Pohjanpoika53

 • Empä tiennyt että toukkien vaellus jatkuu edelleen huhtikuussa. Lähdin Suomeen maaliskuun alussa ja luulin toukkatilanteen olevan jo pahimmillaan koska niitähän oli silloin liikkeellä tosi paljon. Vaellushan alkoi jo tammikuussa.
  Koska itse liikun koiran kanssa paljon luonnossa, päätin aikaistaa seuraavaa talvehtimista kuukaudella ja lähden…[Lue lisää]

 • Espanjan luonnossa liikkuessa ei voi olla törmäämättä ruokinta-automaatteihin jotka roikkuu telineissään parinkymmenen sentin korkeudessa. Jyviähän niissä on sisällä. Usein on lähellä myös vesiautomaatti. Kelle nämä on tarkoitettu? Peltopyille ne on liian korkealla, kani sinne vielä ulottuisi, mutta voishan ne pöntöt olla maassakin.

  Itte oo…[Lue lisää]

 • Joo, tuttu on, saman pitäjän poikia.

 • Dobberista sama kokemus, en oo koskaan päässy sen koiran mielenalaan päälle, lisäksi nykyisillä lerppakorvilla rotu on mun silmään ruma. Elokuvien luomaa mielikuvaa hurjasta luonteesta en suomalaisissa koirissa ole nähnyt. Palveluskoirista vähiten mun mieleen.

  Mutta hauska tuo Makarioksen koiran kotiinpaluu.

 • Niin se vuosi taas vaihtui, ei muuten erikoisesti, mutta yhtään rakettia en kuullu ammuttavan. Parempi niin.

  Kuukausi täällä on vierähtäny. Noita koiratilanteita joissa kytkemätön tai käsistä lähtenyt koira on tullu tekemään tuttavuutta mun koiran kans, on n. 6-7 kpl. Nyt tuli tuo yhteenotto joka ei ollu mitenkään vakava, muutama pintanaarmu. Ku…[Lue lisää]

 • Jerrypuu on oikeassa, kulkukoirat on sosiaalisia ja muutkin koirat joilla on runsaasti sosiaalia kontakteja. Mutta käsissä ne ei useimmiten ole, kuten usein leikkisästi sanon, omistuksessa on muttei hallinnassa. Aikoinaan nimittäin mulla oli hallinnassa Puollustusvoimien koiria vaan ei omistuksessa.

  Jos siis kuljettaa koiraa vapaana, pitää sen o…[Lue lisää]

 • Täälä Espanjas on hyvin käyttäytyviä koiria. Oikein ystävällisiä ja niin saatanan sosiaalisia. Minä ja mun ei koira emme oo. Pidän koirani aina kytkettynä yleisillä paikoilla, täällä Espamjassa aina. Se ei ole maan tapa. Kun ihmisillä on näitä sosiaalisia koiria, niin heidän perusolettamus on että muillakin on  mukavia koiria. Niinpä he ant…[Lue lisää]

 • Asustelen täällä Alicanten ja Murcian rajalla, n. 30km Torreviejasta etelään Campoverden kylässä. Kylä on tosiaan tosi siisti, aluetta hoidetaan hyvin, niille koiranpaskoillekin on jäteastioita tiheään, valitettavasti monet koiraihmiset eivät täälläkään välitä niitä käyttää. Mutta taajamaahan ei viestini koskenutkaan.

  Olemme…[Lue lisää]

 • Täällä sitä nyt ollaan, ensimmäistä talvea viettämässä. Palstalla näyttää olevan paljonkin hyväsuisia kirjoittajia, älkää ny ampuko alas ensimmäisen viestinsä kirjoittajaa. Kuukausi on vierähtäny ja näyttää siltä että meistä tulee ”muuttolintuja”.

  Oon ollu kovin tyytyväinen täällä olooni, ilmasto, ruoka, hintataso, ja luonto, tosin karumpi kuin…[Lue lisää]