Espanja.org

 • scandental

   

  Kohta kaksikymmentä vuotta Fuengirolassa toiminut hammaslääkäriklinikka Scandental huoltaa niin suomalaisten kuin muun maalaistenkin suut. Hammaslääkäri ja Scandentalin perustaja Marja Pursimo viihtyy työssäään erittäin hyvin.

  ”Meillä käy hampaitaan hoidattamassa niin Espanjassa pysyvästi asuvat suomalaiset kuin turistitkin. Valtaosa asiakkaistamme on suomalaisia, mutta hyvin paljon täällä käy myös esimerkiksi brittejä ja espanjalaisia”, kertoo Marja.

  ”Scandentalissa voi saada kuoret hampaisiin vaikka viikon mittaisen lomamatkan aikana. Hinnat ovat huomattavasti ( 30%) Suomen hintoja edullisemmat”, jatkaa Marja.

  Asiakkaat, joiden kotikunta on Suomessa, on mahdollista saada hammaslääkärilaskusta KELA-korvaus. Taso ja laatu hammaslääkäriasemalla on suomalaista korkeaa tasoa. Kaikki Scandentalin hammaslääkärit sekä suuhygienistit ovat saaneet koulutuksensa Suomessa. Keinoimplantit ovat ruotsalaisia  ja klinikan kalusto on samaa tasoa kuin Suomen hammaslääkäriklinikoilla.

  ”Yleensä meille tullaan akuutin hammasvaivan vuoksi. Meillä käy paljon vanhempaa väkeä, joille on erityisen tärkeää purentakyvyn säilyttäminen, jotta hyvä elämänlaatu säilyy”, kertoo Marja.

  Scandental tarjoaa perushammaslääkäripalveluiden ja implanttikirurgian lisäksi myös esteettistä hammashoitoa hampaiden valkaisusta aina posliinikruunuihin.

  ”Säännöllisyys hammashoidossa, tarkastuksessa käynti vuosittain ja säännöllinen suuhygienistillä käynti auttavat pitämään hampaat hyvässä kunnossa. Makeat välipalata kannattaa jättää kokonaan pois, ohjeistaa Marja.

  scandental1

   

  Suomessa hammaslääkäritarkastukselle pääsyä saattaa joutua jonottamaan usein puoli vuotta ja toiset puoli vuotta hammaslääkärin vastaanotolle pääsyä reiän paikkausta varten. Vuodessa pienikin reikä on saattanut tehdä jo isompaa tuhoa, kertoo Marja.

  Hampaista kannattaa pitää hyvää huolta. Scandental lupaa kaikille Espanja.orgin lukijoille 10% alennuksen hammaskivenpoistosta. Antamalla varauksen yhteydessä koodin ESPANJA.ORG saa normaalisti 70 euroa maksavan suuhygienistikäynnin 63 eurolla. Tästä alennetusta summasta saa myös Kela-korvauksen, jos kotikunta löytyy Suomesta. Tarjous on voimassa vuoden 2014 loppuun.

  Tästä pääset tutustumaan Scandentalin tarjoamiin palveluihin ja varaamaan ajan hammaskiven poistoon: Scandental.net

 • mainos

  Aurinkorannikon oma suosikkivalokuvaaja Miia Marjamäki Espanja.orgin haastateltavana.

  1. Mikä sai sinut innostumaan valokuvauksesta ja milloin tämä tapahtui?

  Kiinnostuin valokuvauksesta jo kouluiässä. Olin 8-vuotiaasta asti kuvataideluokalla ja 14-vuotiaana sain isältäni syntymäpäivälahjaksi järjestelmäkameran, jolla sain ikuistettua minulle niin rakkaita hevosia. Myin ensimmäiset kuvat asiakkaille 14-vuotiaana ja 23-vuotiaana perustin oman studion Tampereen keskustaan. Kymmenen vuotta myöhemmin muutin Espanjaan jatkaakseni valokuvaajan töitä täällä. Suomessa kuvasin eniten lapsia ja häitä.

  2. Mitä kuvaat mieluiten ja minkälaisessa ympäristössä?

  Mieluiten kuvaan juuri ihmisiä, esimerkiksi hääpareja ja lapsia. Kuvaukset teen yleensä Aurinkorannikon kauniissa miljöössä ulkona eli rannalla tai muissa tyypillisissä Espanjan maisemissa. Nykyään teen paljon myös asuntokuvauksia, mikä on tietenkin myös mukavaa ja erilaista.

  3. Minkälaisia ovat tyypillisimmät suomalaisasiakkaat Aurinkorannikolla?

  Tyypillisimmät suomalaisasiakkaat ovat hääpareja, jotka matkustavat Suomesta tänne mennäkseen naimisiin Aurinkorannikolla. Asiakkaina on myös turisteja, jotka haluavat esimerkiksi lapsi- tai perhekuvauksen rannalla ja heille toimitan kuvat dvd:llä tai suomalaisille asiakkaille voin teettää kuvat kuvanvalmistamossa Suomessa.

  4. Miten olet itse alunperin päätynyt Aurinkorannikolle?

  Aurinkorannikko oli minulle tuttu lomamatkoilta, kuten monille suomalaisille. Päädyin tänne kuitenkin osin kodittomien koirien takia, sillä teen vapaaehtoistyötä Kodittomat Espanjan Koirat Ry:ssä. Koirien vuoksi matkustin monta kertaa vuodessa tänne ja lopulta Espanja alkoi tuntumaan enemmän kodilta kun Suomi.

  Alla Miian ottamia kauniita hää- ja perhekuvia.

  kaksin pieni

   

  fb3

   

  fb2

   

  fb1 (1)

   

  Valokuvaaja Miia Marjamäen voi varata vaikka lomamatkamuistoja ikuistamaan. Mainitsemalla varauksen yhteydessä  ESPANJA.ORG saa perhe- tai lapsikuvauksen 60,00 eurolla, kun varauksen tekee elokuun aikana.

  naam

  Photographer Miia Marjamäki

  Fuengirola, SPAIN

  tel. (+34) 693 208 192

  http://www.studiomiia.com

   

 • Pikkukuva

  Marbellassa vuosittain järjestettävä Starlite Festival on käynnissä ja tarjoaa upean kattauksen eturivin artisteja ainutlaatuisessa ympäristössä.

  Starlite Festival alkoi 23.7. ja kestää kuukauden ajan.[…]

 • meedionluona1

  Suomalaisten suosimassa, 400 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevassa Mijasin kylässä on paljon nähtävää ja koettavaa.  Sieltä löytyy muun muassa paljon taidekauppoja, matkamuistoja ja koristeita myyviä liikkeitä, ihania pieniä kahviloita sekä laadukkaita ravintoloita uskomattomin näköaloin.

  Mijasin valkoisessa kylässä viihtyvät myös monet taiteilijat ja erilaiset parantajat. Jos uskallusta ja uteliaisuutta riittää, voi piipahtaa salaperäiseen lahjatavaraliikkeeseen, Tickled Pinkkiin, jonka ullakkohuoneessa on mahdollista vastaanottaa energiahoitoja.

  meedionluona

  Sydänten parantaja, Mark Bajerski on auttanut ihmisiä kuuntelemaan omaa sydäntä ja voimaan paremmin. Mark tarjoaa energiahoitojen lisäksi tulevaisuuden tulkitsemista Tarot-korttien avulla.  Vaikka ei uskoisikaan meedioihin tai energiahoitojen parantavaan voimaan, jo pelkkä istahtaminen Markin idylliin hoitohuoneeseen saa mielen uskomattoman levolliseksi.

  Tässä linkki Mark Bajerskin kotisivuille: MarkBajerski.com

 • aroma11

  Melkeinpä tasan vuosi sitten kolmihenkinen helsinkiläisperhe, Riikka Okamo, Amar Singh ja heidän poikansa Daniel, lomailivat Aurinkorannikon Esteponassa. Perhe rakastaa hyvää ja aitoa intialaista ruokaa, eikä voi elää ilman sitä edes lomamatkalla. Hyvän intialaisen ravintolan löytäminen Esteponasta osoittautui haasteelliseksi. Oli sattuman kauppaa, että perhe tutustui intialaismieheen, joka oli töissä intialaisessa ravintolassa Esteponassa. Luottamus mieheen syntyi heti.

  ”Siitä se ajatus sitten lähti. Mitä jos perustaisi Esteponaan intialaisravintolan, jossa siisteystaso olisi suomalaista luokkaa ja ruoka viimeisen päälle tuoretta ja maistuvaa”, muistelee Amar Singh Aroma ravintolan perustamisaikoja.

  Kesällä 2013 perhe ryhtyi selvittämään miten ravintolan perustaminen Aurinkorannikolle onnistuu. Yrityksen perustamisen kanssa perhe otti heti alusta lähtien avukseen Espanjassa toimivan suomalaisen asiointitoimiston Mop Consultingin.

  Markku Pyykkö Mop Consultingista hoiti kaikki paperiasiat puolestamme kuntoon. Yrityksen perustamisen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Jo marraskuussa 2013 avasimme ravintolan ovet asiakkaillemme”, kertoo Amar Singh.

  Ravintolassa tehtiin syksyllä 2013 massiivinen remontti. Seiniä maalattiin ja paikkailtiin. Edellisen ravintolan huonekalut ja tavarat vietiin pois. Keittiössä tehtiin täydellinen remontti ja kaikki laitteisto uusittiin. Remonttiurakan toteuttajaksi perhe palkkasi  perheelle jo ennestään tutun suomalaisen luottorakennusmiehen, Matti Mäkisen.

  ”Matti lensi Suomesta Espanjaan varta vasten remonttiprojektia tekemään. Järjestimme hänelle kahdeksi kuukaudeksi asunnon. Remonttijälki oli viimeisen päälle hienoa ja aikataulut pitivät”, kertoo Aroma ravintolan sisustuksesta vastaava Riikka Okamo.

  aroma3

  Ravintolan omistajat ovat vakuuttuneita, että Aromaa puhtaampaa intialaista ravintolaa ei Aurinkorannikolta luultavastikaan löydy.

  ”Meille on erityisen tärkeää ravintolan puhtaus, tuoreet raaka-aineet ja loistava henkilökunta. Olemme tuoneet Suomesta tuliaisina suomalaisen puhtauskäsitteen, emmekä suostu tinkimään puhtaudesta yhtään. Puhtaampaa ravintolaa ette löydä. Moni asiakas on kehunut vaaleaa yleisilmettämme ja sanitettitilojemme puhtautta. Meiltä  löytyy vessoista käsipyyhkeet ja saippuat. Niitä ja muita tiloja siivotaan pitkin päivää. Asiakkaamme ovat tervetulleita kurkistamaan ravintolamme keittiöön ihan koska vaan”, lupaa Riikka.

  aroma6

  Ravintola Aromassa on tilaa noin 250 ruokailijalle. Ravintola avaa ovensa joka päivä klo 14.00. Ravintola on auki aina siihen asti kun asiakkaita riittää. Aroman Lounge avaa ovensa maanantaista sunnuntaihin klo 16.00 alkaen.

  ”Henkilökuntamme on joustavaa ja palveluhenkistä. Emme käännytä asiakkaitamme ovelta. Jos jollakulla on yöllä nälkä ja ovemme ovat edelleen auki, kutsumme asiakkaamme tervetulleiksi syömään vaikka sitten aamutunneilla. Sama pätee annosten kotiinkuljetusten kanssa. Jos olemme auki, on mahdollista saada myös kotiin kuljetettua ruokaa. Kuljetamme annoksia noin 30 kilmometrin säteellä ravintolastamme”, kertoo Amar.

  aroma5

  Ravintola tarjoaa myös mahdollisuuden yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Yksityistilaisuuksissa voi tarjota muutakin ruokaa kuin intialaista. Ravintolan vuokraus yksityistilaisuuteen ei maksa mitään. Tarjoiluista sovitaan asiakkaan kanssa erikseen.

  ”Meillä oli juuri ruotsalaisten järjestämä yksityistilaisuus, jossa tarjoiltiin muun muassa lohta ja pihvejä. Mitä ikinä asiakkaamme toivovat, pyrimme toteuttamaan heidän kaikki toiveensa”, kertoo Riikka.

  aroma10

  Lauantaisin ravintolassa soi livemusiikki. Suosittu englantilaistaustainen muusikko Stella esiintyy usein Aroman Loungessa. Aromassa syödään, juodaan ja nautitaan hyvästä tunnelmasta aina pikkutunneille asti.  Ravintolan asiakaskunnasta suurin osa on englantilaisia, mutta myös suomalaisia poikkeaa aina silloin tällöin ravintola Aromaan.

  aroma1

  Riikka, Amar ja Daniel-poika haluavat toivottaa Aurinkorannikon suomalaiset lämpimästi tervetulleiksi Aromaan syömään.

  ”Tarjoamme kaikille ravintolaamme ruokailemaan tuleville Espanja.orgin lukijoille pullon talon loistavaa viiniä. Kun tilatessa ruokajuomia sanoo koodin ESPANJA.ORG, saa pullon viiniä veloituksetta”, lupaavat Riikka ja Amar.

  Ravintola Aroman sijainti ja yhteystiedot     Aroman Facebook-sivut

   

 • elaintarhaa

  Zoo de Castellarin eläinpuisto on yhden miehen, Ricardo Gistasin unelmien projekti.  Ricardo on työskennellyt eläinten parissa koko elämänsä ajan. Vuonna 1998 hän aloitti eläinten pelastamisaseman rakentamisprojektin Castellar de la Fronteran kylään, joka sijaitsee Cadizissa. Ricardo halusi antaa eläimille vielä toisen mahdollisuuden. Eläintarhan kaikki eläimet ovat tuotu Zoo de Castellariin olosuhteista, joissa niillä ei ollut hyvä elää. Eläintarha avasi porttinsa virallisesti vuonna 2002 ja siellä on parhaillaan meneillään useita uudistamis- ja rakennusprojekteja. Ricardo haluaa tarjota pelastetuille eläimille ja eläintarhan vierailijoille entistäkin paremmat puitteet ja siksi projekteja riittää.

  Zoo de Castellar ei ole mikään tavallinen eläintarha. Eläintarhassa ei tarvitse tyytyä vain eläinten katseluun vitriinien ja aitausten takaa. Vierailijat voivat halutessaan mennä aitauksiin ja häkkeihin sisälle henkilökunnan valvonnassa. Eläimiä saa silitellä ja ottaa syliin, eikä niiden ruokkiminenkaan ole kiellettyä. Isommat lapset ja aikuiset saavat halutessaan silittää jopa tiikerinpentua.

  Eläintarha on auki maanantaista sunnuntaihin klo 10.00 – 20.00. Aikuisten sisäänpääsymaksu on 14 euroa ja lasten lippu maksaa 10 euroa. Eurolla saa ostettua siemenherkkupussin, josta löytyy herkkuja kaikille eläintarhan eläimille. Eläintarhassa on myös kahvila, josta saa ostettua pientä naposteltavaa ja juomia.

  elaintarhaaa

   

  elaintarhassa

   

  elaintarassaaa

   

   

 • katchakidsystem

  Suosittu uima-altaiden turvaverkko ei ehkä olekaan niin turvallinen kuin sitä markkinoiva yritys on antanut ymmärtää.

  Suomalaisperhe osti uima-altaaseensa Katchakid-turvaverkkojärjestelmän. Katchakid on Yhdysvalloissa kehitetty erityinen suojaverkko, jonka toimintamekanismi perustuu altaan päälle kiristyvään pingoitettuun suojaan. Verkon pitäisi kestää yli 200 kg painon. Yhä useampaan Espanjan yksityisaltaaseen on asennettu Katchakid.

  Suomalaisperheen lapset eivät olleet koskaan leikkineet altaan verkon päällä.  Perheen äiti halusi kuvata Katchakidin hankintaa suunnittelevalle ystäväperheelle videoklipin, josta pystyisi havainnoimaan miten hienosti verkko toimii.

  Katchakid-mainoksissa kerrotaan, että pingoitettu verkko pystyy kannattelemaan kahta rotevaa aikuista ja yhtä lasta ilman, että se antaisi paljoakaan periksi. Videoklipin kuvaus toi esiin karun todellisuuden verkon toimimattomuudesta. Katchakid ei pystynyt kannattelemaan edes noin 15 kg painavaa lasta.Videolla näkyvä lapsi on tottunut uimari ja sukeltelija, mutta kompastuminen altaan verkon päällä toi esiin vakavia puutteita verkon toiminnassa.

  ”Jos tätä demonstraatiota ei olisi tullut kuvattua, olisin saattanut luottaa aivan liikaa Katchakidin suojaan. Tämä verkko on joko väärin asennettu tai sitten Katchakid-turvaverkko ei taida olla ihan loppuun mietitty keksintö. Uima-altaan turvaverkko on todellinen vaaranpaikka lapselle. Onneksi lapseni ovat jo sen verran isoja, että nuorimmainenkin osaa uimisen alkeet. Jos altaasen olisi tipahtanut konttausikäinen vauva, ei hänellä olisi ollut valmiuksia nostaa kasvojaan ylös verkon päällä olevasta vesilammikosta” , huokaa klipin kuvannut perheen äiti.

  Katso Katchakidin mainosvideo tästä:

  Katso Katchakidistä video todellisessa käytössä:

  Perheen äiti lähetti videokilipin Katchakidin valmistajalle kertoen samalla huolensa verkon puutteista. Katchakidin edustaja ei tainnut edes vilkaista saamaansa videoklippiä, koska vastaukseksi perheen äiti sai alla olevan viestin:

  ”Thank you for sharing your experience with our safety nets with us and with your friends. There is nothing more satisfying than when your current customers love your product so much that they are willing to share it with their friends. Do you mind if we use your video on our Facebook page?”

   

 • Et vielä, mutta sitä toimintoa ollaan lisäämässä aivan lähiaikoina.

 • Ilmoitus on nyt poistettu. Mukava kuulla, että kaupat syntyivät!

 • ihmeauto

  Harvassa tallissa on kymmenittäin miljoonien eurojen arvoisia luksusautoja. Marbellan Super Garagesta löytyy todellinen harvinaisuus, Sbarro Challenge III, Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, Lamborghineja, GTA Spano, Pagani Zonda, Ferrari F40 ja monia muita uskomattomia superautoja. Vain harvalla on varaa ostaa kyseisiä autoja. Super Garagesta voi saada luksusauton vuokrakäyttöön, alkaen  900 euroa / päivä.

  Espanja.org haastatteli yhtä Super Garagen omistajaa, Enrique Ramalloa Marbellan Super Garagessa.

  ihmeauto0

  ”On suuri kunnia saada säilyttää upeita autoja Super Garagessa. Tämä tarkoittaa, että meihin todella  luotetaan. Asiakkaat antavat meille säilytykseen, vuokrattavaksi ja myyntiin todella arvokkaita autoja. Pyrimme pitämään asiakkaistamme erityisen hyvää huolta ja tarjoamaan parasta mahdollista palvelua, melkeinpä mihin kellonaikaan tahansa”, kertoo Enrique. Enrique Ramallon esittelee autotallin uskomattomia autoja.

  Auton omistajan luvalla saan tutustua lähemmin 1980-luvulla valmistettuun Sbarro Challenge III -merkkiseen autoon. Kyseisiä autoja on koko maailmassa vain kymmenen kappaletta. Auton ulkonäöstä tulee heti mieleen Paluu tulevaisuuteen -elokuvat. Tähän autoon on asennettu CD-soitin jo vuonna 1985  – ensimmäisenä koko maailmassa. Autosta löytyy myös parkkitutka, autopuhelin, kasettisoitin, VHS-nauhuri, TV sekä sähköllä toimivat ikkunat. Nämä kaikki on asennettu vuonna 1985.

  ihmeauto3

  ”Sbarro Challenge III on meillä säilytyksessä, mutta auton omistaja on sanonut, että jos joku tekee tarpeeksi hyvän tarjouksen, voi sen mahdollisesti saada ostettua. Autolle ei ole määritetty hintaa”, kertoo Enrique. ”Kuka tahansa voi tuoda minkälaisen auton tahansa Super Garageen säilytykseen. Hinta on kaikille sama, 300 euroa/kk ja siihen verot päälle. Pesemme auton sisältä ja ulkoa, pidämme akut koko ajan latauksessa ja aina kahden viikon välein käynnistämme moottorin ja liikutamme säilytyksessä olevia autoja hieman. Autonomistajat voivat koska vaan katsoa kamerakuvasta, että autolla on kaikki hyvin. Meillä on massiiviset vartiointisysteemit, joten autot ovat varkailta suojassa”, vakuuttaa Enrique.

  Voiko kuka tahansa tuoda auton Super Garageen vuokrtausta tai myyntiä varten?

  ”Ei valitettavasti voi. Otamme vuokraukseen ja myyntiin vain ns. luksusautoja. Jokainen vuokraukseen tuotu auto vakuutetaan ja auton omistajalta vuokraava antaa tuntuvan panttimaksun auton vuokrausta vastaan. Vuokrattaviin autoihin asennetaan aina paikannin. Pystymme koko ajan seuraamaan missä vuokra-autot liikkuvat. Näemme myös ajetaanko autoilla esim. yli 200 km/h. Tarvittaessa, jos näyttää siltä, että autoa ollaan viemässä luvatta Espanjan rajojen ulkopuolelle tai sillä ajetaan tolkutonta nopeutta, pystymme nappia painamalla ohjelmoimaan auton tietokoneen niin, että auto lakkaa kokonaan kulkemasta. Nappia ei kuitenkaan paineta, kun vauhti on hurja, vaan vasta silloin kun pysäyttäminen on turvallista”,  kertoo Enrique.

  Onko teillä myös suomalaisia asiakkaita?

  ”Kyllä meillä on ollut suomalaisia asiakkaita ihan alusta lähtien. Tälläkin hetkellä meillä on suomalaisten omistamia autoja säilytyksessä. Nimiä en tietenkään voi kertoa. Meillä on myös lukuisia ”julkkisten” autoja säilytyksessä ja myynnissä. Super Garagella on hyvä maine ja meihin todella luotetaan”, kiteyttää Enrique.

  ihmeauto1
  Sbarro Challenge III on edelleen täysin ajokunnossa ja näin kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin edustavassa kunnossa.
  ihmeauto2
   Vuonna 1985 asennettu peruutustutka näyttää tältä.
  ihmeauto4
  ihmeauto99
  Porschen moottorilla varustettu Sbarro Challenge III on Franco Sbarron taidonnäyte.
  superauto
  Kuvassa Super Garagen autoja.

 • Vastasinkin jo aiemmin toiseen ketjuun, että Susannan viesti on poistettu ja että lähiaikoina tulee mahdolliseksi itse poistaa omia ilmoituksia. Siihen asti vaan ylläpidolle ilmoitusta info@espanja.org -osoitteeseen.

 • sinihiukset

  Sini Matalamäki on toiminut parturi-kampaajana jo noin 20 vuotta. Aurinkorannikolla hän on työskennellyt ja asunut yli 10 vuotta. Moni on saanut Sinin käsittelyssä uuden upean tukan. Mainostaa ei ole pahemmin tarvinnut, koska puskaradio on toiminut Aurinkorannikolla paremmin kuin hyvin.

  ”Sini tuntee skandinaavisen tukan. Saan takuuvarmasti blondit hiukset ilman pelkoa tipunkeltaisesta lopputuloksesta. Sinillä on  ihan uskomattoman hauskat ja paikoin jännätkin jutut”, naurahtaa  Sinin kampaamotuolissa istuva suomalainen asiakas.

  Hiustenpidennykset tehdään laadukkailla Great Lengthsin aidoilla hiuksilla. Hiustenpidennyksissä on monta erilaista tekniikkaa, ja Sini hallitsee niistä suurimman osan. Hiustenpidennyksen voi saada hiuksiinsa  myös kotikäynneillä. Kätevintä on kuitenkin varata aika Nueva Andaluciassa sijaitsevaan kampaamoon, Spirit Hairdressingiin, jossa Sini työskentelee.

  ”Hiustenpidennyksillä voi saada lyhyistä hiuksista pitkät ja tuuheat muutamassa tunnissa. Hiuksiin voi myös lisätä vain hieman volyymia, jolloin hiusten laittaminen helpottuu. Suosituimpia pidennyksiä ovat edelleen  pitkät ja tuuheat hiukset, mutta yhä useampi toivoo mahdollisimman huomaamattoman tuuhennuksen ja vain hiukan lisää pituutta omiin hiuksiin”, kertoo Sini.

  Alla ennen ja jälkeen -kuvat Sinin tekemästä hiuspidennyksestä (sivuilta tuuhennettu tukka).

  Sinin yhteystiedot: Puh. 677 383 481  / 952 811 319  Sinin Facebook-sivut: Sini Hair Extensions

  sinijuttu22 sinijuttu1

 • Pikkukuva

  Espanja.orgin sivuilta voit katsoa yhdellä silmäyksellä kaikki uudet Facebook-ryhmien ilmoitukset. Ilmoituksia voi selailla ilman Facebook-tunnuksiakin. Klikkaa alue ja näet kolmen ryhmän ilmoitukset samalla[…]

 • matkailu_org

  Facebookiin on perustettu kolme uutta suomalaista ryhmää asuntoilmoitteluun suomalaisten suosimilla alueilla Espanjassa.

  Aurinkorannikko: https://www.facebook.com/groups/aurinkorannikonasunnot/

  Costa Blanca: https://www.facebook.com/groups/costablancanasunnot/

  Kanariansaaret: https://www.facebook.com/groups/kanariansaartenasunnot/

  Ryhmiin voi kuka tahansa liittyä sekä lisätä ilmoituksen asunnon vuokraamiseen, myymiseen tai ostamiseen liittyen.

  Asuntoilmoituksen voi myös lisätä ilmaiseksi Espanja.orgin markkinapalstalle.

 • kuningas

  Espanjan kuningas Juan Carlos luopuu tänään keskiviikkona 18.6.2014 kruunustaan Espanjan pääministeri Mariano Rajoyn ja 150 muun edustajan läsnäollessa. Seremonia alkaa Kuninkaanlinnassa klo 18.00 paikallista aikaa. 

  Espanjan prinssi Felipe kruunataan kuninkaaksi huomenna torstaina. Prinsessa Letiziasta tulee samalla kuningatar. Kuningashuoneen tiedottajan mukaan molemmat seremoniat tulevat olemaan arvokkaita ja juhlallisia, mutta samalla maltillisia, viitaten Espanjan nykyiseen taloustilanteeseen. Kruunajaiset alkavat klo 09.30 Espanjan aikaa. Juhlallisuudet alkavat kuningas Juan Carlosin ja kuningatar Sofian kotipalatsista La Zarzuelasta, joka sijaitsee lähellä Madridia.

  Molempia seremonioita voi seurata La 1 kanavalta (ke klo 17.30 alkaen ja torstaina klo 08.30 alkaen). Tässä linkki La 1 de TVE directoon.

   

 • Pikkukuva

  Marbella Golf Country Club tarjoaa Espanja.orgin käyttäjille edullisemmat pelikierrokset kentällään aina syyskuun 14. päivään asti.

  Marbellan itäpuolella sijaitseva Marbella Golf Country Club tarjoaa[…]

 • jarisillanpaa.com

  jarisillanpaa.com

  Jari Sillanpää on ollut viime aikoina kovassa nosteessa esiinnyttyään ensin jättisuositussa Vain elämää -ohjelmassa ja heti perään toisessa myös erittäin suositussa Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Nyt Jari on julkaissut kolmen vuoden tauon jälkeen uuden Malagaan -nimisen kesäbiisin, joka ylistää Aurinkorannikkoa.

  Malagaan-biisissä räpätään: ”Hei hapannaama, tuu tänne. Tääl on hyvä meno. Ihmiset murjota ei, ne sanoo hola hola. Saat olla äärisuora taikka tosi vino. Ei sil oo välii. Pistä Facebookiin brassailukuva”.

  Kuuntele uusi Malagaan-biisi ja kommentoi alle onko kyseessä hitti vai huti:

 • Sand grains from Maui, Hawaii Magnified 125x

  Tavallinen rantahiekka on todellisuudessa hyvinkin värikästä ja jokainen hiekanjyvä omanlaisensa.

  Sand from Lake Winnebigoshish, MinnesotaMagnified 100x

  Ammattivalokuvaaja Gary Greenberg on suurentanut hiekanjyvät mikroskoopilla 250 kertaisiksi ja ottanut kuvat erityisellä tekniikalla.

  ”On uskomatonta ajatella, että kävellessämme rannalla seisomme oikeasti tällaisten pienten uskomattomien aarteiden päällä”, toteaa Greenberg.

  Lisää Greenbergin uskomattomia kuvia: sandgrains.com

   

 • suomituotteet

  Espanja.orgin keskustelufoorumin TOP 10 kaivatuinta suomalaista tuotetta (järjestys satunnainen):

   Pauligin kahvit
   Fazerin sininen ja irtokarkit
   Maustepippuri
   Turun sinappi
   Ruisleipä, korvapuustit ja riisipiirakat
   Nakit, leikkeleet ja erityisjuustot (Koskenlaskija ja Mustapippurijuusto)
   Suomalaiset puolukat, mustikat ja mansikat
   Sini siivousvälineet (harja/rikkalapiosetti ja tiskiharja)
   Mäntysuopa
   Uudet perunat, tilli, lohi ja suomalainen voi

  Näin kirjoitti  Pikku-Helmi:

  ”Olen tuonut tänne lomakotiin monenlaisia Sini-sarjan siivousvälineitä sekä tiskiharjoja. Marketista löytämäni paikalliset siivousvälineet olivat tosiaan aika heppoisia. Koska kotona käytän usein siivoushommissa Tolua, sitä olen kaivannut täälläkin, mutta sitä ei täältä saa, eikä varmaan tule saamaankaan. Ruokapuolella mukaan tulevat (tai pyydän tuomaan) Aura- ja Turunmaa-juustoa, sinappia, revittyä hapanleipää, salmiakkia ja Fazerin lilaa suklaata. Kotiin saapuessani ensimmäiseksi herkuttelen aina tummalla leivällä ja oikein kylmällä piimällä. Rosee-pippuria en löytänyt täältä, sen olen kiikuttanut tänne kotoa.

  Hankimme tänne cappuccino-koneen, ja sitä varten olen raahannut (ja raahauttanut) Suomesta Pauligin kahvipapuja. Yritin löytää paikallisista marketeista hyviä kahvipapuja, mutta kaikki tarjolla olevat merkit olivat liian voimakkaita ja karvaita minun makuuni. Vinkit hyvistä kahvipavuista (cappuccinoon / espressoon sopivia) otetaan ilolla vastaan.

  Mutta kyllähän täällä hyvin syö – vyötäröstä päätellen vähän liiankin hyvin – vaikkei toisi yhtään mitään Suomesta. Erityisesti paellat ja tapakset ovat suuria suosikkejani. Ja täältä löytyvät kaikki maailman keittiöt. Meillä on lähistöllä yksi erittäin hyvä italialainen ravintola, josta on tullut koko perheen suosikki.”