Don Paco

 • Se Gibraltarin sekakieli on nimeltään llanito, ks. es.wikipedia.org/wiki/Llanito

 • vanhatyttö kirjoitti:

  Tuli mieleeni, että mitähän suomea taitavat ulkomaalaiset ajattelevat maailmanmenosta meillä päin näiden uutisten perusteella:

  ”SAAMELAISAKTIVISTIT RAIVOISSAAN – yksi uhkasi polttaa itsensä. Ja joikasivat ja huusivat.” Voi kauheeta, Suomessa on siis fundamentalisti-saamelaisia….”

  Ei syytä huoleen ainakaan t…[Lue lisää]

 • Espanjankulkija kirjoitti:

  Kiva toi Fuengirola-lehti. Kääntävät suoraan artikkelit toisen lehden nettisivuilta, otsikkoa myöten, mutta eivät vaivaudu mainitsemaan lähdettä.

  Hyvä Espanjankulkija,

  Lupasit otsikossa kertoa törkeästä plagioinnista, mutta sitten et kertonutkaan. Toisten lehtien ja muiden tiedotusvälineiden käyttö lähteenä on yl…[Lue lisää]

 • El kirjoitti:

  Don Pacolle journalismista sen verran, etta olisin selvittanyt Teatteritykkien toiminnan taman asian tiimoilta ja haastatellut heita. Ja olisin ottanut viela yhteytta PSOE:n paikallisiin hahmoihin ja selvittanyt mita heille on Teatteritykkien toimesta todella sanottu.
  Tassahan haisee hyvin vahvasti PSOE:n taholta vain ja pelkastaan…

  [Lue lisää]

 • El kirjoitti:

  Olisi erittain mielenkiintoista tietaa, ketka ovat oikeastaan taman Teatteritykit-yhdistyksen taustalla. Ja mitka ovat sen kytkokset PSOE:een.
  Se on taman hassakan eras avainkysymyksista.
  On ihmeellista, ettei ns. journalistin Pekkarisen lehdessa selviteta asiaa lainkaan, eika ole vaivauduttu selvittamaan koko asian taustoja. Etta…

  [Lue lisää]

 • Asia kiinnosti sen verran, että yrittelin vähän googlailla.

  Ensiksi kuitenkin siitä Fuegirolan veloista, josta kuulemma Garcia Leon valehtelee. Espanjassa käypä tapa vastata väärän puolueen edustajan väitteisiin on ”X valehtelee”. Antaisin enemmän arvoa vastaustyypille ”X valehtelee. Totuus on Y. Todisteet löytyvät paikasta Z”.

  Kovin…[Lue lisää]

 • Make kirjoitti:

  bhajee kirjoitti:

  Voin jopa ymmärtää tämän olevan suomalaisittain vaikeaa ymmärtää. Mutta kun tuota bhajeen linkkiä klikkaa, niin avautuu Junta de Andalucían (PSOE) sivu, jolla on kaksi valitusta, jotka PSOE on tehnyt kunnissa, joissa heitä heidän mielestään sorsitaan paikallistv:ssä. Molemmat valitukset on katsottu aihee…

  [Lue lisää]

 • Espanjankulkija kirjoitti:

  Juuri pidetyssä lehdistötilaisuudessa Esperanza Oña on ilmoittanut haastavansa Psoe:n pormestariehdokkaan Javier García Leónin kunnianloukkaksesta. Kunnianloukkauskanteessa sinun on voitava osoittaa, että toinen osapuoli on tieten tahtoen herjannut – siis tiennyt väittämänsä valheiksi ne tehdessään.

  Kauanko olet se…[Lue lisää]

 • Make kirjoitti:

  Bhajee / Don Paco: Sinut tulee olemaan todella helppo tunnistaa kadulla. Pitkästä nenästä siis.
  Tuo “läpinäkyvyystutkimus” mittasi, kuinka helposti kaupungin tietoja on saatavilla. Ne pisteet, joita Fuengirola ON saanut, eivät ole tulleet annetuista vastauksista vaan esimerkiksi siitä, kuinka paljon tietoa saa kaupungin n…

  [Lue lisää]

 • vanhatyttö kirjoitti:

  Oñan kolme kallista virka-autoa, hänen poikansa puliveivaaminen Torremolinosin palvelukseen lähes nelinkertaisella palkalla, oman mainoskalenterin painattaminen veronmaksajien rahoilla, rahan pumppaaminen ex-poikaystävän vetämään FTV:hen, joka tuottaa pelkkää Oña-propagandaa etc. ovat sitten toinen juttu. Toki on suuruusluo…

  [Lue lisää]

 • Espanjankulkija kirjoitti:

  bhajee kirjoitti:

  TI:n tekemässä Espanjan 110 suurimman kunnan ”läpinäkyvyystutkimuksessa” Fuengirola saa kunnoitettavan viimeisen sijan (tai ensimmäisen, riippuu siitä mitenpäin sitä listaa katsoo).

  Espanjassa on yli 6 000 kuntaa. Minulle ei tästä selviä, tarkoitetaanko koolla pinta-alaa vai asukasluku…[Lue lisää]

 • vanhatyttö kirjoitti:

  Tuo uutinen, jota tässä on kommentoitu, on jo vanha, se julkaistiin muistaakseni vuosi sitten ja on nyt vaalien alla nostettu esiin. Tietenkin, kaikki loanheittäjät ovat nyt liikkeellä kuin trullit pääsiäisen aikaan.

  Puoluepolitiikasta ja kansallisista intresseistä vapaiden faktojen jukaiseminen ei ole loanheittoa…[Lue lisää]

 • Don kirjoitti:

  Kysymyslista on lähetetty kaikille kunnille samalla tavalla. Jos Fugen kaupungintalolla ei ole osattu lukea kirjeestä tai sen kuoresta kuka kysyy ja mitä tarkoitusta varten, niin eipähän voi kehua sikäläistä lukutaitoa. Onko Fugessa pärjätty neljä vaalikautta lukutaidottomalla alcaldesalla?

  Minäpä tutkin lisää tuota TI:n siv…[Lue lisää]

 • Make kirjoitti:

  Mille, olen sinun kanssasi täysin samaa mieltä tuosta ”uutisen” lähteestä. Tämä uutinen tuli julki viime kesänä, jolloin Fuengirolan kaupungintalo kertoi, ettei heille oltu lainkaan ilmoitettu, mitä tarkoitusta varten tietoja pyydettiin. Nyt ”uutinen” on nostettu uudelleen Fuengirolan PSOE:n toimesta esille, kas kummaa, juuri va…

  [Lue lisää]

 • mille kirjoitti:

  Tai sitten ei. Luulen kuitenkin, että jos esim. Fuengirolan pormestari ei ole vastannut mitään, syystä tai toisesta, niin pinnat on lähellä nollaa.

  Ja tutkimuksista viis. Kaikki on kyllä paikalla olijat nähneet Fuengirolan kehittymisen viimeisen 25 vuoden aikana. Onko se korruption ansiota?

  Kyllä nyt vaaleilla taitaa k…

  [Lue lisää]

 • Minulle oli yllätys, että Espanja ei ole tuon huonommilla sijoilla. Suomalainen on ehkä herkempi havaitsemaan korruptiota ja byrokratiaa – tai ellei herkempi havaitsemaan, niin ehkä nopeampi v****tuuntumaan…

  Fuengirolan jumbosija panee kyllä ajattelemaan. Mitähän niin tarmokkaasti pitää salata?