Tilulilu

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 130)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  Ritacasanueva kirjoitti:

  nopeasti tekstin;Los centros comerciales de Andalucia abrirán los siguientes días festivos o domingos de 2012:

  Mainitut pyhapaivat ovat niita jolloin kaupat ovat auki ei siis ole lista pyhapaivista.

  6.12 Perustuslakipaiva on Espanjassa suurempi pyha kuin 8.12 joka on katolilainen pyhapaiva.

  Kappas vaan! Itse asiassa en tainnut lukea tuota lausetta lainkaan vaan hyppäsin yli. Kiitos Suomenkielinenpt tarkennuksesta. Tämäkin oli hyvä ja tärkeä tieto 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130

  Ahaa, se onkin siis lauantai, joka on pyhä eikä perjantai. Perjantaina ei ole koulua, joten kuvittelin, että nimenomaan se on pyhä, mutta se onkin siis koulussa niin tavanomainen muutenvaanvapaa. Tämä olikin hyvä tieto, tämä lauantai.

  Joe Blasco tosiaankin löytyi Norriksesta ja halvempaan hintaan, kuten kerroitkin Elly.

  Kiitos kaikille vastauksista, olitte suureksi avuksi!

  Onpa kiva lähteä kotiin! Pakkasta siellä tänä aamuna -22, hrrrrr 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130

  14-N ei näkynyt täällä Torremolinosissa mitenkään, mitä nyt kouluissa oli vapaapäivä – tietenkin, kuinkas muuten. Tuntuu, että aina löytyy hyvä syy laittaa koulun ovet kiinni.

  Uutisten perusteella muualla on ollut tosi kyseessä. Siihen nähden jännä, miten lakot ja mielenosoitukset eivät yllä tänne rannikolle. Espanjaa kurittava talouskriisi näkyy pienesti kuitenkin täälläkin: kouluissa ei ole vessapaperia, virastoilla ei ole varaa ostaa mustetta, kerjäläiset ovat muitakin kuin romaaneja, roskiksia pengotaan, työkkärin edessä on pitkät jonot. Ostoskeskukset sen sijaan ovat pullollaan väkeä ja yhtä lailla pullottavat ostoskärryt, etenkin espanjalaisilla. Tuntuu, että täällä eletään toisenlaisessa todellisuudessa kuin muualla, ”oikeassa”, Espanjassa. Onko täällä sitten työllisyystilanne parempi kuin muualla, ihmisten mentaliteetti erilainen vai mikä on selitys?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  Petriman kirjoitti:

  Tilulilu kirjoitti:

  Mutta käsittääkseni hyvitys koskee myös muita kuin espanjalais- tai edes eurooppalaisvalmisteisia autoja. Japanilaisen auton ostamista ei mielestäni ole syytä tukea espanjalaisin -> eurooppalaisin verovaroin.

  Esim. Nissan-merkkisiä ”japanilaisia” autoja valmistetaan mm. Espanjassa ja Iso-Britanniassa :)[/quote]

  Nàinkò on? No sitten 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  Willi kirjoitti:

  Tilulilu kirjoitti:

  Mutta: mitä järkeä on siinä, että Espanjan valtio tukee autonvaihtoa 2000-8000 €:lla mallista riippuen? Tuon summan kuulemma saa hyvitystä vanhasta autosta, kun vaihtaa autonsa uuteen. Parhaimmillaan voi olla, että tuliterästä cochesta jää vaihtajalle maksettavaksi vain tonni pari. Samalla tavalla valtio kuulemani mukaan tukee myös kodinkoneiden vaihtoa. Tuki perustellaan energiatehokkuudella … ihan kiva, mutta arvatkaapa ketkä nämäkin tuet viime kädessä maksavat tässä taloustilanteessa. Voisi vähän suomalaisia veronmaksajia yskittää, jos tämän tietäisivät .. meillä kun on siellä pohjoisen kovissa olosuhteissa surkea autokanta ja saakelin kalliit hinnat.

  No, järjen köyhyys näkyy myös siinä mihin kunnan työntekijät tuhlaavat työaikaansa. Olen reilut kaksi kuukautta kironnut näiden ihmisten tapaa paskattaa koiransa kivetylle kadulle. Kävellessä on koko ajan tuijotettava jalkoihinsa ettei astuisi suoraan miinaan, koiranpaskakasoja on muutaman metrin välein ja moneen niihin on joku jo liukastellut (ja vienyt paskat kengissään kotiinsa ja siellä edelleen ties minne, kun kenkiähän täällä ei kotona riisuta). Eilen sitten näin kolme kunnan työntekijää mieltäylentävissä puuhissa: olivat levittäneet pyykinpesujauhetta (kukkasen tuoksusta päätellen) kävelykadulle ja huuhtelivat sen jälkeen katuja vesiletkulla. Toki hyvä, että näilläkin miehillä on töitä, mutta silti … Onko oikeasti kovin vaikea viedä koiransa tekemään asiansa jonnekin muualle kuin keskelle katua?

  Eräs ystäväni osti autoa tässä kuukausi sitten. Ei ollut edes uusi vaan käytetty, vuoden parin ikäinen auto. Ystävälläni on työpaikka (ollut samassa paikassa töissä jo 6 kk ja on jatkuva työsopimus) ei ole velkoja eikä mitään ylimääräisiä maksuja. Kuitenkin joutui pyytämään isäänsä toimittamaan tuloselvitykset jotta mahdollisesti saisi auton ostettua. Lopulta sai, mutta ei se ole meille töissä käyvillekkään helppoa tuo auton osto. Itselläni tulisi piakkoin taas auton vaihto eteen sillä 250 000 km rupeaa olemaan 6 vuotta vanhan auton mittarissa. Kysymys onkin, kuka takaa minut vaikka olen ollut samassa työpaikassa viimeiset reilut 4 vuotta… Minuun tuo 2000-8000€ apu ei tule edes auttamaan sillä autoni ei ole yli 12 vuotta vanha.

  Kyllä minäkin katsoin miten kaupungin työntekijät, kadunsiivoajat siivosivat tunnin verran 5 metrin pätkää. Harjan varteen nojattiin ja keskusteltiin rattoisasti. Tuota 5 metriä oli siis siivoamassa 3 henkilöä. Meidän kadulla katulakasija on käynnyt viimeeksi huhtikuussa. Kyllä pääkatu pidetään siistinä mutta siihen se jääkin.

  Tässä tilanteessa missä olemme, ne joilla on töitä, ovat onnekkaita. Sillä milloinkaan ei tiedä milloin matto vedetään jalkojen alta. Sen jälkeen onkin mielenkiintoista elää 6 kk 420€ ja sen jälkeen ilmalla.[/quote]

  Mun autoni on 12 vuotta vanha ja mielestäni vielä ihan uusi! Silläkin on ajettu jo 250 000 km ja onhan siinä vähän kauneusvirheitäkin, mutta ratsastamme yhdessä -Focukseni ja minä- auringonlaskuun eli siihen asti, kunnes autoni uskollisesti palvelleena yskähtää viimeisen kerran ja minun pitää saattaa se autuaammille ajobaanoille.

  Vaihdetaan autoja, niin saat hyödynnettyä valtion autonvaihtotuen ja myös ehkä välirahaa varten pankista lainaa 🙂 Vakavasti ottaen, kyllä normaalituloisen ihmisen on varmasti todella vaikea saada näinä aikoina rahoitusta mihinkään. Ikävä kyllä taitaa olla niin, että taantuma ja tukala tilanne kestää koko Euroopassa vielä useita vuosia, eikös Merkel niin aprikoinut.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  vanhatyttö kirjoitti:

  Tilulilu kirjoitti:

  vanhatyttö kirjoitti:
  Niinpä elátámme porukan kotiin, maksamme itsemme kipeáksi veroja, jotta loislauma voi maata himassa ja vetáä kaljaa. Prkele! Nyt kun Suomikin köyhtyy ja on pakko leikata ilmaisetuja niin toivon todella, että työttömyyskorvaukset muuttuvat vastikkeellisiksi. Tekemátöntá työtá on paljon !

  Tämä oli kiinnostavaa. Miten niin työttömäksi jäänyt on loinen? Miksi työttömällä ei saisi olla samaa ihmisarvoa kuin työssä (toistaiseksi) käyvällä? Vai että työttömyyskorvaukset vastikkeellisiksi … Eikö se sitten olisi sama kuin kävisi työssä, mutta alle minimitulorajan? Ei kuulosta minusta kovin oikeudenmukaiselta.

  Ei kaikki työttömät ole loisia. Mutta osa on. Minä olen joskus ollut itse työnantajan asemassa ja kuunnellut ne sata miljoonaa syytä, miksi juuri nyt ei voi tarjottua työtä ottaa vastaan.

  Mikä sinua mättää tuossa kadunlakaisijan työssä? Kadunlakaisijat ovat tärkeä ammttiryhmä, ilman heitä olisivat kadut kauheassa siivossa. Eikä vain koiranpaskan takia, katsohan ympärillesi.. Minusta on oikein hyvä, että Espanjassa ei ole menty itsepalveluyhteiskuntaan kuten Suomessa. Suomessahan ei palvelua enää saa mistään ja sen mukana on menetetty todella paljon työpaikkoja. Ennen suomessakin oli kadunlakaisijoita, jotka putsasivast talvisin portaikot ja muut sellaiset paikat, joihin koneet eivät mahdu. Nyt suomessa kadunlakaisijat on korvattu kyltillä EI TALVIKUNNOSSAPITOA.

  Siinä vaiheessa kun ihmisen itsensä maksama liiton työttömyyskorvaus loppuun ja alkaa meidän kaikkien maksama korvaus voisi se olla vastikkeellista. Muutamia työtunteja päivittäin. Vaikkapa kadunlakaisua, vanhusten avustamista tms. koko yhteiskuntaa hyödyttävää. Risusavotta??

  Työ olisi työttömälle itsellenkin hyväksi. Tulisi lähdettyä sieltä kodista, ehkä tulisi juotua hieman vähemmän kaljaa, ehkä muiden ihmisten tapaaminen piristäisi. Olisi elämässä mukana, ei masentuneena syrjäytymässä. Tällainen työ pitäisi vain nostaa arvoonsa, pitäisi kunnioittaa ihan samalla tavalla kuin muitakin töitä- lääkári, opettaja tms. Kaikki työ on periaatteessa ihan saman arvoista, eron teemme me ihmiset omine arvostuksinemme ja kateutemme kautta. Joillekin työ on rangaistus, paha asia. Asenne kaipaisi muutosta.[/quote]

  Pointtini ei ole kadunlakaisijan työssä itsessään, vaan ihmisten siivottomassa ja piittamattomassa käytöksessä ja miten se aiheuttaa turhia kuluja veronmaksajille eli ihmisille itselleen. Jos ihmiset hoitaisivat itse pois omat – tai siis lemmikkiensä- jätökset ym. törkynsä, voitaisiin kadunlakaisijoiden resurssit hyödyntää mielekkäämpään ja tähdellisempään työhön. Mielestäni kenenkään ei pitäisi joutua alentumaan ihan mihin tahansa työn nimissä ja siitä minusta on kysymys kun toiset laiskuuksissaan ja ylemmyyden tunnossaan jättävät jälkensä toisten korjattavaksi. Jokaisen ihmisen tulisi voida tuntea ylpeyttä tekemästään työstä ja tuntea tekevänsä jotain hyödyllistä. En ihan heti usko, että koiranpaskojen siivoaminen tuntuu kenestäkään kovin hyödylliseltä, etenkään kun heti työn tullessa valmiiksi uusi torttu on jo väännetty. Siivottomissa asenteissa on minun mielestäni parantamisen varaa ja käytännöllisempi asenne saattaisi näkyä myös järkevämpänä rahojen käyttönä.

  Sellaisia työttömiä, joille ei työ maistu, on suhteellisen vähän. Enin osa on työttömänä vastoin omaa tahtoaan, joten en usko loisimisen olevan kovin suuri ongelma. Se on totta, että ei ole kovin motivoivaa ottaa vastaan työtä kuin työtä, joka mahdollisesti ei vastaa lainkaan omaa koulutusta tai työkokemusta. Ymmärrän se oikein hyvin. Siinä ei ole senkään puoleen järkeä, että ensin valtio kouluttaa henkilön ilmaiseksi – kortistoon tai työhön, jossa osaaminen menee hukkaan.

  Mitä tulee siihen, että kaikki työ on samanarvoista, niin onhan se kaunis ajatus, mutta tiedämme kaikki, ettei se ole totta. On arvokasta tehdä työtä, mutta työt sinänsä ovat eriarvoisia. Palkassa eron voi nähdä tietenkin helpoiten. Lisäksi eri ammatit vaativat erilaisen panostuksen tekijältään; lääkärin työstä suoriutuakseen tarvitsee paljon pidemmän koulutuksen kuin esimerkiksi kassaneidin ammattiin. Kyllä tämän mielestäni kuuluukin näkyä palkassa. Yleensä se menee niin, että mitä vaativampi ammatti, sitä parempi palkka ja sitä parempi yhteiskunnallinen asema, joka taas tuottaa oman bonuksensa eli torta på torta. Minä hyväksyisin suosiolla sen tosiasian, että työt ovat eriarvoisia, mutta kaikki työ sinänsä arvokasta ja ihmiset kaikki yhtä arvokkaita asemasta riippuen.

  Vielä tuohon työttömyyskorvauksen vastikkeellisuuteen. Pitkäaikaistyöttömien (pysyvästi työhaluttomien) kohdalla siinä on ajatusta. Mutta usein nämä ihmiset ovat monella muullakin tavalla menettäneet otteensa normaalista elämästä ja elävät ns. yhteiskunnan syrjällä, työ ei siis ole lainkaan keskeisin asia näiden ihmisten elämässä. Alkoholismi, mielenterveysongelmat, sosiaaliset ongelmat, rikollisuus ja ties mitä eivät tee näistä ihmisistä kovin haluttuja työmarkkinoilla – eikä heistä työntekoon olisikaan. Mitä näille ihmisille pitäisi tehdä? Niin kauan kuin ”neutralisointi” (haa, luen juuri vakoiludekkaria) ei ole moraalisesti ja juridisesti hyväksyttävää, ei auta muu kuin elättää yhteiskuntamme laitapuolen kulkijat.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  vanhatyttö kirjoitti:

  Niinpä elátámme porukan kotiin, maksamme itsemme kipeáksi veroja, jotta loislauma voi maata himassa ja vetáä kaljaa. Prkele! Nyt kun Suomikin köyhtyy ja on pakko leikata ilmaisetuja niin toivon todella, että työttömyyskorvaukset muuttuvat vastikkeellisiksi. Tekemátöntá työtá on paljon !

  Tämä oli kiinnostavaa. Miten niin työttömäksi jäänyt on loinen? Miksi työttömällä ei saisi olla samaa ihmisarvoa kuin työssä (toistaiseksi) käyvällä? Vai että työttömyyskorvaukset vastikkeellisiksi … Eikö se sitten olisi sama kuin kävisi työssä, mutta alle minimitulorajan? Ei kuulosta minusta kovin oikeudenmukaiselta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130

  Taisin kirjoituksessani mainita, että hyvä kun kaupungin työntekijöillä on työtä. Silti se ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että on ääliömäistä antaa koiriensa paskoa kävelyväylille. Voisin kuvitella, että parempaakin duunia voisi näille miehille löytyä, jotain mikä vaikuttaa vähän pidemmälle kuin seuraavaan päivään, jolloin kadut ovat taas tuuban peitossa. Ihmisille ihmisarvoista työtä.

  Ymmärrän hyvin sen näkökulman, että autokaupan tukemisella pyritään pitämään hengissä autoteollisuutta ja sitä kautta työllisyyttä. Mutta käsittääkseni hyvitys koskee myös muita kuin espanjalais- tai edes eurooppalaisvalmisteisia autoja. Japanilaisen auton ostamista ei mielestäni ole syytä tukea espanjalaisin -> eurooppalaisin verovaroin.

  Kulttuurierot on totta ja tietenkin sitä katsoo tätä maata osittain kotimaan näkövinkkelistä. Alussa huomasin täällä vain pelkästään hyviä asioita: aurinkoa, valoa, lämpöä, välittömyyttä, iloisia ja ystävällisiä ihmisiä. Suomi vaikutti kylmältä ja kolealta. Liekö koti-ikävä pukkaamassa vaiko vaan silmät avautumassa, mutta alan nyt nähdä asiat laajemmin. Enkä todellakaan väitä, että olisin tullut tässä ajassa asiantuntijaksi enkä sitä voi ollakaan kieltä osaamattomana. Mutta asioilla on puolensa. Suomen ehdoton etu on tapa hoitaa asiat jämptisti ja järkevästi. Se on se Kojonkin mainitsema koulutus. Espanjassa hyvää on tietty rentous ja välittömyys, enkä tarkoita tällä välinpitämättömyyttä ja hällä väliä -tyyliä, mikä on sen rentouden nurja puoli.

  Koulutuksesta tuskin on haittaa kenelläkään, edes espanjalaisille. Sen ikävä puoli on siinä, että pian kukaan ei halua olla palveluammattissa, vaan kaikki haluavat tehdä jotain hienoa ja tärkeää – olla jotain. Siihen ollaan nyt Suomessa ajautumassa hyvää vauhtia.

  Jatkuva tuotanto ja krääsän valmistaminen ei tätä maailmaa pelasta. Jotta raha saadaan kiertoon ja kaikille hommia, pitää palata vähän ajassa taaksepäin palveluyhteiskuntaan. Sitähän tämä Espanja vielä on ja se on mielestäni loistojuttu. Siltikin pidän typeränä ja ylenkatseellisena sellaista toimintaa, että aikuiset ihmiset laiskuudessaan katsovat että paskan kerääminen ei kuulu heille itselleen, vaan muille, kaupungin haalariväelle. Että miten olikaan sen aliarvioimisen kanssa?

  Espanjalla ja Suomella on molemmilla hyvät puolensa jotka yhdistämällä saataisiin aikaan se todellinen Onnela. Hanke ei ole tainnut Aurinkorannikkolla varsinaisesti onnistua …

  Kyllä tämä jatkuva sataminen on ihan yhtä tylsää täällä Espanjassa kuin kotimaassakin 🙁

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130

  Kaikki myötätunto espanjalaisille työttömille. Ei ole ihme, että ryöstöt lisääntyvät kun ei ole millä hakea ruokaa kaupasta tukirahojen puuttuessa.

  Mutta: mitä järkeä on siinä, että Espanjan valtio tukee autonvaihtoa 2000-8000 €:lla mallista riippuen? Tuon summan kuulemma saa hyvitystä vanhasta autosta, kun vaihtaa autonsa uuteen. Parhaimmillaan voi olla, että tuliterästä cochesta jää vaihtajalle maksettavaksi vain tonni pari. Samalla tavalla valtio kuulemani mukaan tukee myös kodinkoneiden vaihtoa. Tuki perustellaan energiatehokkuudella … ihan kiva, mutta arvatkaapa ketkä nämäkin tuet viime kädessä maksavat tässä taloustilanteessa. Voisi vähän suomalaisia veronmaksajia yskittää, jos tämän tietäisivät .. meillä kun on siellä pohjoisen kovissa olosuhteissa surkea autokanta ja saakelin kalliit hinnat.

  No, järjen köyhyys näkyy myös siinä mihin kunnan työntekijät tuhlaavat työaikaansa. Olen reilut kaksi kuukautta kironnut näiden ihmisten tapaa paskattaa koiransa kivetylle kadulle. Kävellessä on koko ajan tuijotettava jalkoihinsa ettei astuisi suoraan miinaan, koiranpaskakasoja on muutaman metrin välein ja moneen niihin on joku jo liukastellut (ja vienyt paskat kengissään kotiinsa ja siellä edelleen ties minne, kun kenkiähän täällä ei kotona riisuta). Eilen sitten näin kolme kunnan työntekijää mieltäylentävissä puuhissa: olivat levittäneet pyykinpesujauhetta (kukkasen tuoksusta päätellen) kävelykadulle ja huuhtelivat sen jälkeen katuja vesiletkulla. Toki hyvä, että näilläkin miehillä on töitä, mutta silti … Onko oikeasti kovin vaikea viedä koiransa tekemään asiansa jonnekin muualle kuin keskelle katua?

  Säästökohteita löytyisi varmasti muitakin, puhumattakaan siitä miten asiat voisi priorisoida. Tukirahat työttömille olisivat ehkä kuitenkin tärkeämmät kuin niiden uuden auton oston tukeminen, joilla vielä toistaiseksi sattuu olemaan työtä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  kojo kirjoitti:

  Puhuin mustasta kukkahattupopulaatiosta sukupuolia erotelematta. Voi villapiponkin kukkahattuun vaihtaa. Sitten on uusi pää, uudet (himottomat) ajatukset.

  Puhu vaan omasta puolestasi 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  kojo kirjoitti:

  Tilulilu:

  Vastaus saattaa löytyä kukkahattupopulaation voimakkaasta kasvusta. Sitä odotellessa”

  Jos vastaus maailman ylikansoittumiseen todella on Afrikan naisten kukkahattuistuminen ja syntyvyyden alentuminen sen avulla, todellakin, tervetuloa lisää mustaa kukkahattupopulaatiota.

  Hmmm.. tiedäthän Kojo, että lisääntymiseen tarvitaan myös miestä 😉 Yksikään lapsi ei tiettävästi ole syntynyt ilman miehen osallisuutta – poislukien Jeesus. Että kumman siinä nyt sitten pitäisi pihdata 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  kojo kirjoitti:

  1990-luvun alussa Suomessa oli yleislakolle tilausta, kun pankkikriisi kaatui tavallisten veronmaksajien maksettavaksi. Osa menetti työpaikkansa, osa lisäksi kotinsa ja yrityksensä, kun oli erehtynyt ottamaan valuuttalainoja. Niitä arpia lääkitään yhä.

  Espanja on nykyään samassa vaiheessa. Työttömyyttä, asuntojen myymistä alta ja poliitikkojen tyhjiä lupauksia. Ei ihme jos turhautuneisuus kuohahtelee.

  Asian vierestä on taas avattu sanainen arkku kehitysavusta niin Afrikassa kuin Suomessa. Periaatteessa olen samaa mieltä kuin muistelen esimerkiksi Niinisrön olleen ennen presidenttikauttaan, tiukassa talousroolissaan: Afrikkaan pitäisi viedä enemmän tasa-arvoista tietoa yhteiskunnan rakentamisesta ja syntyvyyden säännöstelystä + tarpeellisia välineitä kuin suoranaista rahaa. Jos syntyvyys saataisiin alentumaan, ei maaseudulla olisi nälkään tai kulkutauteihin kuolevia lapsia. Maailma on kova, hyvät kukkahattutädit, ei jokainen lapsi ole toivottu.

  Ihminen aiheuttaa useimmiten itse oman kurjuutensa. Kuten nämä ahneuksissa aiheutetut pankkikriisit. Se vaan, että kärsijöinä ovat syyttömät ja todelliset syylliset selviävät ehjin nahoin, mitä nyt entistä rikkaampina.

  Kehitysapu ei minunkaan mielestäni saa olla pelkkiä rahasiirtoja vaan konsultaatiota. Raha-apu on toki sekin paikallaan, mutta tiettyjä ehtoja vastaan. Tähän liittyy taas tuo toisaalla mainitsemani maailmantalous. Valta ja raha (eli tuotanto ja työpaikat) keskittyvät nyt harvoihin keskuksiin, sitten on suht hyvin toimeentulevat semiperiferiat ja vihoviimeiset periferiat, jossa ei ole työtä, eikä siis myöskään rahaa eikä näin ollen hyvinvointia. Kaiken kukkuraksi valta- ja rahakeskittymien tuloista suurin osa on peräisin periferian, esim. Afrikan maiden luonnonvarojen tai työvoiman riistosta. Koko nykyinen systeemi on nurinkurinen ja vahvasti eriarvoistava. Uskon, että maailmasta löytyisi viisautta ratkaista tämä yhtälö niin, että hyvä jakautuisi tasaisemmin, mutta tahto puuttuu. Mikä muuttaisi ihmisen – kas siinäpä kysymys. Vastaus saattaa löytyä kukkahattupopulaation voimakkaasta kasvusta. Sitä odotellessa 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  santiago kirjoitti:

  Vain kaksi kommenttia /vastausta. Pisti tilulilun jutussa silmään, ”kun ei ole ruokaa lapsillekaan”. Päivän kysymys, miksi helvetissä niitä pitää tehdä, MONTA,ja joka vuosi lisää, kun ei pysty elättämään itseäänkään?
  Suomal. tietotoimistolle, ”olisi kiva saada tietoa tuista”. No niin olisi , mutta kun sitä ei Suomessa saa, se on salaista tietoa. Keräämällä silpputietoa sieltä täältä ja vahingossa esiin tulevia yksittäisiä faktoja , asiasta on kuitenkin jotain tietoa.

  Niin, miksi helvetissä pitää tehdä joka vuosi lisää lapsia. Siksi, kun ei ole ehkäisyvälineitä. Tai siksi kun kulttuuri tai uskonto kieltää niiden käyttämisen. Kaikki lapset eivät todellakaan ole toivottuja vaan lisätaakka kuten jokainen voi kuvitella. Nälkä ja taudit pitävät omalta osaltaan huolen karsimisesta. Silti maapallon väestö kasvaa kasvamistaan koko ajan. Nyt meitä on 7 miljardia, muutamassa vuosikymmenessä 10 miljardia jne. En nyt muista enkä viitsi etsiä, mutta väkilukuennusteet olivat hurjaa luettavaa kun ne jossain tässä joskus näin.

  Samaan aikaan ilmastonmuutos vaikuttaa luonnonolosuhteisiin, viljelyyn, ruuantuontantoon, vesipulaan ym. ym. Ongelmat eivät suinkaan ole vähenemässä vaan päinvastoin kasvamassa. Minusta suurin murhe ei liity suinkaan meihin suomalaisiin ja meidän ökyilyyn, vaan maailman tilanteeseen yleisesti ottaen. Eriarvoisuus johtaa ja on johtanut aina ennen pitkää ongelmiin ja vaikka meidän peräpohjolassa saammekin -tai saimmekin- olla aika pitkään rauhassa, niin ei se voi jatkua loputtomiin. Meillähän riittää vettä, viljelykelpoista maata, ei ole luonnonmullistuksia, ei sotaa … kukapa ei haluaisi itselleen ja perheelleen sellaista ELÄMÄÄ.

  En usko, että voimme loputtomiin sulkea silmämme ja muhia omassa tyytyväisyydessämme. On tietysti helppo itsekeskeisesti ajatella, että kunhan minun napani on täynnä ja perhettäni ei uhata konepistoolilla, niin mikäs tässä olessa, mitäs muista, pysyköön kurjuudessaan. Mutta ei se vaan ihan näin mene. Kyllä siihen on nyt jo herätty että kestävämpiä ratkaisuja pitää löytyä. Edes kohtuullinen hyvinvointi takaa rauhan ja järjestyksen paremmin kuin puute ja hätä. Vai mitä itse tekisitte jos teidän lapsenne olisivat niitä jotka itkevät nälkäänsä, elleivät sitten tule ammutuksi?

  Minkä takia USA on aina sotimassa milloin missäkin? Öljyn ym. luonnonvarojen takia. Pian käydään sotia vedestä. Kun nyt se menee niin, että pienellä porukalla on kaikki ja vähän enemmänkin ja suurella joukolla ei ole paljon mitään. Onko se oikein?

  On hyvä muistaa, että me suomalaiset olemme maailman eliittiä. Siitä pitäisi mielestäni tuntea kiitollisuutta, ei halveksia niitä, jotka ovat vähemmän onnekkaita.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  Ritacasanueva kirjoitti:

  kokemus , ainakin meidan kouluista, esim. ylásteen loppuun asti(4ºESO) meilla jos kouluun ei ole tultu ajoissa niin kotiin soitetaan noin klo. 9.00 aamulla ja kysytaan missa on ja miksi.

  Ja poissaolot pitaa vahvistaa huoltajan puolesta.

  Myoskaan hairitsijoita ei luokassa suvaita ja jos homma menee jollain óveriksi niin pihalle ja kotiin ilmoitus.

  Koulusta ei myoskaan ylásteen loppuun asti poistu kukaan ilman vanhempien lupaa, laakarissa kaynnit myos todistetaan ja jos koulukainen mellastaa eika vanhemmat tee mitaan , niin ilmoitus menee koulun sosiaalihoitajalle.

  Lukiossa kun ollaan jo melkein taysi-ikaisia niin vastuu alkaa siirtymaan kokonaan lukiolaiselle ja perheelle.

  Onhan meidankin kaupungissa sellaisia alueita joissa muutenkin voi olla asiat rempallaan ja koulussa kaynti on tuettua ; aamiaisineen, lounaineen, ja muilla sosiaalisilla toimilla varustettua.

  Vielä pitää tähän vastata ja SITTEN unten maille. Sama juttu tässä ”meidän” koulussa eli että koulusta ei saa poistua ilman vanhempien lupaa, ulos pääsee vasta kun portit avataan klo 15.00. Häiriköinnistä tms. ollaan käsittääkseni vanhempiin yhteydessä, sitä en tiedä missä sellaisen käytöksen raja menee, jolloin yhteydenotto katsotaan aiheelliseksi. Poissaolokäytännöstä en tarkemmin tiedä, voihan hyvin olla, että siihen pitää jonkinlainen selvitys antaa. Tyttären luokkatoveri(t) itse ovat selittäneet poissaolonsa syyksi, ettei huvittanut. Tiedä sitten sen totuudesta ja miten asia on koulun ja kodin välillä selvitetty ja sovittu. Ihan varmasti kielimuurin takia ihan kaikki asiat eivät välity oikealla tavalla ja tietämykseen jää aukkoja.

  Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että periaatteessa kaikesta huolehditaan kovasti ja hyvin, sitten kuitenkin ollaan vähän suurpiirteisiä luokkatilanteessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tilulilu
  Tilulilu Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.05.2012
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 130
  Ritacasanueva kirjoitti:

  kiitos rohkeasta kirjoituksesta!

  vaikka kuinka sanotaan kukkahattutadiksi tai etta katsoo maailmaa ruusunpunaisin lasein (itseasiassa maailma auttavana, solidaarisena, oikeudenmukaisena ja empaattisena on paljon mukavampi elaa kun tassa on se hyva puoli etta mita annat niin sita saat)
  niin minun solidaarisuuteni on kaikille niille jotka karsivat hataa, puutetta, yksinaisyytta, hylkaamista , ja tassa joukossa on myos suuri maara suomalaisia.

  Rikas on se jolla olla auttava kasi vastassa kuin se jolla on taskut taynna rahaa eika ketaan lohduttamassa.

  Mitenkahan paljon ihmiseen pitaa koskea ennenkuin oppii toisen tuskaa ymmartamaan.

  http://1.bp.blogspot.com/-HzTMEaLU7YI/T47kcv5fE9I/AAAAAAAAEs0/kPqlH9Sz3gg/s1600/EMPAT%C3%8DA.jpg%5B/quote%5D

  Kiitos, Suomenkielinenpt 🙂 Olen nähnyt mitä on todellinen köyhyys. Kolmannen maailman kurjuuden nähtyään ei ole kykyä ymmärtää hyvinvointimaiden ihmisten loputonta ahneutta ja itsekeskeisyyttä. Mikään ei ole riittävästi ja omistaan ei olla valmiita luopumaan edes hippusen vertaa. Asuntoja on siellä ja täällä, silti kadehditaan ihmisiä, jotka saavat toimeentulotukea tai jotka hukkumisen uhallakin yrittävät päästä osaksi paremminvoinnista. Tervemenoa Afrikkaan elämysreissulle, saattaisi olla avartavaa.

  Ihan kiinnostavaa olisi tietää, miten esim. Fuengirolassa asuvat hyvinvointisuomalaiset suhtautuvat kaduille ilmaantuneisiin espanjalaiskerjäläisiin. Näin tässä eräänä päivänä Los Bolichesissa käydessäni oman poikani ikäisen nuoren espanjalaismiehen istuvan kadulla kuppi edessään, pahvikyltti kädessään … Näky oli hirvittävä ja kiepautti sydämeni ympäri. Kyllä suoraan sanoen v..ti kun näin miten turistimuijat lyllersivät nuorukaisen ohi vilkaisematta päinkään. Minä kuvittelin oman poikani siihen ja nieleskelin … Onneksi oli kolikoita.

  Empatiallakin on kääntöpuolensa, monesti on sydän säpäleinä ja maailman tuska harteilla. Ja asenne on periytyvää, olen huomannut. Vanhempi tyttäreni makselee opintotuistaan ja osa-aikatienesteistään hyväntekeväisyysjärjestöjen jäsenmaksuja ja on parantanut esim. feissaten maailmaa. Nuorempi antaa arvokkaat vaate- ja meikkirahansa kenelle tahansa kuppi kädessä kulkevalle mummolle, joka sattuu vastaan tulemaan. Mutta parempi näin kuin toisin päin. Meillä kuitenkin vielä syödään ja roinaakin on se mitä itse kohtuudella tarvitaan.

  Jaha, se olis nyt aika hiljaista taas, joten voisi jatkaa nukkumista. Öitä!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 130)