eiole

 • KakuPekka kirjoitti
  ”Kun lähdin nuorena kaksikymppisenä miehen alkuna Karjalasta evakkoon vuonna 1942”

  Minulla tuo historia on vähän hataralla pohjalla. Siksi kysynkin, eikö kaikki parikymppiset miehet olleet rintamalla noihin aikoihin eikä sieltä mihinkään evakkoon lähdetty?

 • Old Chap kirjoitti:
  ”Pitäisi saada varmaan suomalaisillekin paikka missä homma lähtisi rullaamaan aloittelijoille”

  Miksi aina oletat, että suomalaiset ovat muka kaikessa aloittelijoita? Helsingin Casinolla on kunnon pelit ja suuri osa suomalaisista kulkee muitakin reittejä kuin Suomi – Fuge. Ihan tiedoksi vain.

 • Uolevi kirjoitti
  ”Toivottavasti Kenian sivukonttori pian raportoi sikäläisistä soppapäivistä ja kertoo onko tuollaisia häiriöitä ilmennyt kesken sopan syönnin, ja onko orkkilaisia ollut mukana ???”

  Hienoa, Uolevi. Ironiaa näillä palstoilla harvemmin tapaa. Ten points to you!

 • Omalla vaatimattomalla tasollani olen joskus vähän tutustunut filosofiaankin. Käsittäkseni Konfutse kehoittaa meitä KUNNIOITTAMAAN kaikkea elämää ja luontoa. Se on hieno ja tavoittelemisenarvoinen asia.

  Kiltteys, kuuliaisuus ja ahkeruus ovat pikemminkin uskonnollisia hyveitä, joita varsinkin Luther aikoinaan korosti. Auttavat tietenkin tänäkin…[Lue lisää]

 • Eiole kirjoitti
  ”ovat alkuperäisimmillään hyvin yksinkertaisia”

  En suinkaan puhunut nykyisistä ateriointitavoista, vaan perinneruoista ja juomista. Ja siksi toiseksi italialaisia yrttejä eivät maussa voita edes Järvikylän kartanon taimitupsuina myytävät yrtit. Ilmeisesti auringossa se salaisuus.

 • Ihan puhtaasta tiedonhalusta minä vain kyselen. Ovathan ”syvät arvot” antaneet vuosituhansien mittaan monille filosofeillekin ajattelemisen aihetta. Että omaksi ylösrakennuksekseni minä vain näitä asioita pohdin ja kyselen viisaammilta neuvoa.

  Tietysti nykymaailmassa moni optiomiljonääri kiittelee alaistensa kiltteyttä ja ahkeruutta, mutta en…[Lue lisää]

 • Ihan puhtaasta uteliaisuudesta kysäisen, mitä ovat ”syvät arvot”, joiden ympärille konferenssi oli rakennettu? Ainakaan kiltteyttä ja ahkeruutta en osaa yhdistää niin juhlalliseen määritelmään kuin syvät arvot.

 • Olet oikeassa siin, että sekä espanjalainen että suomalainen ruoka- ja juomakulttuuri ovat alkuperäisimmillään hyvin yksinkertaisia. Krouveja, vähämausteisia ruokia ja juoma sellaisenaan lähimästä kupista tai lasista.
  Espanjalainen tuttavani väitti espanjalaisten tulevan toimeen suomalaisten kanssa juuri tämän positiivisessa mielessä peru…[Lue lisää]

 • Old Chap kirjoitti carajillosta:
  ”vahvaa kahvia, johon lorautetaan sekaan enemmän tai vähemmän (paikasta riippuen) paikallista brandya (jota ei saisi olla liikaa vaan ainoastaan mausteeksi).”

  Oikeaan carajilloon kyllä kuuluvat myös appelsiininkuorensuikale ja pari kokonaista kahvipapua. Turistibaareissa tietysti oikaistaan ohjeessa.

 • bhajee kirjoitti:
  ”Espanja laskuttaa Suomea n. 20 miljoonan edestä suomalaisten terveydehoitokuluista”

  Tähän perään kannattaa taas kerran korostaa, että jokainen kukkahattutäti ja tuulipukusetä, joka saa eläkkeensä Suomesta Espanjaan, maksaa 1,5 % bruttotulostaan Suomeen sairausvakuutusmaksua.

  Ettei taas ala se iänikuinen vaikerrus…[Lue lisää]

 • Tuttavilla on erittäin hyviä kokemuksia firmasta Muuttopalvelu M. Kähäri Oy, Pälkäne. Toivat kotiin (Helsinkiin) pakkaustarvikkeet niin huonekaluille, astioille kuin tauluille. Ja kontti saapui täsmälleen määräaikaan Espanjaan.
  Googleta, niin saat esiin firman nimellä tarjouslomakkeen netissä.
  e-mail on muutpalv@muuttopalvelumkahari.fi

 • Titi kirjoitti:
  ”talonyhtiömaksut on 73e joka 3 kk ja siihen sisältyy vesi”

  Mitä ovat vuokralaiselle kuuluvat talonyhtiömaksut?

 • Arrugados kirjoitti:
  ””Natsisiwa” …heh..toi oli hyvä.”

  Kiva jos naurattaa. Uusnatsilaisuus on joka länsimaassa rikollisten puuhaa.

 • Mene lähimpään Lidliin, niin löydät nakkeja sekä lenkin muotoista lauantaimakkaran tapaista makkarakastikeainesta. Pieninä pötköinä on myös muita suomalaismakkaroita muistuttavia mietoja makuja(vaikkakin saksalaisia). Maitotiskissä on myös raejuustoa (ei Hylaa).

 • Pedro50 analysoi, mitä hän ei ainakaan Suomesta kaipaa muutettuaan Espanjaan:
  ”Virkamiesten ja poliitikkojen keskinäistä korruptiota ”

  Jus joo. Espanjassahan (vrt. Marbella) korruptio onkin tuntematon käsite.
  Oli varmaan tuuuulesta temmattu EU:n tutkimus viime talvena, jossa Suomi ja Ruotsi olivat kärjessä korruptiosta vapaiden maiden joukossa,

 • Varsinkin loma-aikoina myöhästymisiä satuu melkein joka reitillä ja mitä ilmeisimmin vuosi vuodelta yhä enemmän. Itse lensin heinä-elokuussa Air Berlinilllä kuusi reittiä ilman myöhästymisiä. Hyvää onnea varmaan.
  Sen sijaan viime perjantaina Alicanten kentällä vieraita odotellessa aika tuli pitkäksi: Airfinlandin kone Helsingistä oli r…[Lue lisää]

 • bhajee kirjoitti:
  ”Tuota sinappihommaa en ole oikein koskaan ymmärtänyt – ja eikös niitä suomalaisia sinappeja (yms. tuotteita) saa ainakin Fugesta ihan hyvin?”

  Sinapista olen bhajeen kanssa täsmälleen samaa mieltä. En ymmärrä suomalaisesta sinapista /Aura)vauhkoamista, koska ranskalainen ja saksalainen sinapppi ovat mielestäni paljon pa…[Lue lisää]

 • Raya kirjoitti
  ”Jatsilaulua olenkin sitten opiskellut aikanaan suomalaisen huipun kanssa”

  Kenen?

 • Ainakin meiläpäin yli 60 euron satsi tuodaan ilmaiseksi kotiin Consumista ja Mercadonasta. Olen käsittänyt, että eläkeläisille summa on alempi.

 • Käytän jatkuvasti. Ei mitään valitamista muuta kuin että Helsingistä suorat yhteydet ovat vain Berlin (Tegel) ja Dusseldorf.
  Meiltä Alicantesta sen sijaan pääsee kätevästi suoraan keski-Eurooppaan. Eikä maksa paljon.

 • Lataa lisää