Rekki

 • Omassa ja vaimon kännyssä laitettiin Alertcopsit. Sijainti on pois päältä, useimmin myös mobiilidata. Parilla napuksella  ne saa päälle, jos tarvitsee apua tuohon Alertcopsiin.

  En usko, että Espanjan isoveli vahtisi meitä, joka kai? vähensi jo v. 1975.   😉

  Minulle kännyn sijainnin pois päällä oleva nappi on vain syynä <span style=”line-height…[Lue lisää]

 • ”Menkää sinne, missä on kansalaisuutesi”

  Näin vastattiin hiljakkoin suomalaiselle, noin kymmenen vuotta kirjoilla Espanjassa asuvalle ihmiselle, joka on maksanut veronsa Espanjaan.  Ja joutui menemään. Syy ei ole ollut mikään maksakirroos

  <span style=”line-height: 1.5em;”>Toivottavasti sinulle ei käy noin</span>

 • ”Mikähän mahtaa olla Lisandran oma äidinkieli? Ilmeisesti ei ainakaan suomi. Onko Aurinkorannikolla paljon Lisandran alkuperäisen kotimaan kieltä puhuvia? Löytyisikö sitä kautta jotakin tekemistä molemmille, tai ainakin Lisandralle.”

  Lienee jostakin Trollimaasta

 • Kelan Eu-kortti kelpaa Espanjassa paikallisissa terkkareissa. Meillä varmuuden vuoksi 😉 on ostettu jatketut matkavakuutukset (ensin normaali 3 kk, sitten lisää 5 kk) eli  8 kk matkavakuutukset voimassa (ainakin) Euroopassa.  Vakuutus maksoi n 350 euroa/henkilö. Kun viime talvena hiukan sattui, niin mentiin suoraan Quiron´iin.

  No, yhtä hyvin pa…[Lue lisää]

 • Kyllä tuossa blogissa on aika selvästi, että pitää olla Espanjan viranomainsten hyväksyvä työkyvyttömyydestä.

  Ole-lehdessä oli viime talvena aika perusteellinen selvitys mahdollisuuksista, numeroa en muista.

  Alla oleva on ko. blogin juttua tästä asiasta:

  Suomesta saatu työkyvyttömyystodistus on vahvistettava Espanjan viranomaisilla…

  [Lue lisää]

 • Lupasin Santiagolle kertoa kokemuksiani kaihileikauksestani. Kerrotaan nyt muillekin, Suomessa on nyt  leikattu mun silmät. Tuntui ei-residentille olevan kalliin sorttisia ne yksityisleikkaukset Espanjassa, ainakin Quiron oli arvokas, Alicantessa on  kehuttu paikka, mutta ei sekään olisi ollut mitenkään edullinen.

  Vantaan, Kuopion ja Jyväsk…[Lue lisää]

 • Olisikohan riittävää kysyntää risteilymatkoja välillä Aurinkorannikko-Marokko-Aurinkorannikko? Toisaalta, mojitan myynti voi olla vähäistä.

 • Jo vain kerron, jos ei molemmat silmät mene pimeiksi. Ajattelin leikkauttaa molemmat kerralla, muuten toinen olisi siirtynyt ensi kesään.

   

 • No, viikon päästä kaihileikkaukseen,  oikein yksityiselle, 995 ekee silmää kohti. Kait Kela maksaa muutaman siitä kympin…  Saahan sitten ajella pimeällä yölläkin kohti Espanjaa ja säästää reissuissa hotelleista  😉

 • Moi Mampu,

  Meillä on nyt, ainakin toistaiseksi, sama vuokralordi talveksi. Samaa asiaa pitkä-aikaisesta vuokrauksesta mietimme itsekin parasta aikaa.

  Santiagon ehdotus lienee hyvä; jos samalla alueella aikoo talvet? asustella siellä samalla, oma asuntokin olisi varmaan kannattava jossain kymmenen, viidentoisita vuoden ajatellen. Tiedä sitt…[Lue lisää]

 • Kiitos suomenkielinen, tämä selvensi asiaa ainakin minulle ja vaimolleni. Vaimoni on hiukan miettimässä, jos vaikka tekisi töitä Espanjassa osan vuotta. Saattaa käydä niin, ettei kannata. Autonomana jäisi palkka kovin pieneksi työn määrään nähden.

 • Tuota, asiahan ei kuulu minulle, mutta onko eroa, jos työnantaja ja asiakkaat ovat Suomessa, työnantaja maksaa sovitun palkan Daiglelle Suomeen tapahtuviin asiakkaisiin liittyvät työt, kylläkin tikitaalisella tavalla ja/tai puhelimen kanssa ja Daigle maksaa muutettuaan aurinkoon veronsa Espanjaan?

  Sairausvakuutuksen Daigle maksaisi itse  Esp…[Lue lisää]

 • Hyvä Daigle! Ei muuta kuin tsemppiä sulle 🙂

 • Niin, tuossa viimeisessä sanottiin, ”turvaverkosto on aivan liian puutteellinen”…..  kuten Santiago on huolestunut. Ehkä jokin suomalainen verkosto järjestäisi samalla tavalla kerjäämisen niin kuin romanialaiset ovat onnistuneet.

 • Lataa lisää