhakemisto
  Yksi uusista ominaisuuksista on palveluhakemisto, josta haluamme yhdessä Espanja.orgin käyttäjien sekä yrittäjien kanssa rakentaa kaiken kattava hakemisto, josta löytää helposti palveluntarjoajan alalta kuin alalta. Aluksi olemme keskittyneet Aurinkorannikon alueelle, mutta muut suomalaisten suosimat alueet, kuten Costa Blanca, Madrid, Barcelona sekä Kanariansaaret ovat tulossa perässä.

  Mikäli sinulla on Espanjassa toimiva yritys tai tarjoat palveluja Espanjassa asuville sekä sinne matkustaville, lisää yrityksesi ilmaiseksi palveluhakemistoon.

  Myös kaikki käyttäjät voivat ehdottaa palveluhakemistoon mukaan yrityksiä, joista heillä on hyviä kokemuksia.
  Tietopankki
  Tietopankki löytyi jo Espanja.orgin edellisestäkin versiosta ja sieltä onkin siirretty uuteen Kari Tasasen kirjoittamia ja kokoamia tietopaketteja sekä jatkettu työtä lisäämällä uusia informatiivisia juttuja. Haluatko auttaa tietopankin kartuttamisessa? Voit kirjoittaa jutun tietopankkiin tällä lomakkeella.
  Blogit
  Uusi Espanja.org kokoaa yhteen tiedot Espanja-aiheisten  blogien  uusimmista päivityksistä. Listauksesta on kätevä klikata blogeihin lukemaan juttuja. Mikäli kirjoitat blogia tai tiedät hyvän blogin Espanjaan liittyen, ehdota sitä mukaan yhteydenottolomakkeen kautta.
  Linkit
  Espanja.orgista löytyy nykyään myös linkkiluettelo, johon kootaan Espanjaan liittyviä hyötylinkkejä. Tiedätkö mielenkiintoisen tai hyödyllisen sivuston, jonka haluat jakaa muillekin Espanja.orgin käyttäjille? Ehdota linkkiä sivun ylälaidassa olevalla lomakkeella.
  Tulossa
  Lähiaikoina mukaan ovat tulossa myös tapahtumalistaus, joka kokoaa yhteen kaikenlaisia tapahtumatietoja suomalaisten suosimilla alueilla sekä tarjouslistaus, joka alkaa listata hyviä tarjouksia, kuten matkatarjouksia, golftarjouksia, ravintolatarjouksia yms.

   
  Ruusuja & Risuja
  Heräsikö sinulle ajatuksia, toiveita, ideoita tai mitä vaan Espanja.orgiin liittyen. Miten olemme onnistuneet uudistuksessa tähän asti? Mikä on hyvin ja mikä on huonosti? Lähetä meille palautetta yhteydenottolomakkeelta, kaikki palautteet ovat erittäin tervetulleita ja ne auttavat sivuston kehittämisessä.
  Kilpailu
  Uudistetun Espanja.orgin avajaisten kunniaksi halusimme järjestää kilpailun ja saimme siihen hienon palkinnon Hibiscus Villoilta. Osallistu siis sinäkin tykkäämällä Espanja.orgista Facebookissa tai kirjautumalla sisään keskustelufoorumiin ja voit voittaa viikon upeassa villassa 12 hengelle!

   

  Aurinkoisin terveisin,

  Espanja.orgin ylläpito

 • Lataa lisää